همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب رونمایی می شود؛
انتشار کتاب ولایت فقیه از نگاه هاشمی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، این کتاب که به قلم رضا صنعتی نگاشته شده است از دو بعد فکری و تاریخی برخوردار است. نویسنده از یک سو به تبیین نظریهی سیاسی هاشمی رفسنجانی در موضوعاتی چون مشروعیت حاکمیت و جایگاه نصب الهی و رأی مردم در آن میپردازد و از سوی دیگر سیر تاریخی رفتار رسانههای منتسب به جبههی پایداری در قبال آیتالله هاشمی رفسنجانی در موضوع این کتاب را تبیین میکند.
خواننده با مطالعهی این کتاب روان و کمحجم با تفاوت نظریههای انتصاب، انتخاب و مشروعیت تلفیقی، نقاط افتراق و اشتراک اندیشهی سیاسی آیتالله هاشمی رفسنجانی و آیتالله مصباح یزدی، شیوه و اخلاق مخالفان هاشمی در تقطیع و تحریف سخنان وی و میزان التزام عملی آنها به مقولهی ولایتفقیه آشنا میشود. از مهمترین امتیازات این کتاب تبیین تفاوت راهکار هاشمی رفسنجانی و مصباح یزدی در شرایط عدم وجود »فقیه واحد توانمند و مقتدر» است. هاشمی در این شرایط معتقد به «تشکیل شورای رهبری» و مصباح معتقد به «انتخاب مؤمنِ غیرفقیه» است. نویسنده در قسمتی از این کتاب مینویسد: «پرسش اساسی ما آن است که چگونه از نگاه آقایان تنزّل از ولایت «فقیه» به «مؤمنِ غیرفقیه» در شرایط خاص جایز است ولی در همان شرایط تنزّل به «شورای فقها» جایز نیست؟! نکتهی دیگر آنکه چگونه دفاع از فرض «رهبری شورایی فقها» که در اولین قانون اساسی جمهوری اسلامی به امضای امام خمینی(ره) و شمار زیادی از فقهای عضو مجلس خبرگان قانون اساسی رسید، طرحی شیطانی و تضعیف جایگاه ولایت فقیه تلقی میشود اما طرح «ولایت مؤمن غیرفقیه» از تریبون نماز جمعهی تهران که مستلزم تغییرات گسترده در ساختارهای فقاهت محور نظام و تعریف نظمی نوین از جمله در ساماندهی تعاملات رهبر غیرفقیه با شخصیتها و نهادهای فقهی برای حفظ ماهیت اسلامی حکومت خواهد بود، تضعیف جایگاه ولایت فقیه نیست؟».
«مشروعیت آسمانی» در 168 صفحهی رقعی به قلم رضا صنعتی در غرفهی انتشارات «سلمان فارسی» در نمایشگاه بییالمللی کتاب عرضه میشود. سلمان فارسی سال گذشته کتاب «هاشمی در سال 88» را از همین نویسنده منتشر کرد که با استقبال گستردهی مخاطبان مواجه شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.
از مهمترین امتیازات این کتاب تبیین تفاوت راهکار هاشمی رفسنجانی و مصباح یزدی در شرایط عدم وجود «فقیه واحد توانمند و مقتدر» است. هاشمی در این شرایط معتقد به «تشکیل شورای رهبری» و مصباح معتقد به «انتخاب مؤمنِ غیرفقیه» است!