دولت یازدهم و چالش چشم بادامی ها! - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب
اردات در طی 8 سال گذشته همواره مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی بوده است. به روایت بازار از صنایع دستی گرفته تا میوه و برنج و گوشت همه و همه از کشورهای دیگر وارد می شوند و کشاورزان و تولید کنندگان ایرانی را کلافه کرده اند. طی این 8 سال بسیاری از کارخانه های تولید کوچک بسته شد و کارخانه های بزرگ رو به ورشکستگی هستند و کشاورزان نیز در فکر فروش زمین ها و کوچ به شهرها هستند.
شفاف: واردات در طی 8 سال گذشته همواره مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی بوده است. به روایت بازار از صنایع دستی گرفته تا میوه و برنج و گوشت همه و همه از کشورهای دیگر وارد می شوند و کشاورزان و تولید کنندگان ایرانی را کلافه کرده اند.

طی این 8 سال بسیاری از کارخانه های تولید کوچک بسته شد و کارخانه های بزرگ رو به ورشکستگی هستند و کشاورزان نیز در فکر فروش زمین ها و کوچ به شهرها هستند.

چین اما مدت زمانی  است که جای پای خود را در اقتصاد ایران محکم کرده است. به طور دقیق تر درست از روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد بود که پای چینی ها به بازار ایران باز شد.

چشم بادامی ها، در سال 91 در حالی 7میلیارد و 155میلیون دلار کالا به ایران وارد کرده اند که در سال 1384، که مصادف با آغاز به کار دولت نهم بود، تفاوت زیادی با جایگاه کنونی شان در بازار ایران داشتند.

امروزه در حالی چین تبدیل به دومین واردکننده بزرگ به ایران شده است که 8سال پیش، پنجمین رتبه را در بین واردکننده های کالا به ایران داشت.

آنها برخلاف رقیب عرب خود هیچگاه جایگاه خود را در بازار ایران متزلزل ندیدند؛ چرا که بازار ایران همواره با روی باز پذیرای اجناس چینی بوده است.

به این ترتیب،  تحریم های ایران برای هیچ کشوری که سود نداشته باشد برای چشم بادامی ها همواره سودآور بوده است. این میزان واردات کالای چینی به ایران در حال رخ داده است که در سال 91، ایران تنها 4میلیارد و 827میلیون دلار صادرات به چین داشته است.

به عنوان مثال، 95 درصد از چوب بستنی مورد نیاز صنایع بستنی سازی کشور از چین وارد می شود که  به گفته فعالان صنف صنایع لبنی راه اندازی خط تولید چوب بستنی نیز به طور متوسط 3 میلیارد تومان هزینه به همراه دارد.این در حالی است که سه کارخانه  در ایران واقع در کرج، زنجان و اصفهان چوب بستنی تولید می کنند و با هزینه کمتر می توان خط تولید آنها را بیشتر کرد و از واردات بی نیاز شد.

در هر حال بر اساس اخبار رسیده از برخی اقلام میوه مانند موز گرفته تا زین اسب، نخ و سوزن، سنگ قبر و حتی فرش و صنایع دستی ایرانی نیز در سال های اخیر از چین به کشور وارد شده است.کالاهایی که قابلیت تولید آن در ایران وجود دارد و واردات بی رویه آنها عملا باعث ورشکستگی صنایع شده است.

به تارگی اما در دولت یازدهم اعلام شده است که هیات دولت ممنوعیت خرید کالاهای خارجی که تولید مشابه داخلی دارند را ممنوع کرده است.خبری خوش برای تولید کننده گان که اگر اجرایی شود ایران گلستان تولید خواهد شد.
 
ماجرا هم از این قرار است که یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات کالاهای خارجی گفته: هیات دولت ممنوعیت خرید کالاهای خارجی که تولید مشابه داخلی دارند را در راستای حمایت از تولید داخل تصویب و به وزارت صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی، فرهنگ وارشاد اسلامی، صدا وسیما ومعاونت برنامه ریزی ونظارت راهبری ابلاغ کرد.

محمد رضا غفوری رئیس مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داده: به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس مصوبه جدید دولت،‌ خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی توسط تمامی دستگاههای دولتی و سایر نهادها و عناوین مشابهی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می‌کند ممنوع شد و دستگاههای اجرایی مکلف شدند از پرداخت اعتبار خرید کالا به صورت مستقیم خودداری کنند.

وی افزوده: هیئت دولت به استناد اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، خرید کالاهای خارجی (اعم از کالاهای ساخته شده،‌ قطعات، ملزومات،‌ تجهیزات و غیره تحت هر عنوان) دارای تولید مشابه داخلی مندرج در فهرست ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای مشابه تولید داخل توسط دستگاههای مشمول را توسط تمامی دستگاه‌های دولتی و سایر نهادهایی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می‌کنند ممنوع کرد.

حالا باید منتظر ماند و دید وزارت صنعتی ها به راستی این مصوبه را ابلاغ و اجرایی می کنند تا خیال تولید کننده گان ایرانی کمی راحت تر شود و اعتماد برای سرمایه گذاری بر روی تولید داخل بازگردد یا همچنان چشم بادامی ها در ایران جولان خواهند داد.



تاریخ : جمعه 93/3/23 | 1:57 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه