
بیت تاریخی امام خمینی(ره) در آثار جهانی ثبت میشود
معاون حقوقی، مجلس و امور استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بیت تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب به ثبت ملی رسیده و خواستار آنیم تا به ثبت جهانی نیز برسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، اسدالله درویش امیری در آیین تودیع و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به آثار باستانی در حال تخریب اظهار کرد: گنبد سلطانیه که از گنبدهای خشتی تاریخی است متاسفانه در حال تخریب است و این در حالی است که تنها سه گنبد خشتی در دنیا وجود دارد.
وی افزود: با توجه به نامگذاری امسال با نام اقتصاد و فرهنگ از سوی مقام معظم رهبری، سازمان میراث فرهنگی ماموریت جدی در بخش های فرهنگی و بخش های مرتبط با آن دارد.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: میراث فرهنگی شاکله فرهنگ کشور و درخت تنومند فرهنگ تاریخی ایران را تشکیل می دهد.
برای حفظ آثار فرهنگی مردم و دولت توامان وظیفه دارند
وی با اشاره به اهمیت حفظ آثار تاریخی گفت: برای حفظ آثار فرهنگی دولت و مردم توامان وظیفه دارند و تنها این نیست که بگوییم دولت باید این کار را انجام دهد.
درویش امیری افزود: باید فرهنگ حفظ آثار در یکایک مردم ایجاد شود، آثاری با قدمت 10 هزار ساله در اختیار ما است و باید از آنها نگهداری شود.
وی تصریح کرد: باید فرهنگ حفظ آثار را ترویج کنیم زیرا میراث فرهنگی چیزی نیست که بتوان آن را دوباره به دست آورد یا دوباره آن را ساخت.
حمایت بیمه ای از صنعتگران صنایع دستی
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به لزوم حمایت از صنعتگران صنایع دستی گفت: صنعتگران صنایع دستی که سن آنان کمتر از 50 سال است مشکلی در بیمه های خود ندارند و باید اصلاحاتی صورت گیرد تا حمایت های بیمه ای شامل صنعتگران بالای 50 سال این حوزه نیز شود.
وی افزود: ایران سهم بزرگی در تولید انواع صنایع دستی در دنیا دارد ولی صنعتگران این حوزه ما بسیار مظلوم واقع شده و حمایت نمی شوند.
تولیدکنندگان صنایع دستی بازار مناسبی برای عرضه محصولات خود ندارند
درویش امیری تصریح کرد: متاسفانه ما هنوز نتوانسته ایم بازار مناسبی برای این صنعتگرات ایجاد کنیم و آنان همیشه در این باره نگرانند و خواستار ایجاد فضایی مناسب برای عرضه محصولات خود هستند.
وی با اشاره به انواع صنایع دستی های کشور گفت: در حوزه صنایع دستی کارهایی مثل قلمزنی داریم که حکایت از دین مردم دارد، نمونه آن گنبد سلطانیه است که 750سال قبل با هنر دست هنرمندان آن روز با طرح محمد بنا شده است.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: صنایع دستی زمینه اشتغال پاره وقت را برای علاقمندان فراهم می آورد که بسیار زودبازده بوده و با اندک سرمایه گذاری فرصت های شغلی مناسبی را فراهم کنیم.
سهم ایران از گردشگری در دنیا بسیار ناچیز است
وی تصریح کرد: در سال 2013، یک میلیارد و 150 میلیون سفر در دنیا انجام شده که سهم ایران کمتر از یک درصدبوده و حدود 4 میلیون سفر است.
درویش امیری با اشاره به قابلیت های گردشگری در ایران گفت: ایران مهد علم و فرهنگ است و قابلیت های بسیاری از نظر تاریخی علمی و فرهنگی دارد که بسیار بیشتر از کشورهایی مانند سنگاپور و تایلند است که باید در این زمینه در کشور کارهای بیشتری انجام شود و این آثار به درستی به جهانیان معرفی شوند.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: ایران مهد حفظ کانون خانواده است که باید در کنار معرفی آثار به گردشگران این موارد ذکر شود.
وی تصریح کرد: صنعت گردشگری باید متحول شود زیرا با گردشگری داخلی چیزی عاید کشور نمی شود و باید راهی دیگر را سپری کنیم.
ایجاد زمینه های همکاری میان وزارت اطلاعات و میراث فرهنگی
درویش امیری با اشاره به ایجاد تعامل میان دو نهاد گفت: زمینه های همکاری میان وزارت اطلاعات و میراث فرهنگی در حال ایجاد شدن است و برای نخستین بار این زمینه به وجود می آید.
وی با اشاره به سالروز آزاد سازی خرمشهر افزود: آنچه سبب پیروزی و فتح خرمشهر شد ایمان رزمندگان و فرزندان این مرز و بوم در جبهه های نبرد بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.