در گردهمایی "عاشیقلار بایرامی" بیان شد:
هنر «عاشیقها» 7 هزار سال قدمت دارد
یک عاشیق زنجانی از قدمت 7 هزار ساله این هنر و وجود مجسمهای با شمایل عاشیق در موزه لوور فرانسه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، "مسلم عسگری" شامگاه دیروز در نهمین گردهمایی "عاشیقلار بایرامی" با بیان اینکه عاشیق و ملت متقابلاً پشتوانه یکدیگرند، گفت: هر ساله از مناطق مختلفی از جمله تبریز، ارومیه، قرهداغ، سلماس، همدان، ساوه، تهران و خود استان زنجان به این مراسم دعوت میشوند و در واقع هنر عاشیقی، تبلیغ هنر ملی و محلی یک هنرمند عاشیق است.
وی ادامه داد: امسال تصمیم بر این بود که این مراسم با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همچنین ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان برگزار شود که متاسفانه عملی نشد.
این هنرمند تصریح کرد: با توجه به اینکه وظیفه هر عاشیق محلی خدمت بهحق به دوستداران این هنر است، هر عاشیق در سبک مربوط به استان خود مثل سبک ارومیهای، زنجانی، تبریزی، ساوهای و همدانی فعالیت میکند.
در ادامه این مراسم، یک عاشیق ارومیهای ضمن قدردانی از مادر خود به عنوان اولین استادش، گفت: از سن 8 سالگی، ساز به دست گرفته با سفر به 21 کشور و اجرای برنامه به این هنر خدمت کرده و نیز داور بینالمللی در این رشته هستم.
"محمدحسین دهقان" از کسب مقاوم اول در سه دوره از مسابقات بینالمللی در تهران خبر داد و با اشاره به دریافت بیش از 100 لوح تقدیر و مدال از ممالک مختلف، عنوان کرد: ساز عاشیقی، مادر تمامی سازها است و این ساز در اصل متعلق به مناطق ترکنشین از قبیل باکو، نخجوان، گنجه، زنجان، تبریز و ... است. در مسلک عاشیقی 4 دیوان داریم که عبارتند از دیوان کسمه، دیوان شاخه، دیوان مجلس و دیوان بحر و در واقع عاشیق با خواندن دیوان، مجلس خود را شروع و با داستان تمام میکند.
.: Weblog Themes By Pichak :.