
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حمید انصاری قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امامخمینی(ره) عصر امروز در نشستخبری، از برگزاری همایش "بانوی انقلاب" با هدف بزرگداشت بانو خدیجه ثقفی همسر امامخمینی(ره) خبر داد و گفت: قرار است این همایش در روز یکشنبه 23 فروردین در محل اجلاس سران برگزار شود.
وی افزود: قرار است در همایش بانوی انقلاب، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور سخنرانی داشته باشد، البته هماهنگیهای لازم برای حضور و سخنرانی آیتالله هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز انجام شده که قرار است وی نیز در این همایش صحبت کند.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) در تشریح ابعاد و خصوصیات اخلاقی بانو خدیجه ثقفی، گفت: بانو خدیجه ثقفی همسر امام در طول زندگیشان با حضرت امام(ره) و نیز به دنبال پیگیری مسائل انقلاب سختیها و مشقتهایی را متحمل شدند که این سختیها از وی بانویی صبور، بردبار و امین ساخت.
انصاری تاکید کرد: از دو سال پیش کمیته علمی بزرگداشت ستاد بانو ثقفی تشکیل شد که با توجه به اینکه اسناد به سختی و با دشواری در دسترس قرار میگرفت این کمیته فعالیت خود را آغاز کرد و قرار شد این همایش برگزار شود.
وی با بیان اینکه کمیته علمی ستاد بزرگداشت بانو ثقفی که از دو سال گذشته تشکیل شده، جمعی از پژوهشگران و مولفان با این کمیته همکاری داشتهاند، گفت: تعدادی از پژوهشگران و مولفان اسناد مربوط به خاطرات و زندگی بانو خدیجه ثقفی را بررسی کرده و در اختیار این ستاد قرار دادند، البته اسنادی نیز از شاهدان و راویان صادق گرفته شد که منابع مستندی در این زمینه گردآوری شد که در برگزاری هرچه بهتر این همایش کمک کرده است.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام با بیان اینکه برگزاری این همایش نقش بسیار مهمی در روشن کردن زوایای ناگفته زندگی این بانوی بزرگوار ایفا میکند، گفت: برنامهریزی کردهایم که آثار و اسناد مربوط به خاطرات و زندگی اخلاقی و سلوک رفتاری بانو ثقفی در قالب مجموعه 3 هزار جلدی تهیه شده و در اختیار اقشار مختلف جامعه و به خصوص بانوان قرار گیرد.
انصاری به اهداف برگزاری همایش بانوی انقلاب اشاره کرد و گفت: مهمترین اهداف این همایش ادای دین به خانواده حضرت امام، تبیین واقعیات زندگی بانو ثقفی و نقش تعیینکننده وی در مسیر تحولات تاریخ انقلاب و نیز روشن کردن زوایای پنهان زندگی اخلاقی و سلوک رفتاری ایشان به نسل امروز از اهداف برگزاری این همایش است.
وی اضافه کرد: ویژگیها و سلوک رفتاری ممتازی که این بانوی بزرگوار دارد دارای جنبههای مختلفی برای جامعه ما به ویژه جامعه بانوان کشور ما دارد که میتواند بسیار آموزنده باشد.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) اضافه کرد: ما معتقدیم که این بانو میتواند به عنوان معلم صبر و پایداری نامیده شود، به طوری که ایشان سختیهای بسیاری را در دوران انقلاب متحمل شدهاند که نیازمند تقدیر و تمجید است.
انصاری با تاکید بر اینکه بانو ثقفی نمونه بارزی از ایثار است، افزود: زندگی اخلاقی و سلوک رفتاری او میتواند الگویی برای زنان جامعه امروز ما باشد.
وی ادامه داد: این بانوی بزرگوار فرزندانی تربیت کردهاند که امروز نوادگان حضرت امامخمینی(ره) فرهیختگانی در جامعه هستند که در طول تاریخ انقلاب جای تالیف و تبیین دارد.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) روحیه سازوگاری و تطبیق با شرایط دشوار در زندگی را یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی بانو خدیجه ثقفی دانست و اظهار داشت: ایشان حلقه اتصال و پیوند اعضای خانواده شریف امام با خانواده مبارزین به نام بود که همراه امام بودند.
وی اضافه کرد: امیدواریم این همایش گام اساسی و مهمی در جهت تبیین اندیشهها و سلوک اخلاقی بانو خدیجه ثقفی باشد.
انصاری با انتقاد از کمکاریهایی که در گذشته به منظور حضور زنان و بانوان عرصههای مختلف جامعه صورت گرفته، گفت: امیدواریم این همایش گامی در جهت توجه به حضور زنان در عرصههای مختلف باشد.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) ادامه داد: نمایندگانی از قشرهای مختلف جامعه فرهنگی و علمی، جمعی از بانوان فرهیخته در این همایش حضور دارند که البته تاکید ما این بوده که از جامعه نسل جوان نیز در این همایش حضور داشته باشند. قرار است در این همایش اعضای مجلس دانشآموزی و نیز نمایندگانی از منتخبان معلمین و همینطور نمایندگانی از مدیران اجرایی موفق مناطق آموزش و پرورش و همینطور جامعه بانوان قرآن پژوه حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه منسوبان حضرت امام و خانواده ثقفی نیز در این همایش حضور دارند، گفت: بنا داریم که این حرکت در سالهای آتی تداوم داشته باشد تا توجه ملی به این ضرورت صورت گیرد.
انصاری تاکید کرد: در سه دههای که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد شاهد خیزش بانوان برای حضور در قلههای علم و فناوری و عرصههای دیگر هستیم که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) به برنامههای ستاد برگزاری همایش بانوی انقلاب در سالهای آتی اشاره کرد و گفت: سعی میکنیم در مرحله بعدی و در سالهای آینده نشستهایی را برای معرفی زنان برتر در حوزههای مختلف داشته باشیم، البته احتمال دارد که در سالهای آینده جایزهای با عنوان "بانوی قدسی" طراحی شده و به زنان برتر در حوزههای مختلف تقدیم شود.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای اخلاقی بانو ثقفی مناعت طبع وی در دوران حیاتش بود، افزود: مناعت طبع بانو ثقفی باعث شده بود که هیچگاه در طول عمرشان نمیخواستند سخنی درباره فداکاریهایشان عنوان شود، بنابراین از این جهت دسترسی به اسنادی برای روشن کردن زوایای اخلاقی و سلوک رفتاری وی دشوار بوده است.
انصاری با تاکید بر اینکه ستاد عالی همایش به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور تشکیل شده، گفت: لازم است که از وی به دلیل اینکه این مسئولیت را پذیرفت، تشکر کنیم.
قائممقام موسسه حفظ و تنظیم آثار حضرت امام(ره) ادامه داد: وزرا و مسئولان وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات کشور، دانشگاه آزاد، شهرداری تهران، معاونت امور بانوان نهاد ریاستجمهوری، معاونت نهاد ریاستجمهوری، بنیاد شهید و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اعضای اصلی این همایش هستند و موسسه تنظیم آثار امام(ره) بیشتر در زمینه تامین محتوا مشارکت داشته و برگزارکنندگان اصلی آن نهاد ریاستجمهوری و وزارتخانههای مذکور هستند.
وی تاکید کرد: با هماهنگی و همکاریهایی که با شهرداری تهران انجام شده قرار است محل زندگی دوران کودکی و نوجوانی بانو ثقفی که در محله پامنار قرار دارد نوسازی شده و به فرهنگسرای بانوان تبدیل شود تا این فرهنگسرا نیز کانونی برای حضور بانوان فعال و معرفی آنها باشد.
انصاری در پایان خاطرنشان کرد: قرار است در حاشیه همایش بانوی انقلاب نمایشگاه اسناد با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که شامل اسناد موجود و نیز اسناد ساواک از زندگی بانو ثقفی میباشد، برگزار شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.