رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان ایجرود گفت: شخم زدن اراضی داری شیب بالاتر از 10 درصد موجب ورود آفت سن به مزارع میشود.
سیدجواد موسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به آفت سن گندم اظهار داشت: آفت سن از جمله آفات خطرناک محصول گندم به شمار میرود.
وی با اشاره به مبارزه با آفت سن گندم گفت: از جمله راهکارهای مبارزه با آفت سن گندم سمپاشی است که از این طریق میتوان از خسارت ناشی از این آفت در مزارع کاست.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان ایجرود بیان کرد: به دلیل کافی نبودن تراکم جمعیت آفت سن در شهرستان ایجرود، مبارزه با این آفت فعلا آغاز نشده است که به محض آغاز مبارزه به کشاورزان اطلاعرسانی خواهد شد.
این مسئول عنوان کرد: سال گذشته در شهرستان ایجرود به دلیل پایین بودن تراکم آفت سن گندم و مبارزه به موقع و مناسبی که علیه آن صورت گرفت خسارت چندانی به مزارع منطقه وارد نشد.
موسوی با اشاره به میزان خسارت ناشی از آفت سن گندم در سال گذشته خاطرنشان کرد: میزان خسارت ناشی از آفت سن گندم، سال گذشته در مزارع شهرستان ایجرود کمتر از پنج درصد بوده است.
وی به اقدامات صورت گرفته در شهرستان ایجرود در راستای مبارزه با آفت سن تصریح کرد: اطلاعرسانیهای لازم در این زمینه صورت گرفته و به کشاورزان توصیه شده که سمپاشهای خود را آماده کنند.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان ایجرود بیان داشت: به دلیل آگاهیبخشی و اطلاعرسانیهای به موقع صورت گرفته در شهرستان ایجرود در راستای مبارزه با آفت سن گندم، کشاورزان این منطقه تقریبا برای مبارزه با این آفت آماده هستند که به محض آغاز مبارزه اقدام خواهند کرد.
این مسئول با بیان اینکه زیستگاه اصلی آفت سن گندم دامنههای کوهها و ارتفاعات است، ابراز کرد: کشت بیرویه و تخریب مراتع، جمعیت این آفت را وادار به حرکت به سمت مزارع میکند.
موسوی با تاکید اینکه شخم بیرویه عامل اصلی ورود آفت سن گندم به مزارع است، ادامه داد: در صورتی که اراضی داری شیب بالاتر از 10 درصد کشت نشوند، آفت سن مزارع گندم را تهدید نخواهد کرد.
وی در پایان متذکر شد: آفت سن در طول تاریخ بشر وجود داشته است ولی میزان خسارت ناشی از در دورههای مختلف متفاوت بوده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.