تسریع در امور، به بهای عبور از قانون نباشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، "جمشید انصاری" ظهر امروز در همایش اعضای شوراهای اسلامی استان، افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا از نهادهای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران بوده و اهمیت آن به قدری بالا است که یکی از فصول قانون اساسی به آن اختصاص یافته است و در 6 اصل به ساختار شورا، وظایف و ... پرداخته است که اگر بر این اصول دقت شده و بر طبق قانون عمل شود، دیگر شاهد اختلاف شوراها و شهرداریها نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: در قانون بر شورا نگاه نظارتی وجود دارد، نه نگاه اجرایی، لذا اخیراً شورای نگهبان در نگاه خود تجدید نظر کرده است و معتقد است اختیاراتی که در قوانین سابق برای شوراها آمده است و نگاه اجرایی دارد باید حذف شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: قانونگذار حدود اختیار همه را مشخص کرده است و لذا اگر به شورای فرادستی اجازه داده شده است که اظهارنظر کند باید به این قانون احترام گذاشت و قبول کرد که نظام قانونی کشور حکیمانه موارد را مشخص کرده است، لذا نباید به بهانه تسریع اجرای مصوبات، انتظار عبور از قانون را داشته باشیم.
وی اظهار کرد: مردم هنگامی که نمایندگان خود را برای شوراها انتخاب میکنند به محدودیتهای محلی توجهی ندارند، لذا توصیه میکنیم شوراها با روشنگری، آستانه توقعات را پایین بیاورند و پس از آن اولویتهای سرمایهگذاری شهر و روستای خود را تعیین کنند.
نماینده عالی دولت در استان زنجان تصریح کرد: توصیه میشود شوراها و شهرداری به دنبال اجرای طرحهایی ماندگار باشند تا در یادها بماند. مثلاً کسی که بتواند به نمای شهر روح دهد، پروژه سبزهمیدان را جمع کرده و مشکل ترافیک را حل کند، همواره در یادها خواهد ماند که دولت نیز در اجرای طرحهای ماندگار همواره به آنان کمک خواهد کرد.
وی اعلام کرد: هماکنون 2091 نفر عضو شورا با حضور 24 خانم در استان وجود دارد و به جز 52 روستا که فاقد شورا است همه شهرها، روستاها و بخشهای استان شورا دارند.
معاون عمرانی استاندار زنجان نیز در این همایش، گفت: با تاسیس شوراها بخشی از اختیارات به مردم واگذار شد تا با حلاجی شرایط هر منطقه، مردم آن را اغنا کند و اگر اختیارات آن متناسب با تواناییهایش باشد تعادل در آن ایجاد میشود، ولی متاسفانه شوراها در اختیارات و جلب اعتماد مردم به بلوغ کامل نرسیده است و روندی که باید اتفاق میافتاد ایدهآل نبوده است تا باری از روی دوش دولت برداشته شود و متاسفانه برخی از دهیاریها و شهرداریها توان اداره خود را نیز ندارند.
"جواد رحمتی" یادآور شد: در شهرها روزمرگی در مدیریت وجود دارد و همواره درآمدهای شهرداریها از ساخت و ساز و ... است که مطمئناً با نوساز شدن چهره شهر، این درآمد به مرور زمان کم و یا دچار نوسان میشود.
شهردار قیدار نیز در این همایش عنوان کرد: شوراها نماد مشارکت مردمی در ایران هستند و عزت و منافع مردم همواره برای آنان در اولویت قرار دارد که سبب توسعه شهرها میشود، لذا باید شوراها نظارت مطلوب و کارآمد بر دستگاهها داشته باشند، این در حالی است که هماکنون دخالت به جای نظارت، بزرگترین چالش پیش روی شوراها و شهرداریها است.
"یدالله لطفی" گفت: شورا توافق اخلاقی دارد و اختلاف سلیقهها باید کنار گذاشته شود، زیرا در غیر این صورت اعتبار اجتماعی کاهش مییابد. همچنین نباید فراتر از امکانات به مردم قول داد. شورا مرکز تولید فکر و ایده تازه است و باید به سوی تعالی شهرها حرکت کند.
وی افزود: اختلاف شوراها و شهرداریها هنگامی حل خواهد شد که آموزشهای لازم به آنان داده شود. داشتن شورای همدل و همراه بزرگترین اعتبار است. همچنین عدم تعادل منطقی در درآمد و هزینه شهرداریها یک مشکل جدی است و باید به دنبال منابع درآمدی جدید، پویا و فعال بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.