پتروشیمی، بنگاه معاملات ملکی شده است/ 60 طرح پتروشیمی در انتظار - قیدار شهر جد پیامبراسلام
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب

معاون وزیر نفت:

پتروشیمی، بنگاه معاملات ملکی شده است/ 60 طرح پتروشیمی در انتظار فاینانس خارجی

معاون وزیر نفت با بیان این‌که شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال حاضر تبدیل به بنگاه‌ معاملات ملکی شده است، گفت:‌ در گذشته پتروشیمی درآمد داشت، خرج می‌کرد ، توسعه می‌داد و واگذار می کرد اما در حال حاضر فقط سرمایه‌گذار جذب می کند و تبدیل به بنگاه معاملات ملکی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس شعری مقدم با اشاره به ماموریتی که زنگنه هشت ماه گذشته به وی داد گفت: زنگنه سه ماموریت ایجاد جهش دوگانه در صنعت پتروشیمی، رعایت شایسته سالاری و اجرای برنامه جانشین پروری برای مدیران آینده صنعت پتروشیمی را به من داد.

وی تاکید کرد: برای انجام این ماموریت‌ها وضع موجود را شناسایی کردیم، وضع مطلوب تدوین شد و اقدامات اصلاحی باید صورت گیرد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: قبل از واگذاری‌ها در زمان یکپارچه بودن پتروشیمی ده‌ها میلیون دلار محصولات پتروشیمی مراوده می‌شد که ارزش آن اعتبار خاصی را برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد کرد به گونه‌ای که این شرکت توانست وام‌های خارجی بگیرد و صنعت پتروشیمی را توسعه دهد. بر همین اساس بخش خصوصی هم توانست بدون نیاز بدون تضمین بانک مرکزی وام بگیرد.

شعری مقدم افزود: هنگامی که من به شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمدم با کارکنانی که همه تشنه تغییر براساس شایسته سالاری بودند مواجه شدم؛ سیستم‌های ارتباطی درون شرکت بسیار تضعیف شده بود، رابطه بین کارکنان و مدیریت صمیمانه نبود و به دلیل نوع واگذاری ها به بخش خصوصی اعتبار شرکت صنایع پتروشیمی از دست رفته بود.

وی تاکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی قبل از وگذاری‌ها در بین صد کشور جهان مقام 39 را داشت و در ایران مقام اول را کسب کرده بود اما خبرهای منتشر شده مبنی بر نزول مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال حاضر صحت ندارد چرا که این شرکت دیگر تولید نمی‌کند بنابراین مقامی در جهان ندارد که نزول کند. بنابراین ارزیابی‌های کنونی شرکت‌ها را مقایسه می کند نه کشورها را. ما در جایگاهی در بین شرکت‌های تولیدکننده نداریم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران خاطرنشان کرد: با این وضعیت باید توسعه دوباره را انجام دهیم در حالی که نه پولی داریم نه اختیار.

درآمد ناشی از واگذاری به پتروشیمی داده نشد

شعری‌مقدم با تاکید بر این‌که قرار بود 70 درصد از درآمد ناشی از واگذاری‌ها به شرکت ملی صنایع پتروشیمی داده شود، تاکید کرد که این کار انجام نشده است و گفت: الان پتروشیمی اجازه داده با شرایط خاص در مناطق محروم سرمایه‌گذاری کند. در حالی که این شرایط خاص چابکی و سرعت کار را گرفته است.

وی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی بر مشکلات قانونی اشاره کرد و گفت: در گذشته بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری نیاز بود که 10 درصد سرمایه را بیاورد و 90 درصد نیز تسهیلات بگیرد. به طور متوسط یک طرح پتروشیمی نیاز به 500 میلیون دلار سرمایه دارد. این شرایط برای زمانی بود که دلار با قیمت هزار تومان معامله می‌شد اما الان هم نرخ دلار سه برابر شده و هم گفته می شود سرمایه گذار باید 30 درصد سرمایه مورد نیاز را بیاورد. بنابراین یک سرمایه گذار در صنعت پتروشیمی باید 450 میلیارد تومان آورد داشته باشد. در حالی که کمتر بخش خصوصی‌ چنین توانی را دارد.

 

معاون وزیر نفت یادآور شد: در گذشته هنگام باز کردن ال.سی گفته می‌شد سرمایه گذار 30 درصد اعتبارات بیاورد اما الان بانک‌ها می گویند سرمایه گذار باید 130 درصد ال سی را داشته باشد و این درحالی است که قیمت ارز هم بالا رفته است.همچنین در گذشته NPC می توانست شرکت‌های بخش خصوصی را به بانک‌ها تضمین کند اما از سال 91 به بعد چنین اجازه‌ای را نداریم.

60 طرح پتروشیمی در انتظار فاینانس خارجی

شعری‌مقدم با اشاره به این که در گذشته NPCنخست زیرساخت‌ها را فراهم می کرد و سپس از بخش خصوصی دعوت می‌شد گفت: اکنون چنین امکانی وجود ندارد ، زیرساخت‌ها باید توسط بخش خصوصی فراهم شود بنابراین دعوت از این بخش به هیچ وجه مورد اسقبال قرار نمی گیرد.

وی تصریح کرد:‌ از سوی دیگر در گذشته امکان اخذ فاینانس خارجی فراهم بود اما اکنون این امکان محدود به چین و صندوق توسعه ملی شده است. در حال حاضر 60 طرح نیمه تمام با ظرفیت 60 میلیون تن در دست داریم که معطل 38 میلیارد دلار فاینانس است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با طرح این پرسش که چرا شرکت‌های پتروشیمی خصوصی سازی شده‌اند گفت: پتروشیمی زحمتی برای دولت نداشت، خودش درآمدزایی می کرد، توسعه می‌داد و حتی بخشی از وظایف دولت را مانند ایجاد زیرساخت‌هایی چون مدرسه، بیمارستان و ... انجام می‌داد. با چه هدفی پتروشیمی خصوصی سازی شد؟ البته یک هدف خوب داشت که آن هم رد دیون دولت بود و لاغیر. در مواردی هم دیده شد که شرکت به جای بدهی‌های خود واحدها را واگذار کرده است. در حالی که باید توجه داشت کسانی که واحدهای پتروشیمی را گرفته‌اند به پول فکر می کنند واگر به صرفشان باشد همه چیز واحدها از جمله آهن‌های به کار رفته در آن را هم می‌فروشند.

ابقا مدیر عامل قبلی، پیام شایسته سالاری ما

شعری مقدم با اشاره به اقدامات خود پس از در دست گیری مدیریت NPC گفت: در نخستین گام اعضای هیات مدیره شرکت را از بین شایسته‌ترین‌ها انتخاب کردیم تا این پیام را برسانیم که پیرو شایسته سالاری هستیم نه گروه‌گرایی.

وی ادامه داد: سعی کردیم منعکس کننده سیاست‌های اعتدال کننده روحانی باشیم. در ایران وقتی یک مدیر عاملی منصوب می‌شود، همه مدیران قبلی را طرد می‌کنند در حالی که در NPC مدیر عامل سابق شرکت در هیات مدیره پذیرفتیم و نشان دادیم که شایسته سالار هستیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به انتخاب دو فرد شایسته درهلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی بندر امام به عنوان مدیر عامل گفت: این انتخاب‌ها باعث شد شادی و امید به مجموعه صنعت برگردانده شود. همچنین ما فن‌آوری اطلاعات را در اختیار همه گذاشتیم درحالی که قبلا به خاطر دو حمله صورت گرفته فن‌آوری اطلاعات را محدود کرده بودند. همچنین اقدامات ظاهرا کم اهمیت و تاثیرگذاری انجام شد از جمله این که در گذشته مدیران NPC استثنا بودند و حضور و غیاب خود را ثبت نمی کردند در حالی که این امر دلیلی نداشت بنابراین من هم حضور و غیاب خود را ثبت می کنم چرا که هر مدیری درزمینه در هر انتظاری که از سایرین دارد باید پیشقدم باشد.

تنها یک مشاور آوردم

شعری مقدم با تاکید بر این‌که من به NPC فقط یک مشاور به همراه خود آوردم گفت: در شرکت مدیریت مشارکتی را به کار گرفتم و از هر پیشنهادی که داده می‌شود قدردانی صورت می‌گیرد. چرا که دادن پیشنهاد ارزشمند است.

وی با اشاره به دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در NPC برای انجام اهداف به جهش دوگانه با سرمایه بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: برای این امر اولویت را به 60 طرح در دست اجرا دادیم و تکمیل خط لوله اتیلن غرب مهمترین برنامه ما است. با وجود منابع محدود در تلاشیم که این خط لوله را تکمیل کنیم.

توقف اجرای خط لوله اتیلن دنامرکز

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان این‌که پروژه خط لوله اتیلن دنا مرکز متوقف شده است گفت: وضع تامین خوراک واحدها نامشخص بود بنابراین پروژه این خط لوله را متوقف کردیم . در حالی که دولت پول ندارد، پول یارانه را بدهد خوب نیست که پول دولت را صرف بخشی کنیم که آینده روشنی ندارد.

شعری مقدم با تاکید بر این‌که خط لوله دنا مرکز در‌آینده با سرمایه بخش خصوصی اجرا می‌شود گفت:‌ پس از روشن شدن وضعیت خوراک این خط لوله با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می‌شود.

24 پروژه عسلویه در صف اخذ فاینانس

وی با اشاره به فاز دو عسلویه گفت:‌24 پروژه در انتظار دریافت فاینانس هستند. در حال حاضر ال.سی بوشهر، هنگام و سبلان فعال شده و امیدواریم به زودی اجرای این پروژه‌ها شروع شود. پروژه‌هایی چون کرمانشاه و ایلام نیز راه اندازی شدند و هگمتانه هم در شرف راه اندازی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که لردگان، زنجان و لرستان در انتظار اخذ فاینانس چین و صندوق توسعه ملی توسعه ملی هستند گفت: 36 طرح نیز با ظرفیت 60 میلیون تن در دست داریم که نیاز به 41 میلیون دلار سرمایه‌گذاری‌ دارد. خوراک این طرح‌ها اکثرا گاز طبیعی است و تبدیل به زنجیره ارزش شدند.

ادامه دارد...

4 قطب جدید پتروشیمی

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به چهار قطب جدید پتروشیمی گفت: این چهار قطب، پارسیان، جاسک، بندر چابهار و ایرانشهر هستند . قطب پارسیان در 40 کیلومتری شرق عسلویه دارد و با محوریت ایمیدرو اجرا می‌شود.

شعری مقدم افزود: قطب جاسک قرار است به قطب صادرات نفت تبدیل شود؛ قطب بندر چابهار نیز دارای هزار هکتار زیربنای آماده است. ایجاد قطب جدید ایرانشهر نیز با وعده رییس جمهور به مردم منطقه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به این که در برنامه‌های جدید پتروشیمی کمتر از برنامه تولید اوره و آمونیاک پیروی می شود و بیشتر برنامه GTP در دستور کار است گفت: این طرح‌ها نیاز به گاز طبیعی دارند اما آب‌بر هستند. بنابراین هر جا آب و گاز فراوان وجود داشته باشد این طرح‌ها و طرح‌های میان دست و پایین دست را اجرا می‌کنیم.

معاون وزیر نفت با اشاره به تدوین اساس‌نامه‌ای در راستای سرمایه‌گذاری توسط NPC گفت: برای تدوین این اساس‌نامه از اقتصاددانان و سازمان بورس کمک می گیریم همچنین بانک‌ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند در تدوین اساس نامه با ما مشارکت داشته باشند.

شعری مقدم با بیان این‌که به وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر مسوولان عالی رتبه مراجعه کردیم تا امکانات بیشتری برای اخذ فاینانس بگیریم گفت: در حال حاضر محدودیت 20 درصد برای بانک‌ها برداشته شده است.

وی با اشاره به درخواست NPC برای حفظ 38 درصد سهام هلدینگ خلیج فارس گفت: سعی کردیم 38 درصد سهام هلدینگ را حفظ کنیم اما 18 درصد آن واگذار شد و 20 درصد سهام باقی مانده است. در تلاش هستیم 20 درصد سهام باقیمانده برای شرکت حفظ شود تا با اعتبار آن بتوانیم سایر بخش‌های پتروشیمی را تضمین کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به نیاز 4.5 میلیون دلاری پتروشیمی دماوند به سرمایه‌گذاری گفت: می خواهیم سهام آن را از طریق بورس واگذار کنیم.

درخواست اجازه پتروشیمی برای ایجاد زیرساخت طرح‌های کشور

شعری مقدم همچنین از تدوین طرحی مبنی بر توان اجازه ایجاد زیرساخت در تمام طرح‌های مناطق کشور خبر داد و گفت: در تلاشیم که بتوانیم اجازه ایجاد زیرساخت در تمام طرح‌های کشور را داشته باشیم.

وی همچنین از برنامه NPC برای درآمدزایی از طریق ارائه دانش و توانمندی این شرکت به بخش خصوصی خبر داد و گفت: همایش IPS براساس برنامه ریزی‌ها به جای سال آینده در سال جاری برگزار خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در ادامه نشست خبری با اشاره به درخواست سرمایه گذاران برای تثبیت نرخ خوراک به شکل مناسب برای 15 سال آینده گفت: از طریق فاینانس چین و صندوق توسعه ملی امکان اجرای طرح‌ها وجود ندارد.

امکان اجرای طرح‌ها با فایناس چین و صندوق توسعه ملی وجود ندارد

شعری مقدم با اشاره به نیاز پروژه‌های پتروشیمی به اخذ فاینانس خارجی گفت: با فاینانس چین و صندوق توسعه ملی نمی‌توانیم تمام طرح‌ها را اجرا کنیم. طرح‌های پتروشیمی نیاز به سرمایه خارجی دارد از همه می خواهیم به تیم روحانی کمک کنند تا درهای سرمایه های خارجی به روی ما باز شود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های شرکت در زمینه رفع مشکل مجتمع‌های خصوصی شده ، برگزاری جلسات ادواری با شرکت‌های خصوصی و تدوین آیین نامه تنظیم کننده خبر داد وگفت: در این آیین نامه به مواردی از جمله رعایت مقررات HSE، عدم ایجاد انحصار در بازار و ... اشاره شده است.

NPC ایده‌ها را تجاری می کند

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به کمک NPC به شرکت فن‌آوری پتروشیمی برای تجاری سازی ایده‌ها گفت: در این شرکت ایده‌های فراوانی وجود دارد که هنوز تجاری سازی نشده‌اند. بنابراین کمک می کنیم تا ایده‌ها تجاری شوند.

92 چگونه گذشت؟

شعری‌مقدم با اشاره به میزان تولید وصادرات محصولات پتروشیمی در سال 92 گفت:‌در سال گذشته 27 میلیون تن به ارزش حدود 20 میلیارد دلار محصول پتروشیمی فروخته شد که از این میزان 11 میلیارد دلار سهم داخل و 9 میلیارد دلار سهم صادرات بود.

درخواست پتروشیمی برای بساز بفروش شدن

وی در مورد وضعیت صنعت پتروشیمی تاکید کرد که پتروشیمی به هیچ عنوان دیگر نمی تواند دولتی شود و امکان بازگشت شرکت‌ها به دولت وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر این‌که اصل 44 به درستی اجرا نشد گفت:‌قانون می گوید طرح باید به سوددهی برسد و سپس واگذار شود نه در میانه کار و براساس این قانون دولت باید 80 درصد سهم را واگذار کند و 20 درصد را داشته باشد.

شعری مقدم افزود:می خواهیم اجازه بگیریم در حد 20 درصد سرمایه‌گذاری داشته باشیم و زیرساخت‌ها را فراهم کنیم. می خواهیم اجازه بدهند بسازیم و بفروشیم. یعنی بساز و بفروش شویم.




تاریخ : شنبه 93/2/20 | 12:24 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه