تشکل های مردمی همکاران دیپلماسی وزارت امور خارجه هستند
رییس اداره دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه گفت: تمام انجمن های دوستی و تشکل های مردم نهاد همکاران وزارت امور خارجه در حوزه روابط خارجی و دیپلماسی هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرحسین میرزاآقایی روز چهارشنبه در مراسم بررسی ظرفیت های دیپلماسی فرهنگی هنری تهران با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در حوزه دیپلماسی عمومی گفت: وزارت امور خارجه جایگاه حاکمیتی با نگاهی مثبت از تشکل های مردم نهاد و سمن های بین المللی حمایت می کند.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از دیپلماسی عمومی است یعنی افکار و قلوب مردم مطرح می شود و اقدام دیپلماسی به معنای تحت تاثیر قرار دادن افکار مردم است.
میرزاآقایی اظهار کرد: بنابراین تمام کنشگران حقیقی و حقوقی از جمله تشکل های مردم نهاد وقتی در حوزه اجتماعی با گروه های دیگر ارتباط برقرار می کنند یعنی در این حوزه تاثیر گذار هستند.
میرزاآقایی با تاکید بر اینکه شکل گیری هر پدیده در اذهان عمومی در حوزه روابط خارجی از نگاه دیپلماسی عمومی، بسیار مهم است اظهار کرد: بر این اساس می توان دو واقعه تاریخی یعنی هشت سال دفاع مقدس و قطعنامه 598 را با هم مقایسه کرد.
وی افزود: تصویری که از هشت سال دفاع مقدس در افکارعمومی نقش بست یعنی تحمیل جنگی ناخواسته از یک کشور همسایه با حمایت قدرت های جهانی به یک کشور تازه انقلاب کرده بود.
این مقام مسوول در حوزه دیپلماسی عمومی گفت: در این شرایط مردم و تمام امکانات بسیج شد تا از حیثیت و دستاورد های فرهنگ و تمدن کشور و ارزشهای اسلامی دفاع کنند.
وی گفت: آیا تمام مسایل فقط در میدان جنگ مشخص می شود در حالیکه عوامل مختلفی در حوزه عملیات نظامی اثر گذار است از جمله افکار عمومی و باورهای مردمی که به این مسایل چگونه فکر می کنند.
میرزاآقایی افزود: وقتی باورهای مردمی تبیین شد و به نتیجه رسید براساس آن رفتار اجتماعی نیز شکل می گیرد به طوریکه در طول دوران جنگ تحمیلی فرهنگ شهادت طلبی برای دفاع از کشور در جامعه رشد پیدا می کند.
وی در مورد به حوزه افکار عمومی در این دوره اشاره کرد و گفت: عوامل فشار از جمله رادیوهای بیگانه، رسانه های غربی، ضدانقلاب ها و برخی کشورهای عربی مرتجع علیه کشور ایران تبلیغ می کردند.
میرزاآقایی افزود: آیا در هشت سال دفاع مقدس وقتی بیانیه ای از سوی رژیم بعثی صدام صادر می شد در مطبوعات و رسانه های داخلی کشور منتشر می شد.
وی در ادامه اظهار کرد: در بررسی رفتارشناسی دیپلماسی عمومی درحوزه مسایل ملی باید به مقایسه تفاوت ها و تشابه های افکار عمومی در دوران جنگ تحمیلی یا قطعنامه 598 و یا مذاکرات هسته ای داشته باشیم.
رییس دیپلماسی عمومی وزارت خارجه افزود: در شرایط فعلی نیز در حوزه مذاکرات هسته ای دقیقا یک جنگ نرم و تمام عیار با ویژگی ها و حساسیت هایی در حال وقوع است که ظرافت بیشتری را می طلبد تا به موفقیت رسیده شود.
در حاشیه این مراسم داود امینی رییس مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به برگزاری دور اول این همایش در هفته مهربانی با غزه در مرداد ماه سال گذشته به خبرنگار ایرنا گفت: انجمن ها و تشکل های مردم نهاد ظرفیت ها قابل توجهی در حوزه های فرهنگی، هنری و اجتماعی دارند.
وی با اشاره به اینکه سمن ها می توانند به دستگاه های اجرایی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در این زمینه ها یاری رسان باشند اظهار کرد: با توجه به اینکه در اساسنامه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران این نهاد متولی جلب مشارکت های مردمی منظور شده است.
امینی افزود: بر این اساس نخستین نشست سال 1394 انجمن های دوستی و سازمان های غیردولتی برگزار شد تا در کنار تجدید دیدار، به تبیین سیاست های اجرایی سال جدید نیز پرداخت شود.
وی با تاکید بر ادامه این برنامه ها با حضور انجمن های دوستی و تشکل های مردم نهاد اظهار کرد: این سازمان نیز در سال جدید به منظور تسهیل در انجام امور مردمی این انجمن ها تسهیلاتی و امکاناتی را در نظر گرفته است.
نشست تخصصی انجمن های دوستی ایران و سایر ملل با هدف بررسی ظرفیت های دیپلماسی فرهنگی هنری تهران و سایر پایتخت ها روز چهارشنبه با حضور جمعی از مدیران انجمن های دوستی و شخصیت های فعال فرهنگی هنری در حوزه تشکل های مردم نهاد در مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.