سامانه موشکی اس-300 چیست و چه قابلیت هایی دارد؟ - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب
سامانه موشکی اس-300 چیست و چه قابلیت هایی دارد؟
رئیس جمهور روسیه دیروز ممنوعیت تحویل اس-300 به ایران را لغو کرد.به دنبال انتشار خبر مربوط به لغو فروش سامانه دفاعی اس-300 به ایران، وزارت خارجه روسیه نیز بیانیه ای در این زمینه صادر کرد. براساس این گزارش، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در این زمینه تاکید کرد که فروش و تحویل این سامانه به ایران خطر و تهدیدی علیه هیچ کشور دیگری نیست.
سامانه موشکی اس-300 چیست و چه قابلیت هایی دارد؟
گروه سیاسی-  در پی لغو ممنوعیت تحویل اس-300 به ایران کشوررهای جهان به تصمیم روس ها درباره لغو تحریم ها واکنش نشان دادند. وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی در اولین واکنش مقامات اسرائیلی به خبر تحویل اس-300 به ایران گفت: تحویل این سامانه به ایران نتیجه مشروعیت بخشیدن به جمهوری اسلامی ایران در تفاهم لوزان است. وی با هشدار نسبت به این اقدام افزود: به جای اینکه جلوی ایران را در حمایت از فعالیتهای تروریستی بگیرند(!) به این کشور اجازه می‌دهند سلاحهای پیشرفته دریافت کند.

یک مقام دیگر صهیونیستی نیز در گفت‌وگو با کانال 2 رژیم صهیونیستی مدعی شد: تحویل سامانه اس-300 به ایران توازن قدرت در منطقه را برهم خواهد زد.همچنین یک مقام نظامی آمریکا نیز در واکنش به این لغو گفت: این اقدام باعث افزایش قابلیتهای نظامی ایران می شود.


به گزارش افکارنیوز، در سال 2007 قراردادی به ارزش 800 میلیون دلار در سال 2007 برای فروش 5 سیستم اس-300 از سوی روسیه به ایران به امضا رسیده بود که بدون تحویل هیچگونه موشکی از سوی روس‌ها فسخ شد. دمیتری مدودف رئیس‌جمهور روسیه در سال 2010 در راستای اجرای قطعنامه 1929 شورای امنیت دستوری را صادر کرد که به موجب آن فروش هرگونه موشک و جنگ‌افزارهای دیگری چون تانک‌های جنگی، خودروهای زرهی، ادوات توپخانه‌ای کالیبر بالا، کشتی‌ها و هواپیما و هلیکوپترهای نظامی به ایران ممنوع شده‌بود.

ایرانی‌ها نیز یک درخواست غرامت 4 میلیارد دلاری را به دیوان بین‌المللی داوری فرستادند. وزیر دفاع ایران نیز در سال 91 اعلام کرد که ایران طرح تولید موشک مشابهی به نام باور 373 را در دست دارد. .

روس‌ها در تلاش برای صرفنظر کردن ایران از درخواست غرامت، سیستم تور ام-1 را به جای آن پیشنهاد دادند که گفته می‌شود توسط ایران رد شده‌است. آنتی 2500 نیز پیشنهاد دیگری است که می‌تواند برای نیازهای ایران مناسبتر باشد. اس-300 پی‌ام‌یو مطابق با نیازهای نیروهای دفاع موشکی توسعه یافته اما آنتی-2500 برای نیروی زمینی ساخته شده‌است و میتواند برای نیروی زمینی بزرگ ایران سودمند باشد.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در سفری که به مسکو داشت گفته بود که تهران تمایلی ندارد به جای سامانه اس 300 از روسیه سامانه آنتی-2500 دریافت کند اما در دیماه 1393 اعلام شد که هیئتی از سوی ایران برای بررسی دریافت یک سیستم جایگزین برای اس-300 به روسیه خواهد رفت.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با استقبال از برداشته شدن تحریم ارائه اس 300 به ایران، آن را نتیجه پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای با تهران پس از بیش از یک سال خواند.

وی در این باره گفت: از منظر اتفاقات امروز در خاورمیانه، ایران به ارتقا توان نظامی هوایی خود نیاز دارد.

لاوروف همچنین افزود: اس 300 منحصرا یک سلاح دفاعی است که نمی‌توان از آن در اهداف تهاجمی استفاده کرد و امنیت هیچ کشوری را به خطر نخواهد انداخت.

رسانه‌های روسیه همچنین روز دوشنبه گزارش دادند که تهران به جای سیستم موشکی قدیمی اس 300 دریافت آنتی 2500 را به روسیه پیشنهاد داده است.

«ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که انتقال سامانه موشکی اس 300 به ایران، تحریم‌های کنونی شورای امنیت ملی سازمان ملل را نقض نمی‌کند ولی ادامه داد که آمریکا معتقد است که «هم‌اکنون زمان فروش این سامانه‌ها نبوده است».

"یوال اشتاینیتز" وزیر اطلاعات اسرائیل نیز درباره تصمیم روسیه برای تحویل سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران گفت: در حالی که ایران پاراگراف به پاراگراف توافق هسته‌ای را انکار می‌کند جامعه بین‌المللی کاهش فشارها بر ایران را آغاز کرده است.

وی افزود: این نتیجه مستقیم مشروعیتی است که ایران دریافت کرده و ثابت می‌کند که رشد اقتصادی ایران به توسعه تسلیحات و نه رفاه منجر خواهد شد.


اس-300 چیست و چه قابلیت هایی دارد:


معرفی  اس-300 :


اس-300 (به روسی: ?-300) یک سامانه موشکی سطح‌به‌هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست که در اواخر دهه 1970 توسط شرکت همکاری‌های صنعتی آلماز برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد. مدل‌های مختلف این موشک در نام‌گذاری ناتو با نام‌های سام 10، سام 12 و سام 20شناخته می‌شوند.

اولین مدل این موشک با نام اس-300 پی برای نخستین بار در سال 1979 در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال 1969 به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد 75 کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد.

اس-300 پی‌ام‌او یکی از مرگبارترین موشکهای زمین به هوای قابل استفاده در تمامی ارتفاع‌ها به شمار می‌رود که توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری با 12 هدف را دارد. زمان آماده‌سازی آن حدود 5 دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشونده‌است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند. اس-300 شباهت زیادی با سامانه پدافندی آمریکایی ام‌آی‌ام-104 پاتریوت دارد. مدل‌های پیشرفته‌تر اس-300 توانایی اجرای تاکتیک «بزن دررو» را دارند که بقاپذیری آن‌ها را در شرایط جنگی افزایش می‌دهد و در شرایط ویژه می‌توانند به عنوان یک سلاح تهاجمی عمل کنند؛

برای مثال موشک‌های اس-300 چینی مستقر در تنگه تایوان توانایی حمله به فضای هوایی تایوان را دارند و تهدیدی برای تمامی هواپیماهای آمریکایی به شمار می‌روند که ممکن است در درگیری احتمالی به کمک این کشور بیایند؛ به جز هواپیماهای فوق‌العاده رادارگریز بی-2 و جنگنده اف-22 راپتور. به همین جهت پیش‌بینی می‌شود که مأموریت حمله وسیع به سیستم‌های اس-300 به جنگنده‌های اف-22 واگذار شود.

اس-400 فاتح با نام ناتو سام-20 سیستم موشکی تکامل‌یافته اس-300 است که در سال 1999 معرفی و از سال 2006 وارد فعالیت در ارتش روسیه شده‌است.

ویژگی های اس -300 :


موشک سطح به هوای اس300 در سال 1979 برای دفاع از ساختمانهای حساس و مهم شوروی ساخته شد. این سامانه پدافندی سپس با تکمیل و توسعه بیشتر برای دفاع در برابر موشک‌های بالستیک بکار می‌رود. تا کنون چندین نوع سامانه پدافندی اس-300 با موشک‌های متفاوت و سیستم‌های راداری بهینه شده، افزایش ویژگی مقابله با اخلال الکترونیک، افزایش دقت برخورد باهدف به خصوص برای اهدافی که در ارتفاع کم پرواز می‌کنند و موشک‌های بالستیک طراحی شده است.

انواع اس -300 :


یکی از اولین موشک‌های این سری است که به سفارش وزارت دفاع روسیه تولید شد. این موشک می‌تواند کلاهکی را به اندازه 133 کیلوگرم با بیشینه برد 47 کیلومتر حمل کند. کمترین برد آن پنج کیلومتر است و می‌تواند در ارتفاع 30 متری پرواز کند. سرعتش به سه کیلومتر در ثانیه می‌رسد و در 28 ثانیه می‌تواند از خود عکس العمل نشان دهد. زمان آماده پرتاب شدنش کمتر از پنج دقیقه‌است.

اس 300 اف


این گونه امکان نصب بر روی کشتی‌ها را دارد و در سال 1984 ساخته شد. مدل اف در اصل موشک متناسب با نیازهای نیروی دریایی روسیه بود که از سیستم پرتاب 5V55RM استفاده می‌کند. سرعت آن 4680 کیلومتر در ساعت است و می‌تواند کلاهکی به اندازه کلاهک مدل P (133 کیلوگرم) ولی با بردی دوبرابر (حدود 90 کیلومتر) را با خود حمل کند. بیشینه سرعت آن 6120 کیلومتر در ساعت و طول خود موشک با کلاهک 25/7 متر است. کمترین برد آن هفت کیلومتر و سقف پروازش 25هزارمتر است و با سوخت جامد نیروی پیشرانش را تامین می‌کند. یک سیستم راداری معروف به ریف روی آن نصب کردند که می‌تواند در یک زمان شش هدف را شناسایی کند و به آنها هجوم برد.

اس 300 اف‌ام


مدل S-300FM در سال 1990 ساخته شد که باز هم مدلی برای نیروی دریایی بود. بسیار مدرن و پیشرفته بود. بیشینه سرعت آن به 10 هزار کیلومتر در ساعت می‌رسد، وزن آن 1480 کیلوگرم است و این تفاوت بیش از هزار کیلوگرمی را می‌توان در وضعیت نیروهای پیشران این موشک دانست. طول آن 5/7 متر، قطرش 52/0 متر و فاصله دوسر بالچه‌های عقب 03/1 متر است. برد آن 90 کیلومتر است و می‌تواند 150 کیلوگرم کلاهک را با خود حمل کند. بیشینه سرعتی معادل 7560 کیلومتر در ساعت دارد که در ارتفاع 25 هزارمتری پرواز می‌کند.

اس 300 وی


اس-300 وی که با نام ناتو سام-12 گلادیاتور یا جیانت شناخته می‌شود، برخلاف مدل‌های دیگر در کارخانه آنتی تولید می‌شود. این مدل بر روی یک خودرو شنی‌دار نصب می‌شود که مشابه شاسی نفربر ام‌تی‌ال‌بی است. به همین دلیل قابلیت تحرک این سیستم در خارج از جاده بسیار بیشتر از انواع دیگر است. این سیستم برای نیروی زمینی ساخته شده (وی مخفف وویسکا به معنی نیروی زمینی است) تا به عنوان دفاع هوایی خط اول جایگزین سام-4 شود. در این سیستم تاکید بیشتری بر روی دفاع ضدبالستیک شده و یک رادار مخصوص برای درگیری با موشک‌های بالستیک برای این سیستم تهیه شده است.
رادار اس-300 پی‌ام‌یو2.

اس 300 پی‌ام‌یو


این موشک از لحاظ ظاهری بسیار شبیه مدل FM است حتی وزنش با آن یکی است. طول آن 98/6 متر، قطرش 45/0 متر و فاصله دوسر بالش 04/1 متر است. در ارتفاع 27 هزار متری پرواز می‌کند و سوختش از مواد جامد تشکیل می‌شود. کمترین بردش پنج کیلومتر و بیشترین برد آن 90 کیلومتر است. مدل بعد در سال 1997 ساخته شد که در واقع یک نمونه برداری از مدل MU بود. این موشک MU-2 نام داشت که از لحاظ اندازه و ابعاد دقیقاً مانند مدل قبلی بود ولی بردش به میزان 105 کیلومتر افزایش یافته بود یعنی برد کلی آن به 195 کیلومتر رسید. توانایی حمل آن نیز بیشتر شده‌است و می‌تواند 180 کیلوگرم کلاهک را با خود حمل کند. سری ساخت این موشک‌ها تا سال اخیر ادامه یافت.

اس-300 وی‌ام


اس 300 وی‌ام نوع ارتقایافته اس-300 وی است. در این مدل که نام ناتو سام-23 گلادیاتور هم شناخته می‌شود از یک خودرو فرماندهی جدید و رادارهای جدید استفاده شده‌است. برد مفید موشک‌های این مدل به 200 کیلومتر افزایش یافته‌است. مدل صادراتی این سیستم آنتی-2500 نام دارد که به ونزوئلا و مصر صادر شده‌است.

اس 300

سامانه موشکی اس 300

سامانه موشکی اس 300

سامانه موشکی اس 300

سامانه موشکی اس 300

سامانه موشکی اس 300

 

 




تاریخ : چهارشنبه 94/1/26 | 12:38 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه