تدبیری که امید را در دل بیماران زنده کرد - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب

تدبیری که امید را در دل بیماران زنده کرد

با وجود گذشت مدت کوتاهی از آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت، می توان بارقه های امید را در دل همه به ویژه بیماران نیازمند مشاهده کرد.

به گزارش ایرنا، هزینه های سنگین درمانی یکی از دغدغه های بزرگ مردم و مسوولان بود که اغلب گریبان افراد بی بضاعت، فاقد بیمه و صعب العلاج را می گرفت و مشکلات آنان را دو چندان می کرد.

دولت تدبیر و امید با طراحی بسته ای کارآمد و کارگشا و اجرای طرح بیمه سلامت همگانی، برای تحول نظام سلامت کشور پا به عرصه عمل گذاشت و برای پاسخ گویی به بخش اعظمی از دغدغه های درمانی آستین همت بالا زد.

طرح تحول نظام سلامت کشور با کاهش هزینه های درمانی، تامین تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی، هدایت پزشکان و متخصصان به سوی نواحی محروم از 15 اردیبهشت سال جاری در دستور کار دولت قرار گرفت و رضایت همگان به خصوص محرومین و اقشار آسیب پذیر ثمره اجرای آن شد.

طاهره 10 ساله که به گفته مادرش از شش روز پیش در بخش اطفال مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان بستری بود، تمامی نیازهای درمانی از جمله دارو را فقط از این مرکز تامین کرده و بی نیاز از مراجعه به مراکز درمانی خارج از بیمارستان شده است.

سمیه بیگدلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فقط 10 درصد کل هزینه ها را پرداخته است و حتی تصور نمی کرد بابت انجام خدمات درمانی تخصصی با این میزان مبلغ، از بیمارستان ترخیص شود.

مادر طاهره با تاکید بر اینکه این اقدام ارزشمند دولت به بیماران نیازمند کمک فراوانی می کند، خاطرنشان کرد: بسیاری از خانواده ها به دلیل بیماری خود و یا فرزندانشان مجبور به پرداخت هزینه های کمرشکن بودند، اما با اجرای این طرح زمینه دلگرمی افراد آسیب پذیر و کم درآمد جامعه فراهم شده است.

همراه بیمار دیگری نیز که برای انجام مراحل ترخیص پدرش به بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان آمده است، گفت: پدر 50 ساله ام به دلیل مشکل زانو تحت عمل جراحی قرار گرفت و در این مدت تمامی لوازم و داروهای مورد نیاز را از بیمارستان تهیه کردیم و حتی آزمایش های لازم نیز در این مرکز انجام شد.

محراب کلانتری ادامه داد: در گذشته بسیاری از بیماران با رنج و مشقت های فراوان برای پذیرش، بستری و در نهایت پرداخت مبالغ هنگفت هزینه های درمانی مواجه بودند، این درحالی است که هم اکنون ساماندهی بخش درمان و دارو دلگرمی بسیار بالایی در بیماران ایجاد کرده است.

این همراه بیمار تصریح کرد: اقدام شجاعانه دولت در کاهش هزینه های درمانی بسیار مهم و ارزشمند تلقی می شود و تداوم آن نتایج بهتری را در این بخش به دنبال خواهد داشت.

همراه بیمار 47 ساله دیگری که از یکی از روستاهای اطراف شهر زنجان برای درمان به این بیمارستان مراجعه کرده با اشاره به پرداخت ناچیز هزینه های درمانی افزود: پدرم 10 روز در این بیمارستان بستری بود و پس از مراجعه به بخش ترخیص فقط پنج درصد هزینه های درمانی وی را پرداخت کردم.

وی یادآورشد: کاهش هزینه های درمان علاوه بر مناطق شهری در روستاها نیز بیانگر توجه جدی دولت به موضوع مهم و فراگیر سلامت و رفع معضلات این بخش است.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز مشکلات مربوط به حوزه درمان را از جمله دغدغه های اساسی مردم به ویژه بیماران برشمرد و گفت: در گذشته شکایت های دریافتی از سوی مردم وعدم نظارت های لازم بیانگر وجود معضلات فراوان دراین بخش بود.

محسن علیمردانی افزود: هزینه های کمرشکن درمان برای بسیاری از مردم به ویژه افراد فاقد بیمه چالش بر انگیز بود و به نوبه خود تبعات سنگینی را به دنبال داشت.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول نظام سلامت امیدواری را در بین بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی بوجود آورد، یادآورشد: این طرح از جمله اقدامات مهم، ارزشمند و قابل تقدیر دولت تدبیر و امید به شمار می رود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرایی شدن بسته های طرح تحول نظام سلامت 95 درصد هزینه های بستری روستاییان و 90 درصد هزینه های بستری در مناطق شهری توسط دولت پرداخت می شود.

علیمردانی عنوان یکی از بسته های طرح تحول نظام سلامت را ماندگاری پزشکان در مناطق محروم برشمرد و اظهارکرد: حضور پزشکان در این مناطق همواره با چالش روبرو بود و توجه دولت به این موضوع موجب رفع دغدغه های موجود شد.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از طرح ها در زمان اجرا، اشکالات و نواقصی دارند و آنچه در این میان مهم محسوب می شود، همکاری بی شایبه مردم و مسوولان است.

وی یادآورشد: حمایت همه اقشار مختلف جامعه به ویژه مسوولان و متولیان از تداوم طرح تحول نظام سلامت نتایج خیره کننده ای در حوزه سلامت به دنبال خواهد داشت.

علیمردانی به رفع دغدغه های پرداخت هزینه های دارو و درمان بیماران صعب العلاج در طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در فرامین خود نسبت به کاهش آلام و هزینه های درمانی به ویژه بیماران صعب العلاج تاکید داشته اند.

وی به حمایت جدی نمایندگان خانه ملت از اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره و خاطر نشان کرد: به طور یقین تعاملات سازنده مجلس و دولتمردان می تواند علاوه بر کاهش مشکلات مربوط به درمان از مشکلات موجود در دیگر حوزه ها نیز بکاهد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز به تشریح بسته های طرح تحول نظام سلامت در این استان اشاره کرد و گفت: تا کنون هشت بسته از این طرح در بیمارستان های تحت پوشش این واحد دانشگاهی اجرا شده و نتایج خوبی به همراه داشته است.

علیرضا بیگلری افزود: هدف عمده از اجرای این طرح ایجاد رضایتمندی و آسودگی خاطر در همراهان و بیماران بستری است.

وی اظهار کرد: با وجود مشکلاتی در اجرای این طرح، همکاری مضاعف پرسنل بیمارستان های این استان موجب شد خدمات مربوط به این بسته ها به نحو مناسبی به جامعه هدف ارایه شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نیازمند رفع موانع موجود است، گفت: کمبود نیروی انسانی و تخت بستری، نبود تجهیزات لازم و افزایش توقع و انتظارات مردم از جمله مشکلات این طرح به شمار می رود.

وی یادآورشد: همکاری و همراهی مردم در رفع موانع ذکر شده می تواند به طور یقین به ارتقای خدمات منجر شود.

بیگلری با بیان اینکه اجرای این طرح به نوبه خود به شناسایی ظرفیت های موجود مغفول مانده در سالهای گذشته منتهی شده است، خاطرنشان کرد: بخشی از زیر ساخت های لازم برای اجرای این طرح مهیا شده بود و شناسایی پتانسیل های جدید مراکز درمانی و بهره برداری مناسب از آنها به تقویت بیشتر خدمات منجر شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز گفت: از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت تا کنون 101 هزار و 99 نفر به اورژانس مراکز درمانی این استان مراجعه کرده اند که از این تعداد هشت هزار و 157 نفر به صورت موقت بستری شده اند.

به گفته وی در این مدت تعداد افراد بستری شده به 12 هزار و 188 نفر ، زایمان طبیعی به 901 و سزارین به 481 نفر می رسد.

پرویز قزلباش افزود: شمار مراجعان به اورژانس مراکز درمانی این استان در این مدت افزایش 20 درصدی را نشان می دهد.

وی اظهار کرد: آمار بیماران بستری و زایمان های طبیعی رایگان انجام شده در مراکز بیمارستانی تحت پوشش این دانشگاه نیز به ترتیب افزایش 15 و 6/8 درصدی را نشان می دهد که رشد این حجم مراجعه بدون ارتقا امکانات و نیروی انسانی رخ داده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، اجرای بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را از جمله اقدامات مهم این طرح برشمرد و گفت: بر این اساس با 51 پزشک عمومی و متخصص و داروساز برای حضور در شهرهای مناطق محروم این استان شامل خدابنده، خرمدره، ماهنشان و طارم مذاکره شده است.

وی تصریح کرد: پرداختی به پزشکان ماندگار در مناطق محروم، با توجه به درجه بندی محرومیت افزایش می یابد.

قزلباش به مقیم شدن پزشکان و متخصصان در مراکز بیمارستانی تحت پوشش این دانشگاه اشاره کرد و افزود: با شش متخصص در رشته های بیهوشی، جراحی عروق، جراحی، سوختگی و قلب تفاهم شده است و هم اکنون این متخصص ها به صورت 24 ساعته در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان مقیم هستند.

وی اظهار کرد: علاوه بر سه متخصص در بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان، پنج متخصص در بیمارستان امید ابهر و پنج متخصص در بیمارستان امیرالمومنین خدابنده مقیم شده اند و به مراجعه کنندگان خدمات لازم را ارایه می دهند.

معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، گفت: هدف از اجرای بسته های طرح تحول سلامت کاهش هزینه های درمانی بیماران بستری، ارتقای هتلینگ مراکز درمانی، افزایش رضایت عمومی و رایگان شدن زایمان طبیعی است.




تاریخ : شنبه 93/3/31 | 4:8 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه