به گزارش خبرگزاری مهر، شاپورمحمدی، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: وقف یک نهاد شناخته شده، دیرپا و اقتصادی در ایران و جهان است و وقف یک مکانیزم باز توزیع اختیاری است که مردم به دلخواه و به اختیار خود، منابعی را در جامعه وقف می کنند تا هم نوعشان از این منابع بهره مند شوند و توزیع درآمد عادلانه تر شود.
وی با اشاره به اینکه وقف حتی در کشورهای مسیحی هم به عنوان نهادی قدیمی و شناخته شده ، رواج دارد، افزود: کارکردهای وقف به جذب منابع، مدیریت و تخصیص موقوفات بستگی دارد .
محمدی با اشاره به گستره فعالیتهای وقف بیان داشت: دانشگاههایی مانند هارواد با اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان از همین رویه بهره میبرد و دانشگاه تهران نیز موقوفه ای در شهرستان خدابنده دارد که در راستای فعالیتهای این دانشگاه وقف شده است.
وی با اشاره به اینکه وقف از طریق دانشگاهها، میتواند در تولید دانش ورود داشته باشد ، افزود: بازدهی و شیوه مدیریت موقوفات یکی از نقاط برجسته و مهم در مدیریت امور وقفی است و ما در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی بهتری هستیم.
معاون اقتصادی وزارت قتصاد و دارایی افزود: البته ممکن است برخی اشتباهات و کاستیها در شناسایی و اجرای نیات موقوفات در گذشته باعث شده باشد که عدهای نسبت به این نهاد کم تمایل شوند اما اغلب مردم وقف را به عنوان یک نهاد شرعی و اقتصادی قبول دارند و باید اشاره کرد که نهاد وقف، سرمایه اجتماعی را نیز در جامعه تقویت میکنند.
محمدی تصریح کرد: اگر منابع وقفی را در جریان نقدینگی قرار دهیم ، با در نظر گرفتن نرخ تورم میتوان از ماحصل درآمد و هزینه، در خرید سهام، ملک و ... استفاده کرد؛ با این رویه میتوان به عدم توقف و خسارت ارزش موقوفات امیدوار بود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری: عملکرد اوقاف اعتماد مردم به وقف را افزایش داده است
حجت الاسلام محمدجواد حاجعلی اکبری ، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز با قدرشناسی از اجرایی نمودن تدابیر رهبری در سالهای اخیر در مدیریت اوقاف، گفت: در سالهای گذشته یک موج منفی نسبت به موقوفات و سازمان اوقاف وجود داشت که با منصوب کردن فردی به نام امین اوقاف در کنار ائمه جماعت مساجد، اختلافات تا حد بسیاری کاهش یافته است.
وی افزود: این از ثمرات شیوه نوین مدیریتی اوقاف استان تهران است و این شیوه میتواند الگویی برای تمام کشور و حتی در سایر عرصه ها نیز باشد.
حجت الاسلام علی اکبری در خصوص اعتمادسازی عملی اوقاف تصریح کرد: اعتماد سازی عملی مانند بهسازی بقاع متبرکه و رقبات باعث شده است که مردم تاحد زیادی به وقف و موقوفات بها بدهند و در این دوران فرهنگ وقف به لطف خداوند و تدابیر مقام معظم رهبری به سمت اجتماعی شدن سوق یافته است .
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین درباره اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم از فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اطلاع رسانی از وقف، مفهوم آن ، احکامش، شرایط و ... نیاز امروز است زیرا اگر مردم توجیه شوند، خودشان کار وقف را پیش خواهند برد و در این حوزه میتوانیم از مساجد بهره ببریم.
حجت الاسلام علی اکبری با اشاره به بهبود شرایط برخی مساجد با همکاری سازمان اوقاف اذعان داشت: بر اساس قوانین شرعی و قانونی، در صورت امکان در برنامه های فرهنگی مساجد باید از ظرفیت وقف برای تربیت افراد و برپایی برنامه های مختلف فرهنگی و دینی بهره گرفته شود
نخستین وقف فاطمی(س) ثبت شد
همچنین بر اساس اعلام سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه جغتای یک موقوفه جدید با نیت تعزیهداری عزاداری حضرت فاطمه(س)، حضرت سیدالشهدا(ع) و آموزش قرآن کریم در این شهرستان ثبت شد. احمد محمدیان، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه جغتای در خراسان رضوی با اعلام این خبر گفت: این وقف جدید توسط واقف خیراندیش عباس جبله معروف به حاجی کدخدا ساکن روستای جبلهنو به ثبت رسیده است.
وی اظهار داشت: این وقف شامل 4 ساعت آب و اراضی از چاه عمیق شماره یک روستای جبلهنو است که حدود یک هکتار اراضی دارد.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه جغتای ادامه داد: با مشاورهای که به واقف محترم داده شد علاوه بر نیت تعزیهداری حضرت سیدالشهدا(ع)، نیت عزاداری حضرت فاطمه(س) و آموزش و برگزاری محافل قرآنی نیز به آن اضافه شد. این وقف نخستین موقوفه برای حضرت زهرا(س) است که در شهرستان جغتای ثبت شده، عنوان کرد: ارزش ریالی این موقوفه بالغ بر 600 میلیون ریال است.
.: Weblog Themes By Pichak :.