اسفند 92 - قیدار شهر جد پیامبراسلام
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب
اجرای 1960 هکتار پروژه‌ آبخیز در منطقه گاوازنگ زنجان

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان، از اجرای پروژه‌های مختلف در آبخیزهای شهری شمال زنجان (گاوازنگ) به مساحت یک هزار و 960 هکتار خبر داد.

 جعفر بیات در گفت و گو با خبرنگار موج رسادر خصوص پارک آبخیز جنوب زنجان اظهار کرد: این طرح در راستای افزایش فضای سبز حاشیه شهر، کنترل سیل و روانابهای حوضه پارک، استفاده از آن برای تامین آب مورد نیاز، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی و ترویج، آموزش و ارتقا سطح دانش عمومی برای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در سال 1372 پایه گذاری شده است.

 وی یادآدور شد: برای انتقال آب از سد حسن ابدال به این پارک 5 هزار و 185 متر لوله گذاری 200 میلیمتری انجام شده و 6 هزار و 700 متر لوله 110 و 125میلیمتری نیز برای شبکه آبیاری پارک نصب شده است.

این مسئول مساحت حوضه این پارک را 700 هکتار و میزان رواناب سالانه حوضه را 650 هزار متر مکعب اعلام کرد و درباره مشخصات این طرح افزود: ارتفاع حوضه پارک یک هزار و 590 تا یک هزار و 869 متر از سطح دریا و میزان بارندگی متوسط سالانه حوضه 310 میلیمتر بوده و گونه های غالب مرتعی حوضه را گون، استیپا، فستوکا،درمنه، جو وحشی تشکیل می دهند.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان با اشاره به عملیات انجام شده در این پارک از سال 1372 اعلام کرد: در این پارک46 هکتار جنگلکاری شامل گونه های کاج، سرو، اقاقیا،سنجد، زبان گنجشک و شمشاد انجام انجام شده است.
بیات از احداث یک دستگاه سد خاکی با ارتفاع 22 متر و حجم مخزن 450 هزار متر مکعب و تجهیز ایستگاه پمپاژ در این طرح خبر داد و گفت: احداث بندهای تاخیری با حجم 2 هزار و 900 متر مکعب و ساخت 15 کیلومتر جاده به عرض 6 متر و استخر ذخیره آب با حجم 625 متر مکعب و احداث ساختمان حفاظتی 200 متر مربعی از دیگر اقدامات انجام شده در پارک است.

وی از اجرای پروژه‌های مختلف در آبخیزهای شهری شمال زنجان (گاوازنگ) به مساحت یک هزار و  960 هکتار و جنوب زنجان (سلمانلو)با مساحت 700هکتار و آبخیز شهری قیدار با مساحت یک هزار و  300 هکتار خبر داد و احداث مخازن ذخیره آب و بانکت، جنگلکاری، بذرکاری و کودپاشی مراتع، بهسازی چشمه‌ها، احداث پلکانهای مخصوص ورزشی و پیاده‌روی و بندهای رسوب‌گیر را نیز یادآور شد.
این مقام مسئول، ساخت کانال‌های آبیاری، جاده‌های مخصوص ماشین رو ، پیاده‌رو و کوهنوردی، پیست دوچرخه سواری کوهستانی و همچنین احداث سد خاکی در این طرحها به ارتفاع 22 متر برای ذخیره آب برای استفاده تفریحی و آبیاری درختان را نیز از نتایج اجرای طرهای آبخیز عنوان کرد و ادامه داد: توانسته ایم علاوه بر کنترل سیل و فرسایش خاک تفرجگاه زیبای را برای شهروندان شهرهای مختلف استان به وجود آوریم.




تاریخ : چهارشنبه 92/12/7 | 12:38 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
1-3050.jpg تالاب انسان ساخت و دائمی شیرین سو در کنار شهر شیرین سو، در شمال غربی و در فاصله 40 کیلومتری شهرستان کبودرآهنگ و 95 کیلومتری شهر همدان، با ارتفاعی برابر هزار و 806 متر از سطح آزاد دریا واقع شده که دسترسی به آن از طریق راه آسفالته کبودرآهنگ به شیرین سو- قیدار میسر است.

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان و به نقل از سایت محیط زیست استان همدان، وسعت محدوده تالاب شیرین سو در حدود 300 هکتار و وسعت دریاچه آن 43 هکتار است. از منابع آبی تالاب می‌توان به چشمه آبی کهر آباد که در نزدیکی تالاب و محور کبودرآهنگ- قیدار قرار دارد و نیز رودخانه حسین آباد واقع در پنج کیلومتری شمال شرقی سد، اشاره کرد.

 در مجموع محدوده مورد نظر بخش کوچکی از حوضه آبریز قره چای است که در تقسیم بندی کلی هیدرولوژی ایران جزء حوضه مرکزی و در تقسیم بندی طرح جامع آب شور زیر حوضه ششم از حوضه شماره 1 منطقه هفتم مطالعاتی با کد 6-1-7 محسوب شده است.

 رودخانه اصلی آن که از کوه آق داغ سرچشمه می گیرد به صورت فصلی است و به دشت کبودرآهنگ تخلیه می‌شود. بیش از 80 درصد از مساحت حوضه در ارتفاعات هزار و 800 تا هزار و 900 متر واقع شده است.

 رودخانه فصلی شیرین سو از جریان‌های فصلی است که در خروجی حوزه به دشت کبودرآهنگ تخلیه می‌شود و از طرف دیگر رودخانه فصلی حسین آباد پس از عبور از روستاهای حسین آباد و باباخنجر به همان دشت تخلیه می‌شوند.

 این تالاب همه ساله در فصل مهاجرت پذیرای تعداد زیادی پرندگان آبزی و کنار آبزی است که می‌توان به گونه‌های پرستوی دریایی نوک کلفت، تنجه، لک لک سفید، اردک سرسبز، آنقوت، فیلوش، کشیم کوچک، باکلان بزرگ، کشیم بزرگ، اگرت بزرگ، باکلان کوچک، بوتیمار کوچک، پرستو دریایی، خوتکا، آبچلیک پا سرخ، چوب پا، چنگر نوک سرخ، کاکایی سرسیاه، پرستو دریایی نوک‌کاکایی، فلامینگو، کاکایی نقره‌ای، دم جنبانک ابلق و ... اشاره کرد.

با لحاظ وضعیت پوشش گیاهی، گونه‌های درمنه و گون و خانواده‌های نعنائیان، چتریان، شب بو، گاوزبان، گندمیان و بقولات پوشش غالب منطقه هستند.

 تنوع اکولوژیک بالای منطقه، نیاز اساسی به برنامه‌های حفاظتی و مدیریتی را می‌طلبد که با پیگیری‌های به عمل آمده و براساس آگهی رسمی شماره 19339 مورخ چهارم مردادماه سال 90 از تاریخ 15 اسفندماه سال 89 به مدت پنج سال از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شد.




تاریخ : چهارشنبه 92/12/7 | 12:35 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر

مدیر بهزیستی شهرستان خدابنده از افتتاح سه مرکز اشتغالزایی در این شهرستان خبر داد.

 عصمت نصیری قیداری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 300 میلیون ریال وام بلاعوض به کارفرمایان این کارگاه، جهت راه اندازی و اشتغالزایی معلولان پرداخت شده است.

وی یادآورشد: از این سه مرکز اشتغالزایی، یک مرکز مخصوص فعالیت بانوان معلول و دو مرکز دیگر نیز برای فعالیت آقایان معلول است.

نصیری قیداری ابرازکرد: 15خانم و آقا در این مراکز مشغول به فعالیت شده اند.

وی خاطرنشان کرد: بهزیستی شهرستان خدابنده، در راستای حمایت از معلولان، هزینه دوره های آموزشی و همچنین کرایه محل اشتغال ?در صورت اجاره بودن محل آنها? را پرداخت می کند.

مدیر بهزیستی شهرستان خدابنده نبود ضامن برای دریافت تسهیلات بانکی را از مهمترین مشکلات معلولان این شهرستان ذکر کرد و گفت: اگر وام های بلاعوض به معلولان پرداخت و از این قشر در راستای اشتغالزایی حمایت مالی شود امکان توسعه کارگاه ها وجود خواهد داشت.

وی اظهارکرد: هم اکنون کارخانه و کارگاهی که مناسب اشتغال این دسته از افراد در خدابنده باشد، وجود ندارد.

نصیری قیداری افزود: در مراکز اشتغالزایی خیاطی، تمامی چرخ های خیاطی بر اساس معلولیت شاغلان مناسب سازی شده است.




تاریخ : دوشنبه 92/12/5 | 9:42 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
 معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان، از اجرای طرح سوگواره یاس نبوی در استان زنجان خبر داد.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام فخرالدین خدابنده‌لو افزود: اداره کل وقاف استان زنجان در مناسبت‌های مذهبی و ملی سال طرح‌های فرهنگی مختلفی را اجرا می‌کند.

وی با برشمردن طرح آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی، نشاط معنوی،بصیرت عاشورایی تصریح کرد: این طرح‌ها به ترتیب همزمان با عید نوروز، ایام شهادت حضرت زهرا (س)، ایام تابستان و ماه‌های محرم و صفر اجرایی می‌شود.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان ،با بیان اینکه امسال نیز همزمان در آستانه سال نو طرح آرامش بهاری در استان اجرا می‌شود، گفت: همزمان با این طرح سوگواره یاس نبوی نیز در استان برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام خدابنده لو، علت برگزاری طرح آرامش بهاری و سوگواره یاس نبوی را مقارن شدن ایام شهادت حضرت زهرا (س) با ایام عید نوروز عنوان کرد و افزود: به همین مناسبت امسال در جوار امامزادگان استان هم طرح آرامش بهاری و هم طرح سوگواره یاس نبوی برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری طرح سوگواره یاس نبوی گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف اجرای این برنامه آشنایی مردم استان با سنت اهل بیت (ع) و نحوه و سیره زندگی حضرت زهرا (س) است.

62 امامزاده در شهرستان خدابنده مدفون هستند

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده گفت: 62 امامزاده در شهرستان خدابنده مدفون است.

حجت‌الاسلام حسن رضا محمدی اظهار کرد: بازسازی بقاع متبرکه، تعمیر، ساخت و نصب ضریح برای آنها از اقدامات اداره اوقاف در بحث جذب گردشگران مذهبی است.

وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده توسط اداره اوقاف شهرستان خدابنده در قالب بازسازی بقاع و تعمیر آنها افزود: در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی ساخت بقعه قیدار نبی (ع) که یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان و استان محسوب می‌شود، 95 درصد است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده همچنین به ساخت محوطه این بقعه نیز اشاره کرد و یادآور شد: آزادسازی محوطه و ساخت آن دارای 20 درصد پیشرفت است.

حجت الاسلام محمدی، در ادامه با اشاره به مدفون بودن 62 امامزاده در شهرستان خدابنده گفت: خوشبختانه اقدامات مطلوبی در بحث بازسازی امامزادگان در شهرستان صورت گرفته است.




تاریخ : دوشنبه 92/12/5 | 9:41 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از برگزاری مرحله دوم آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم روز جمعه /پایان هفته جاری/ در 142 محل این استان خبر داد.

حجت الاسلام فخرالدین خدابنده لو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آزمون با حضور پنج هزارو 110 خانم و آقا در گروه های سنی، زیر هفت سال، هفت تا 12 سال، 12 تا 18 سال و بالاتر در سراسر استان زنجان برگزار خواهد شد.

وی یادآورشد: مرحله دوم آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم همزمان با سراسر کشور در شهرستان های زنجان، طارم، خدابنده، خرمدره، ابهر، ایجرود، سلطانیه و شهرهای صائین قلعه، گرماب و زرین رود و دیگر بخش ها و روستاها برگزار خواهدشد.

حجت الاسلام خدابنده لو تصریح کرد: این آزمون کتبی، درحفظ 30 جزء، یک و 30 جزء، یک، دو و 30 جزء، 20 جزء و کل قرآن کریم و حفظ موضوعی نیز با 15 و 300 موضوع است.

وی خاطرنشان کرد: 70 درصد شرکت کنندگان در این آزمون را بانوان تشکیل می دهند.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: شرکت کنندگانی که موفق به کسب نمره بالاتر از 60 شوند گواهی دوره حفظ قرآن برای آنها صادر و دوره های دیگر حفظ را طی خواهند کرد.

حجت الاسلام خدابنده لو ادامه داد:سازمان اوقاف وامور خیریه کشور درراستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص تربیت حافظان قرآنی، موظف به تربیت یک میلیون حافظ شده است که از این تعداد، تربیت 13 هزار حافظ سهم این استان است.

وی تاکید کرد: هم اکنون 20 نفر حافظ کل قرآن شده اند که پیش بینی می شود در طول چهارسال 13 هزار نفر حافظ قران کریم در این استان تربیت شوند.

حجت الاسلام خدابنده لو زمان برگزاری مرحله دوم آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم را روز جمعه 9 اسفند ساعت 9 صبح ذکرکرد.




تاریخ : دوشنبه 92/12/5 | 9:39 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
رضا امیرخانی پیرامون نپذیرفتن هدیه‌اش از جشنواره غنی‌پور گفت: در دوره‌ای که رمان «بیوتن» برنده جایزه شهید غنی‌پور شد یکی از عزیزترین بچه‌های مسجد به من زنگ زد که یکی از حامیان جشنواره تماس گرفته است و گفته برگزیده رمان‌تان اگر فلانی است، منتظر قسط پایانی کمک نباشید! من هم جایزه را گفتم بدهند به همان حامیانی که گویا محتاج‌تر بودند.
خبرگزاری فارس: روایت «رضا امیرخانی» از نپذیرفتن جایزه از جشنواره شهید غنی‌پور

 

به گزارش خبرگزاری فارس، ایراهیم زاهدی مطلق پیرامون دعوت از رضا امیرخانی به عنوان نامزد نهایی جشنواره شهید غنی‌پور و هدیه امیرخانی جشنواره این‌گونه می‌نویسد:

من که زاهدی مطلق باشم گاهی از حرف‌های رضای امیرخانی تقلب نوشته‌ام؛ نه از رضا که از بعضی آدم‌ها که حرف‌های پرمغزشان ارزش تقلب داشته است. متاسفانه تعداد این آدم‌ها زیاد نیست. این جوری یاد گرفته‌ام که حرف خوب هر کس را به کار بندم. البته که امانت داری هم کرده‌ام. یعنی اگر از حرف‌هایش برداشته‌ام، حتما با ذکر منبع گفته‌ام. ذکر منبع را تاکید می‌کنم.

حالا و در جشنواره سیزدهم او با کتاب «قیدار» ش نامزد نهایی ما در بخش رمان دفاع مقدس و انقلاب است. شاید خودش «قیدار» را رمانی آزاد بداند. حتما هم همین طور است؛ آزادی از قیدار می بارد، و آزادگی بیشتر. (من داور آن بخش نبوده‌ام، پس می‌توانم علاقه‌ام را حالا که انتخاب‌ها تمام شده، نسبت به کتاب سرراست و صریح بگویم) به هر حال مجموعه دبیرخانه جشنواره در معیارهایش قیدار را رمانی در ژانر انقلاب اسلامی تعیین کرده است و طبعا در همان گروه هم بررسی شده و به مرحله نهایی آمده است.

و اما بعد.... صحبتم در این باره بود که از رضا تقلب نوشته ام؛ موضوع سپردن داوری‌های جشنواره به خود بچه‌های مسجد را هم اولین بار از زبان او شنیدم و انگار مصمم شدم موضوع را با زنده یاد فردی در میان بگذارم آن هم در جلسه‌ای که محمد ناصری دبیر جشنواره، هم بود. استادمان فردی صد در صد و محمد ناصری هم همین طور موافق بودند. حاصلش شد داوری‌هایی که امسال دیدیم. یعنی به قول رضا امیرخانی «داوری‌هایی که صد در صد سلیقه خود بچه‌های مسجد است، خوب یا بد». که حتما بد نبود.

حالا من زنگ زده‌ام این نامزد نهایی جشنواره سیزدهم را برای مراسم دعوت کنم؛ رضا توی خیابان است من با همراهش صحبت می‌کنم. حرف‌ها آن قدر جذاب شد که حیفم آمد تبدیل به مصاحبه‌اش نکنم. به قول حضرت سعدی علیه الرحمه "ازین بستان که بودی ما را چه تحفه کرامت کردی؟" پس باز هم به قول حضرتش "به خاطر داشتم که چون به درخت گل رسم، دامنی پرکنم هدیه اصحاب را ..."

به هرحال من خبرنگارم و قدر صحبت‌های شیرین را کمی بیشتر از دیگران می‌دانم. و این طور یاد گرفته‌ام که از صحبت‌های شیرین به دیگران هم تعارف کنم.

* سلام آقا رضای عزیز! شما همان طور که خبر دارید به عنوان نامزد نهایی ما، دعوت هستید به مراسم پایانی جشنواره شهید غنی پور. روز دوشنبه 12 اسفند بعد از نماز ومغرب و عشا

ــ (به به) چه عالی. ما نامزد هم نبودیم می آمدیم. مسجد، آن هم جوادالائمه اش عشق است. یعنی ما نمی توانیم برای نماز بیاییم مسجد؟! باید بعدش باشد؟

 * (این سوالی بود که شهریار عباسی هم به شوخی پرسید) اختیار دارید؛ شما از صبح بیایید. کمک ما هم می‌کنید. راستی چرا مسجد جوادالائمه علیه السلام که عشق است.

ـــ مسجدی که توی آن جلسات قصه نویسی برقرار می‌شود، مسجدی که نویسنده، آن هم داستان نویس تربیت می‌کند، مسجدی که داستان نویس شهید دارد توی عملیات کربلای 5، مسجدی که جشنواره انتخاب کتاب سال برگزار می‌کند و مسجدی که توی شبستانش مراسم پایانی جشنواره داستان برگزار می‌شود، اگر عشق نیست، چیست؟

 * آقای امیرخانی، یادم هست وقتی جشنواره از مسجد رفت، شما از کسانی بودید که شدیدا از بازگشت آن به مسجد صحبت می کردید؛ چه حسی بود که آن سال‌ها این طور می‌خواستید و حالا که برگشته، چه حسی دارید؟

ـــ خوب، ویژگی جشنواره حبیب غنی پور این بود که در مسجد بود و تنها جشنواره مسجدی دنیا. وگرنه انتخاب کتاب سال را خیلی ها دارند. ما نباید این ویژگی را از دست می دادیم....

 * گفتید «ما نباید این ویژگی را از دست می‌دادیم» یعنی شما خودتان را از بچه‌های مسجد می‌دانید؟

ـــ  بعله! باقی هم مرا جزو بچه‌های مسجد می‌دانند. با کمال افتخار خودم را از بچه‌های مسجد می‌دانم. سال‌هایی که جشنواره از مسجد رفته بود، ما احساس غریبی داشتیم. من یک بار برنده این جایزه شده‌ام با کتاب «بیوتن» اما از این که جایزه‌ام را در مسجد نگرفتم، خوشحال نبودم.

 * اما می گفتند که محل شلوغ می‌شود و تردد برای مردم محل سخت می‌شود. شاید اهالی ناراحت باشند که راه در یک خیابان فرعی بند می‌آید.

ـــ شلوغی به خاطر دعوا و مرافعه که نبود؛ یک اتفاق مهم فرهنگی در سطح کشور داشت در محله اتفاق می افتاد. من همان موقع هم به شما گفتم چه عیبی دارد که دو ساعت محل به خاطر یک جایزه و اتفاق فرهنگی اصلا بسته شود؟ این برای محل افتخار است که خیابان شان به خاطر یک اتفاق مهم و بزرگ فرهنگی بسته می شود. این هم از ویژگی های این جشنواره بود و خوشحالم که هنوز هم هست. به خاطرهمین هم خودم را از بچه های مسجد می دانم. به خاطر همین هم می‌گویم این مسجد را عشق است. این را هم به شما بگویم که گاهی یک اتفاق یا اشتباهِ قشنگ پیش می‌آید؛ یعنی خبرنگارها به من زنگ می‌زنند و از من برای زنده یاد امیرخان و خاطره‌هایم با او سوال می‌پرسند. واقعا آنها مرا از دوستان و رفقای مسجدی امیرخان می‌دانند و از بچه‌های مسجد. این اشتباه قشنگ را دوست دارم.

 * همان طور که گفتید بچه‌های مسجد جوادالائمه علیه السلام هم شما را از خودشان می‌دانند، حالا شما به عنوان یک نویسنده که کشورهای زیادی را دیده‌اید؛ درباره جایزه‌های مهمی اطلاع دارید. جشنواره‌های مهمی را می‌شناسید و خیلی چیزهای دیگر که بهتر از همه شان این که شما "رضا امیرخانی" هستید؛ تفاوت جایزه شهید غنی پور با سایر جایزه‌ها چیست؟

ـــ راستش من گاهی به بعضی مراسم که دعوت می‌شوم اکراه دارم بروم. چون می‌دانم به خاطر کتابم نبوده است. شاید دعوتم می‌کنند که در قبالش کاری برای شان بکنم. این را می‌فهمم. حتی در بعضی جاها و جایزه ها که اگر برنده جایزه شان هم باشم، شاید دلم نخواهد بروم. کمتر جایی است که آدم دلش قرص باشد به خاطر کتاب و داستان است. چون نمی دانم معیار انتخاب شان چه بوده. اما مسجد را می دانم. می دانم که شما خودتان هستید. هر چه هستید، خودتانید. به خاطر رفاقت هم مرا به مرحله نهایی نبرده‌اید. قبلا هم به خود شما گفته بودم که چرا شما داوری های تان را به بیرون از مجموعه تان می‌سپارید؟ شما خودتان بچه هایی دارید که می توانند کتاب سال انتخاب کنند. وقتی دیگران به عنوان داور می آیند، دیگر سلیقه شما نیست. اما وقتی بچه های خودتان هستند، بد یا خوب، سلیقه شماست. این برای هر نویسنده ای مهم است که سلیقه بچه های مسجد در باره کتابش را بداند. وگرنه داوران مارک‌دار بیرونی که در جاهای دیگر هم داوری می‌کنند و نویسنده ها هم با سلیقه آنها آشنا هستند. منظورم این است که تفاوت شما با دیگران یکی همین برگزاری مراسم در مسجد است و دیگر این که داوری های تان برای خیلی ها شائبه ندارد. واقعیت آن است که همه‌ی داورها سلیقه دارند اما در بعضی جوایز سلیقه‌فروشی هم باب است و مثلا داور می‌تواند سلیقه‌اش را دولت قبلی یا بعدی بفروشد!

 

راستی آقای امیرخانی، یک سوال هم به عنوان آخرینش؛ جایزه نقدی از جشنواره شهید غنی پور حذف شده است؛ اگر درست یادم مانده باشد، شما حتی جایزه‌تان را به خاطر بیوتن، به رسم احترام نگرفتید و به خود جشنواره هدیه کردید. حالا نظرتان درباره حذف جایزه نقدی از جشنواره چیست؟

ـــ عالی است؛ خیلی کار خوبی کردید. کسی برای جایزه به مسجد نمی‌آید. مسجد باید انتخاب خوب و بی حرف و حدیث داشته باشد. بی شائبه. نویسنده باید خاطر جمع باشد که در داوری‌های مسجد جناج بازی و طیف بازی و سیاسی کاری و رفیق بازی نمی‌شود. همین کافی است. پول و جایزه نقدی را بگذارند برای جاهای دیگر که پول دارند. مگر مسجد پول دارد که به نویسنده پول بدهد؟ نویسنده که برای گرفتن پول به مسجد نمی آید. البته راجع به دوره‌ای که در آن بیوتن برنده شد و من قسمت نقدی را نگرفتم، حرف‌هایی هست که جایی نمی‌توانم بیان کنم. یکی از عزیزترین بچه‌های مسجد به من زنگ زد که یکی از حامیان جشنواره تماس گرفته است که برگزیده رمان‌تان اگر فلانی است، منتظر قسط پایانی کمک نباشید! من هم جایزه را گفتم بدهند به همان حامیانی که گویا محتاج‌تر بودند...

 

* ممنون آقای امیرخانی. وسط خیابان همین مقدار هم خیلی حرف زدیم. ما زنگ زده بودیم شما را دعوت کنیم برای مراسم اختتامیه؛ حرف‌های خوبی شد، اگر اجازه بدهید منتشرش کنیم؟

ـــ خواهش می‌کنم. نمی‌دانم به درد کسی می‌خورد؟




تاریخ : دوشنبه 92/12/5 | 9:37 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان گفت: پارک آبخیز جنوب زنجان گامی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی است.
خبرگزاری فارس: پارک آبخیز جنوب زنجان گامی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی

 

جعفر بیات امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از زنجان درباره پارک آبخیز جنوب زنجان، اظهار داشت: این طرح در راستای افزایش فضای سبز حاشیه شهر، کنترل سیل و روان‌آب‌های حوضه پارک و استفاده از آن برای تامین آب مورد نیاز و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی و ترویج، آموزش و ارتقا سطح دانش عمومی برای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در سال 1372 پایه گذاری شده است.

وی، مساحت حوضه این پارک را 700 هکتار و میزان رواناب سالانه حوضه را 650 هزار متر مکعب اعلام کرد و درباره مشخصات این طرح افزود: ارتفاع حوضه پارک یک هزار و 590 تا یک هزار و 869 متر از سطح دریا و میزان بارندگی متوسط سالانه حوضه 310  میلی‌متر بوده و گونه‌های غالب مرتعی این حوضه گون، استیپا، فستوکا،درمنه، جو وحشی تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان با اشاره به عملیات انجام شده در این پارک از سال 1372 اعلام کرد: در این پارک 46 هکتار جنگل‌کاری شامل گونه‌های کاج، سرو، اقاقیا، سنجد، زبان گنجشک و شمشاد انجام انجام شده است.

این مسئول از احداث یک دستگاه سد خاکی با ارتفاع 22 متر و حجم مخزن 450 هزار متر مکعب و تجهیز ایستگاه پمپاژ در این طرح خبر داد و گفت: احداث بندهای تاخیری با حجم 2 هزار و 900 متر مکعب و ساخت 15 کیلومتر جاده به عرض 6 متر و استخر ذخیره آب با حجم 625 متر مکعب و احداث ساختمان حفاظتی 200 متر مربعی از دیگر اقدامات انجام شده در پارک است.

وی درباره ادامه عملیات در این پارک افزود: در راستای انتقال آب از سد حسن ابدال به این پارک 5 هزار و 185 متر لوله گذاری 200 میلیمتری انجام شده و 6 هزار و 700 متر لوله 110 و 125 میلیمتری نیز برای شبکه آبیاری پارک نصب شده است.

بیات همچنین از اجرای پروژه‌های مختلف در آبخیزهای شهری شمال زنجان (گاوازنگ) به مساحت یک هزار و 960 هکتار و جنوب زنجان (سلمان لو) با مساحت 700 هکتار و آبخیز شهری قیدار با مساحت یک هزار و 300 هکتار  خبر داد.

این مسئول همچنین از احداث مخازن ذخیره آب و بانکت، جنگل‌کاری، بذرکاری و کودپاشی مراتع، بهسازی چشمه‌ها، احداث پلکان‌های مخصوص ورزشی و پیاده‌روی و بندهای رسوب‌گیر خبر داد.

این مسئول، ساخت کانال‌های آبیاری، جاده‌های مخصوص ماشین رو، پیاده‌رو و کوهنوردی، پیست دوچرخه سواری کوهستانی و همچنین احداث سد خاکی در این طرح‌ها به ارتفاع 22 متر برای ذخیره آب برای استفاده تفریحی و آبیاری درختان را نیز از نتایج اجرای طرح‌های آبخیز عنوان کرد و ادامه داد: جدای از این توانسته‌ایم علاوه بر کنترل سیل و فرسایش خاک تفرجگاه زیبای را برای شهروندان شهرهای مختلف استان به وجود آوریم.




تاریخ : یکشنبه 92/12/4 | 1:19 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده گفت: در سال‌جاری 11 هزار و 939تن محصول انگور در شهرستان خدابنده تولید شده است.
خبرگزاری فارس: تولید بیش از 11 هزار تن محصول انگور در خدابنده

 

علی عیوضی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: میزان تولید محصول انگور در سال‌جاری 11 هزار و 939 تن بوده است و ارقام تولیدی نیز شامل کشمشی، عسگری و بی‌دانه است همچنین مساحت زیر کشت بارور این محصول 2 هزار و 275 هکتار را شامل می‌شود.

وی به تولیدات محصولات باغی شهرستان خدابنده اشاره کرد و افزود: محصولات باغی تولیدی در باغات شهرستان خدابنده شامل سیب، انگور، به، گلابی، آلبالو، گیلاس، گوجه سبز، آلو، هلو، شفتالو، زردآلو، شلیل، توت، پسته، بادام، گردو، فندق، سنجد، انجیر، انار و زیتون است.                                

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده به تشریح عملکرد تولیدات محصولات باغی شهرستان خدابنده در سال زراعی جاری پرداخت و تاکید کرد: در تولید محصول سیب از باغات بارور شهرستان، تولید هفت هزار و 9 تنی این محصول ثبت شده است؛ ارقام تولیدی این محصول شامل سیب زرد، قرمز، 2 رنگ، لبنانی، فوجی و گران‌اسمیت است همچنین محصول زیر کشت سیب نیز بیش از یک‌هزار هکتار بوده که عملکرد بالای 6 هزار کیلوگرمی در هر هکتار را داشته است.

این مسئول به تولید محصول گلابی در شهرستان خدابنده اشاره کرد و یادآور شد: در سال‌جاری از باغات بارور شهرستان بیش از 27 تن گلابی برداشت شده است؛ این میزان در 21 هکتار از باغات زیر کشت این محصحول برداشت شده و عملکرد این محصول نیز بیش از یک‌هزار کیلوگرم در هر هکتار بوده است.

عیوضی از تولید 56 تن محصول به در سال‌جاری خبر داد و تاکید کرد: در سا‌ل‌جاری همچنین 46 تن محصول آلبالو و 109 تن محصول گیلاس در شهرستان خدابنده تولید شده است. محصول آلبالو 51 هکتار سطح زیر کشت داشته و همچنین محصول گیلاس نیز 84 هکتار سطح زیر کشت را دارا بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده به تولید محصول هلو در شهرستان خدابنده اشاره کرد و گفت: در سال‌جاری 48 تن محصول هلو از 75 هکتار سطح زیر کشت برداشت شده است و ارقام این محصول شامل هلوی زعفرانی، انجیری و محلی است.

وی تولید محصول بادام را 177 تن عنوان کرد و یادآور شد: این میزان تولید در 422 هکتار از باغات بارور شهرستان تولید شده است و عملکرد آن نیز 419 کیلوگرم در هر هکتار بوده است همچنین میزان تولید گردوی شهرستان نیز در سال‌جاری 289 تن بوده که از 762 هکتار از باغات بارده شهرستان تولید شده؛ عملکرد تولید این محصول در هر هکتار نیز بالغ بر 419 کیلوگرم بوده است.   




تاریخ : یکشنبه 92/12/4 | 1:17 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
سرپرست کمیته امداد شهرستان خدابنده از هزینه 4 میلیارد ریالی برای بیمه مددجویان خدابنده‌ای خبر داد.
خبرگزاری فارس: هزینه 4 میلیارد ریالی برای بیمه مددجویان خدابنده‌ای

 

غدیر خلجی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان بیان اهمیت بهره‌مندی خانواده‌ها از خدمات بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه برخورداری افراد از بیمه تامین اجتماعی موجب ارتقای سطح سلامت و همچنین بهره‌مندی آنها از رفاه اجتماعی می‌شود، اضافه کرد: تامین عدالت اجتماعی و ارتقای عزت و کرامات انسانی از نتایج برخورداری از بیمه است.

سرپرست کمیته امداد شهرستان خدابنده در ادامه با اشاره به شرایط بهره‌مندی مددجویان از بیمه اذعان داشت: مجریان طرح‌های اشتغال موفق و همچنین زنان سرپرست خانوار از جمله افرادی هستند که در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانند از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

این مسئول به مزایای بهره‌مندی مددجویان از بیمه اشاره کرد و گفت: مددجویانی که از این نوع بیمه بهره‌مند می‌شوند، می‌توانند از مزایایی همچون بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری استفاده کنند.

خلجی با بیان اینکه در حال حاضر 369 خانوار زیر پوشش کمیته امداد خدابنده از بیمه برخوردار هستند، تصریح کرد: تا پایان بهمن امسال 3 میلیارد و 930 میلیون و 848 هزار ریال اعتبار هزینه شده است.

وی به سایر خدمات کمیته امداد در حمایت از جامعه هدف نیز اشاره داشت و بیان کرد: خدمات بهداشتی و بیمه خدمات درمانی، خودکفایی و اشتغالزایی، خدمات مسکن و ساختمان، خدمات فرهنگی و آموزش، خدمات جهیزیه و هزینه ازدواج، خدمات حقوقی و قضایی و خدمات مددکاری و مشاوره از دیگر حمایت‌هایی است که امداد در قبال جامعه هدف انجام می‌دهد.




تاریخ : یکشنبه 92/12/4 | 1:11 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده گفت: پیکر 62 امامزاده در شهرستان خدابنده مدفون است.
خبرگزاری فارس: پیکر 62 امامزاده در شهرستان خدابنده مدفون است

 حجت‌الاسلام حسن‌رضا محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: بازسازی بقاع متبرکه، تعمیر، ساخت و نصب ضریح برای آنها از اقدامات اداره اوقاف در بحث جذب گردشگران مذهبی است.

وی با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده توسط اداره اوقاف شهرستان خدابنده در قالب بازسازی بقاع و تعمیر آنها اضافه کرد: در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی ساخت بقعه قیدار نبی (ع) که یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان و استان محسوب می‌شود، 95 درصد است. 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده همچنین به ساخت محوطه این بقعه نیز اشاره کرد و یادآور شد: آزادسازی محوطه و ساخت آن دارای 20 درصد پیشرفت است.

این مسئول در ادامه با اشاره به مدفون بودن پیکر 62 امامزاده در شهرستان خدابنده اضافه کرد: خوشبختانه اقدامات مطلوبی در بحث بازسازی امامزادگان در شهرستان صورت گرفته است.

محمدی با بیان اینکه بازسازی بقاع و امامزادگان در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تبدیل بقاع به قطب فرهنگی صورت می‌گیرد، ادامه داد: با برآورد صورت گرفته سالانه قریب به 50 برنامه فرهنگی در بقاع متبرکه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرای برنامه‌های فرهنگی در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان صورت می‌گیرد، اذعان داشت: در صورتی که فضای مناسبی در بقاع و امامزادگان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و حضور جوانان وجود داشته باشد، دشمن در مقاصد شوم خود برای انحراف  این قشر موفق نخواهد بود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خدابنده با بیان اینکه در حال حاضر با تلاش‌های صورت گرفته برنامه‌های قرآنی مختلفی در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه اجرا می‌شود، متذکر شد: برگزاری مسابقات قرآن، محافل انس با قرآن با حضور قاریان برتر کشوری، استانی و بین‌المللی، برگزاری مراسم‌های مختلف در ایام شهادت و ولادت ائمه معصومان (ع) از جمله برنامه‌هایی است که توسط اداره اوقاف اجرا می‌شود.




تاریخ : یکشنبه 92/12/4 | 1:11 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه