وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با مسئولیت سازمان فضایی یک ماهواره از ماهوارههای موجود در سال جاری انتخاب و به فضا پرتاب میشود.
محمود واعظی در حاشیه مراسم معارفه رئیس جدید سازمان فضایی ایران در جمع خبرنگاران افزود: باید از هرگونه موازیکاری در این حوزه پرهیز شود.
وی اظهار کرد: سازمان فضایی ایران به عنوان حوزهای تاثیرگذار برای دولت، سازمانی بسیار مهم و با اهمیت به شمار میآید و برنامه پرتاب ماهوارهها مستلزم تدوین برنامههای جدید یکساله سازمان و برنامه ششم است.
وی همچنین با بیان اینکه ماهواره یکی از زیرساختهای اساسی شبکههای مخابراتی است، گفت: علاوه بر استفاده از فیبر نوری و رادیو در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوانیم از ماهواره به عنوان پشتیبان مخابراتی صدا و سیما و همچنین بخشهای محیط زیست و کشاورزی استفاده کنیم.
واعظی به آخرین وضعیت ماهوارههای در انتظار پرتاب اشاره کرد و افزود: در حال حاضر علاوه بر ماهوارههای شریف ست و تدبیر، پروژههای دیگری در پژوهشگاه فضایی و دانشگاه امیرکبیر در حال اجراست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه هدف سازمان فضایی فقط به پرتاب ماهواره خلاصه نمیشود، گفت: بررسی دستوراتی که از زمین برای ماهوارههای پرتابی جهت اجرا تعریف شده از جمله اهداف اصلی پرتاب ماهواره به فضاست.
واعظی همچنین حفظ نقاط مداری را یکی دیگر از برنامههای سازمان فضایی عنوان کرد و افزود: اتحادیه بینالمللی مخابرات راه دور(ITU) برای واگذاری نقاط مداری شرایط و مقرراتی را تدوین کرده است که در صورتی که در زمان مقرر از نقاط مداری استفاده نشود آن نقاط به سایر متقاضیان واگذار میشود.
وی با تاکید بر این که امکان باز پسگیری نقاط مداری از دست رفته ایران وجود ندارد، تصریح کرد: در مقابل ما درصدد حفظ و ثبت نقاط مداری هستیم تا در این راستا چند نقطه مداری جدید را به ثبت برسانیم و دنبال نهایی کردن این نقاط هستیم.
این مقام ارشد دولتی با اشاره به تصمیم شورای عالی اداری در اواخر سال گذشته درباره بازگشت سازمان فضایی ایران به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این سازمان برای بخشهای دولتی و خصوصی کشور که در امر تحقیق و فناوریهای مختلف فعالیت میکنند، نقش حمایتی دارد.
ساخت ماهواره ملی در اولویت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین ساخت و راهاندازی ماهواره ملی را مهمترین برنامه رئیس جدید سازمان فضایی ایران اعلام کرد.
واعظی اظهار کرد: این کار با همکاری و سرمایهگذاری بخشهای مختلفی که علاقهمند هستند دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی کشورها به دنبال سومین ماهواره ملی خود هستند، گفت: نیازمند حداقل یک ماهواره ملی هستیم و برای رسیدن به این هدف باید ضعفهای موجود را بشناسیم.
وی تصریح کرد: از نظر بودجهای نیز تلاش میکنیم با کمک بخشهای داخلی و سرشکن کردن هزینهها بودجه لازم را فراهم کنیم تا فشار کمتری به دولت وارد شود.
وی افزود: استفاده صدا و سیما از ماهوارههای اجارهای برای پخش شبکههای مختلف برون مرزی، سرویسدهی شرکتهای ثبت به بانکها و بخش خصوصی براساس نیاز و دسترسی نداشتن به برخی روستاهای دور افتاده کشور از طریق فیبر نوری مجموع نیازهای داخلی است که لزوم ساخت و ایجاد یک ماهواره ملی را میطلبد.
واعظی گفت: از ماهواره ملی میتوان در بخشهای مختلف نظیر کشاورزی، سنجش از راه دور و محیط زیست استفاده کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به استفاده از فیبر نوری و رادیو در زیرساختهای این وزارتخانه افزود: برای پشتیبانی از این زیرساختها به ماهواره ملی نیاز است.وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای عالی فضایی در زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری فعالیت میکند و مرکز ملی فضایی نیز زیرنظر این معاونت تشکیل شده است.
واعظی افزود: با تعامل با این دو نهاد قرار است سیاستگذاریهای لازم را در حوزه فضایی انجام دهیم و کار اجرایی به سازمان فضایی سپرده شود.
تاریخ : سه شنبه 94/1/25 | 11:30 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
.: Weblog Themes By Pichak :.