اجرای پروژه های بخش راه زنجان درصورت توانمندی مالی پیمانکاران شتاب می گیرد
استاندار زنجان گفت: اجرای برخی از پروژه های مهم در بخش راه های ارتباطی این استان در صورت توانمندی مالی پیمانکاران از محل ماده 56 قانون تنظیم، عملیاتی و شتاب می گیرد.
به گزارش ایرنا جمشید انصاری شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این ماده قانونی به دستگاه های دولتی اجازه می دهد که اگر پیمانکاران آمادگی و توانمندی مالی داشته باشند قراردادها به صورت استفاده از 40 درصد منابع دولتی و 60 درصد منابع پیمانکاران منعقد شود.
وی یادآورشد: این ماده قانونی به پیمانکاران اجازه می دهد برای اتمام پروژه ها 40درصد از منابع دولت و 60 درصد دیگر رااز منابع داخلی خود هزینه کند و به جای 60 درصد هزینه کرد پیمانکار، سهام، املاک و داراییهای دولت را تحویل بگیرد که این مهم باعث می شود پروژه ها با شتاب بیشتری انجام شود.
آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون اصلاح ماده(56) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت شهریور 1393هیات وزیران و پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و به استناد ماده واحده قانون اصلاح ماده (56) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 1387 بررسی و تصویب شده بود.
استاندار زنجان گفت: تعریض راه سلطانیه - قیدار و کمربندی شهر خدابنده با برآورد حدود 100 میلیارد تومان اعتبار، تعریض سه راهی سلطانیه - ابهر، ابهر - تاکستان با همین مبلغ اعتبار، بخشی از سه راهی طارم - منجیل حدود 80 میلیارد تومان اعتبار، تعریض بخشی از مسیر زنجان - بیجار و محور چایرلو در مسیر دندی و کمربندی شمالی زنجان ازمحل ماده 56 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اجرا می شود.
انصاری افزود: پروژه کمربندی شمالی زنجان باهمکاری استانداری، راه و شهرسازی، شهرداری و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ع) نیز از این محل اجرا می شود.
وی اظهارکرد: با موافقت وزیر راه و شهرسازی این پروژه ها به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال خواهد شد و پس از اخذ موافقت شورای اقتصاد با همکاری پیمانکاران مربوطه اجرایی می شود.
** 360 میلیارد ریال اعتبار در بخش آب شرب روستایی استان زنجان جذب شد
انصاری ادامه داد: سال گذشته توفیقات خوبی در جذب بودجه در ردیفهای ملی و اجرای پروژه های عمرانی بویژه در مناطق روستایی و محروم داشتیم.
وی تاکید کرد: سال 92 در بخش آب شرب روستایی حدود 100 میلیارد ریال اعتبار جذب شده بود که امسال این رقم از 360 میلیارد ریال فراتر رفته است.
استاندار زنجان گفت: امسال اعتبار جذب شده در بخش آب شرب روستایی نزدیک سه و نیم برابر سال گذشته بود و بیشتر این اعتبارات ازمحل منابع ملی که نیازمند پیگیریهای خاصی بود، جذب شده است.
انصاری خاطرنشان کرد: امسال در بخش راه روستایی 160 کیلومتر از جاده های فرعی و روستایی استان نوسازی، بهسازی و روکش آسفالت شد و اعتبار هزینه شده برای این پروژه دو برابر سال گذشته بود.
***استان زنجان حدود چهار هزار کیلومتر راه روستایی دارد
وی ادامه داد: در دو حوزه آب شرب و راه روستایی مشکلات زیاد بود و اقدامات خوبی به منظور حل آنها انجام شد و در اجرای طرح هادی روستایی و دیگر زیرساختها در این مناطق وضعیت خوب است.
استاندار زنجان گفت: قبلا 34 درصد از روستاهای استان زنجان از نعمت گاز شهری برخوردار بودند و هم اکنون این تعداد به 52 درصد رسیده است که این مهم نشان از اهتمام دولت برای حل مشکلات روستاییان دارد.
انصاری اظهارکرد: سال گذشته روکش آسفالت راه ارتباطی زنجان - تهران انجام شد که امید است، به عملیات اجرایی پروژه های دیگر هم با مکانیزمهای پیش بینی شده شتاب بیشتری داده شود.
وی ادامه داد: نگاه دولت به بودجه استان زنجان در طرح های ملی خوب بوده است و به رغم افزایش 15درصدی اعتبارات کشوری این رقم برای زنجان بیش از 30 درصد است و باید از ردیفهای متمرکز برای جذب بودجه استان استفاده کنیم و توانستیم با جذب منابع از امکانات ملی عملیات عمرانی پیش بینی شده را به بیش از دو برابر ارزش ریالی آن افزایش دهیم.
**بازار سنتی و تاریخی زنجان در ایام نوروز تعطیل نیست
استاندار زنجان از تغییر نام ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان زنجان خبرداد و گفت: این ستاد به نام ستاد اجرایی خدمات سفر تغییر نام یافت و خدمت رسانی آن علاوه بر ایام نوروز در طول سال برای میهمانان و گردشگران زنجانی خواهد بود.
انصاری اظهار کرد: ستاد اجرایی خدمات سفر این استان پیش بینی های لازم را جهت بهره مندی بیشتر مسافران و گرشگران ازتسهیلات و امکانات لازم در سطح استان زنجان انجام داده است.
وی تاکید کرد: هماهنگی هایی نیز در سطح همه شهرستانهای این استان بویژه با اصناف و کسبه انجام شده است که اقدام به تعطیلی واحدهای صنفی نکنند.
استاندار زنجان گفت: بازار سنتی و تاریخی زنجان بجز ایام فاطمیه در همه روزها دایر خواهد بود که مسافران نوروزی بتوانند از این اثر ارزشمند تاریخی و طبیعی بهره مند شوند.
ساخت بازار زنجان در دوران آقا محمدخان قاجار آغاز و در سال 1213 در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد، سراها و گرمابه ها در سال 1324 به آن اضافه شده است.
مجموعه بازار قدیمی به صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است.
گستردگی جغرافیایی بازار زنجان و تنوع راسته ها، تعدد سراها و کاوانسراهای درون شهری در راسته های فرعی که هرکدام به نامی و به فعالیتی خاص اختصاص یافته و وجود مساجد فراوان گویای پویایی این مجموعه در طول زمان های گذشته و شرایط حاکم بوده است.
این بازار که طویل ترین بازار ایران است از سوی غرب و شرق گسترده شده و بدین جهت به بازار پایین و بازار بالا تقسیم و نام گذاری شده است.
** 150 میلیارد ریال درآمدهای مازاد استانی به استان زنجان ابلاغ شد
استاندار زنجان با اشاره به بودجه مازاد این استان گفت: مازاد درآمد استان حدود 300 میلیارد ریال بوده است که 50 درصد این میزان را سازمان مدیریت و برنامه ریزی بر اساس پیش بینی هایی که در قانون بودجه انجام شده به استان تخصیص داد.
انصاری خاطرنشان کرد: هفته گذشته 150 میلیارد ریال از محل درآمدهای مازاد استانی به زنجان ابلاغ شد.
وی یادآورشد: مجلس توانست قبل از پایان امسال اشکالات و ایراداتی که شورای نگهبان به بودجه مصوب وارد کرده بود را رفع کند و برای برنامه ریزان استانها این امکان فراهم شد در دو ماه اول سال آینده در خصوص توزیع و تخصیص مربوط به امکانات برنامه ریزی کنند.
استاندارزنجان گفت: سال آینده روشهای جدیدی برای جذب منابع به استان زنجان در دستور کار قرار می گیرد و منتظر بودجه ماندن نمی تواند به توسعه این استان شتاب دهد.
انصاری افزود: امسال سال سختی را به لحاظ انجام تکالیف و مسوولیت های دولت پشت سر گذاشتیم مشکلات متعددی که دولت هم درکاهش درآمدهای خود داشت و هم بعضی از اتفاقاتی که در دو سه سال گذشته در تغییر نرخ ارز اتفاق افتاد عملا قدرت منابع مالی دولت را در اجرای پروژه های عمرانی کاهش داد.
.: Weblog Themes By Pichak :.