علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد
این روزها با برخی اتفاقاتی که درشهرهای بازی رخ داده است، هنگام استفاده از تجهیزات مراکز تفریحی باید هر لحظه منتظر وقوع حادثه ای بود.

چنان سرمست از بازی کودکانه اش زنجیرهای تاب را در دست می فشارد که گویی تمام دنیا در دستان اوست، اشتیاق به بازی از لابه لای لحظه های دنیای کودکی اش فرو می چکد و در این میان پدر با تردیدی پنهان، بی تاب از تاب بازی بی امان کودکش چشمی بر کودک و چشمی بر تکه آهن های این وسیله به ظاهر مطمئن برای بازی دارد.
گاهی وقوع یک حادثه سونامی توجه افکار عمومی در زمینه آن اتفاق خاص را به دنبال دارد، یعنی تا اتفاقی نیفتاده نه دلهره ای وجود دارد، نه فکری مشوش است و نه شخصی دغدغه کنکاش در مشکلات پنهانی را دارد.
پدیده شهرنشینی موجب تغییر درشکل و نوع تفریح و گذران اوقات فراغت ساکنان آن شده است به طوری که امروزه مردم حضور در بوستان ها و مراکز تفریحی را به گشت و گذار در طبیعت ترجیح می دهند.
در این راستا مراکز تفریحی و شهرهای بازی به پناهگاهی برای فرار از دغدغه های روزمره شهر نشینی تبدیل شده است.
شهرهای بازی و مراکز تفریحی با چنین نقش پررنگی در غنی سازی اوقات فراغت خانواده ها باید محیطی امن و آرام را برای طرفداران خود فراهم سازند.
حادثه شهر بازی پارک ارم تهران و مصدومیت شدید سه دختر جوان درآن تلنگری شد تا مسوولان و متولیان امر جدیت بیشتری در ایمن سازی این محوطه ها و نظارت بر استاندارد بودن تجهیزات بازی به خرج دهند.
استان زنجان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفراز کمترین امکانات تفریحی و رفاهی در حوزه وسایل بازی برخوردار است و شهروندان آن اغلب فقط سه ماه از سال را از امکانات موجود استفاده می کنند هر چند این موضوع دلیل قانع کننده ای برعدم نظارت به استاندارد بودن تجهیزات بازی نیست.
زنجان به عنوان مرکز این استان دارای چهار شهر بازی است که اغلب به علت تعطیلی بیش از آنکه موجب بهره مندی شهروندان باشد زمینه ساز زحمت متولیان و مسوولان امر است.
شهربازی محیطی محسوب می شود که در آن مجموعه ای از دستگاه های سرگرمی و بازی به منظور فراهم کردن اوقاتی مفرح برای گروه زیادی از مردم به طور هم زمان و در کنار هم ایجاد شده است.
هم اکنون شهرهای بازی زنجان ازمحدودیت وسایل بازی رنج می برند و همین موضوع موجب شده است که زمان صرف شده شهروندان درصف های انتظار به مراتب بیش از زمان تفریح وشادی آنان باشد.
علاوه بر این، محدودیت خدمات رفاهی و زمان بهره برداری از وسایل بازی در شهرهای بازی، پاسخگوی استقبال گسترده شهروندان نیست.
استاندارد نبودن و خرابی وسایل بازی بهانه ای است که مسوولان در پاسخ به اعتراض شهروندان به وضعیت نامناسب کنونی شهرهای بازی می آورند.
** وسایل بازی مستقر در شهرهای بازی زنجان مناسب نیست
این نظر شهردار زنجان است که می گوید: شهرداری زنجان پیگیر ورود سرمایه گذاران جدید به منظور نوسازی و ارتقاء وسایل بازی موجود است.
محسن امین که دارای تخصص شهرسازی و سابقه همکاری چندین ساله با شهرداری تهران است، به قرارداد منعقده بین شهرداری زنجان و یک شرکت خصوصی برای بهره برداری از شهرهای بازی اشاره می کند.
وی ادامه می دهد: در صورت تایید وسایل بازی موجود از سوی سازمان استاندارد، تابستان امسال شهرهای بازی زنجان فعالیت خود را از سر می گیرند.
امین اضافه می کند: هم اکنون ایمنی و استاندارد بودن تجهیزات بازی شهرهای بازی زنجان توسط کارشناسان مربوطه در دست بررسی است.
شهردار زنجان تاکید می کند: تمامی پروژه های زیر مجموعه این شهرداری بیمه هستند.
** گذشت بیش از دو سال از تعطیلی شهر بازی ابهر
شهردار ابهر می گوید: عدم برخورداری از ایمنی و استانداردهای لازم ، عمر تعطیلی شهربازی این شهر را به بیش از دوسال رسانده است.
عبدالعلی قاسم پور می افزاید: مسولان این شهر به جد در تلاش برای راه اندازی شهر بازی ابهر در آینده ای نه چندان دور هستند.
وی از مشارکت بخش خصوصی برای راه اندازی شهرهای بازی ابهر با سرمایه 15 میلیارد ریالی خبر می دهد و به راه اندازی این مجموعه تفریحی از سال آینده اشاره می کند.
قاسم پور اعتبار مورد نیاز برای شهربازی سرپوشیده در این شهر را پنج میلیارد ریال و سرمایه لازم برای راه اندازی قسمت روباز این مرکز تفریحی را 10 میلیارد ریال می خواند.
شهردار ابهر قدمت شهر بازی این شهر را بیش از 15 سال عنوان می کند و یادآور می شود: تجهیزات مستقر در شهر بازی این شهر به طور کامل زیر پوشش بیمه هستند.
** سلطانیه شهر بازی ندارد
شهردارسلطانیه از نبود شهر بازی در پایتخت دوره ایلخانی خبر می دهد و به برنامه ریزی های انجام شده برای رفع این محرومیت اشاره می کند.
محمد عینی فرد که پیش از این، تجربه عضویت در شورای اسلامی شهر زنجان را دارد، یادآور می شود: شهرداری سلطانیه پیگیر احداث شهر بازی در زمینی به مساحت چهار هزار متر با مشارکت بخش خصوصی است.
وی خاطرنشان می کند: شهر سلطانیه که یک از بزرگترین جاذبه های توریستی جهان را در خود جای داده است، ظرفیت های بالقوه ای برای پیشرفت دارد.
عینی فرد اضافه می کند: احداث شهر بازی می تواند به فرصتی مغتنم برای افزایش زمان حضور گردشگران در سلطانیه تبدیل شود.
**پلمپ تجهیزات بازی شهرهای بازی فاقد مجوز استاندارد
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان زنجان که بر لزوم برخورداری تجهیزات بازی شهرهای بازی از استاندارهای لازم اصرار دارد، می گوید: تجهیزات بازی فاقد مجوز استاندارد فعال در محوطه ها، مراکز تفریحی و شهرهای بازی این استان پلمپ می شوند.
داوود کارگر زاده می افزاید: اداره کل استاندارد در مورد مشکلات وسیله های بازی به هیچ عنوان با بهره برداران کنار نمی آید و مالک و متولی موظف به برطرف سازی مشکل موجود و ارتقای کیفیت آن تا سطح استانداردهای مد نظر است.
وی به وجود چهار شهر بازی در شهر زنجان اشاره می کند و ازفعالیت چنین محوطه های تفریحی در شهرهای هیدج، صائین قلعه، ابهر، خرمدره و قیدار خبر می دهد.
مدیر کل استاندارد و تحققات صنعتی استان زنجان می گوید: هم اکنون برخی تجهیزات بازی موجود در این شهرهای بازی دارای مجوز استاندارد بوده و برخی دیگر نیستند که از فعالیت آنها تا زمان دریافت مجوزهای لازم جلوگیری می شود.
کارگرزاده از سرسره های بادی به عنوان یکی از خطرناک ترین وسیله های بازی موجود در پارک ها و شهرهای بازی نام می برد و از نظارت جدی بر استاندارد بودن آنها خبر می دهد.
وی مسولیت نظارت بر استاندارد بودن تجهیزات شهرهای بازی را بر عهده بخش خصوصی می خوانده و می گوید: این شرکت ها مجوز فعالیت خود رااز اداره کل استاندارد دریافت کرده اند.
کارگرزاده خاطر نشان می کند: با توجه به سختگیری هایی که از سال گذشته وجود دارد، تمام بهره برداران وسیله های بازی شهرهای بازی متعهد به رعایت استاندارد شده و برخی حتی در این زمینه اقدام به ارایه تعهد محضری کرده اند.
به نظرمتولیان و بهره برداران تجهیزات بازی در مراکز تفریحی پیش از تامل در حساب و کتاب های مادی خود، باید نیم نگاهی به امنیت و سلامتی مردم داشته و به آسانی از کنار آن عبور نکنند چه آنکه هزینه پیشگیری همواره کمتر ازعلاج واقعه است.
.: Weblog Themes By Pichak :.