مصرف کم مایعات شایع ترین علت سنگ سازی کلیه است
یک جراح و متخصص کلیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان گفت: شایع ترین علت سنگ سازی کلیه در افراد مصرف کم مایعات است.
رضا دهقان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با آغاز فصل گرما و افزایش دما تحرک و فعالیت های روزمره افراد نیز به مراتب افزایش می یابد و در این میان مصرف کم مایعات به نوبه خود می تواند خللی را در کارکرد کلیه ها ایجاد کرده و منجر به سنگ سازی آن شود.
وی یادآورشد: سنگ کلیه به سنگ ریزه های کوچکی از موادمعدنی و نمک که به مرور زمان در کلیه رسوب می کنند، اطلاق می شود.
دهقان بااشاره به اینکه سنگ کلیه می تواند به اندازه شن و سنگ ریزه کوچک بوده و یا دراندازه بزرگتری باشد، افزود: پس از تشخیص پزشک و متخصص مبنی بر وجود سنگ کلیه اقدامات دارویی و یا در صورت ضرورت عمل جراحی تجویز می شود.
وی، حالت تهوع یا استفراغ، تکرر ادرار و درد شدید در پهلوها و پایین شکم رااز جمله علائم بروز سنگ کلیه در افراد ذکر کرد.
این جراح و متخصص کلیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: سابقه خانوادگی، افزایش سن، چاقی و کم تحرکی و در برخی موارد نیز عوامل ارثی نیز در بروز سنگ کلیه بسیار تاثیرگذار است.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین معیار برای تشخیص سنگ کلیه میزان حجم و غلظت بالای ادرار است، اظهار کرد: ادرار بیش از حد معمول و غلظت بالای آن می تواند نشانه خوبی برای کم آبی و در نتیجه مشکلات کلیوی باشد.
این جراح و متخصص کلیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی، گفت: یک فرد در طی 24 ساعت باید 5/2 لیتر مایعات دفع کند و این روند به میزان مصرف مایعات فرد طی روز که به شیوه های مختلفی تامین می شود، بستگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف آب سرد بیشتر بر ارگانهایی مانند کبد، مری و گردش خون تاثیر گذار است و حتی در بلع مشکلاتی را بوجود می آورد.
.: Weblog Themes By Pichak :.