
"امیر حمیدنیا" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، با بیان اینکه 90 درصد آب تولیدی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، افزود: با توجه به این میزان، بخش کشاورزی بیشترین میزان مصرف آب تولیدی استان را نسبت به سایر بخشها به خود اختصاص داده است و این در حالی است که بخشهای شرب و بهداشت هفت درصد و صنعت و خدمات نیز سه درصد از مصرف آب تولیدی استان را به خود اختصاص دادهاند که در مقایسه با بخش کشاورزی، رقم ناچیزی است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بارندگی استان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، تصریح کرد: مجموع بارندگیهای استان از اول سال آبی جاری تا 18 بهمنماه نسبت به سال گذشته 13 درصد کاهش و نسبت به متوسط دوره آماری حدود هشت درصد افزایش داشته است، لذا این آمار بیانگر اهمیت ویژه سدسازی در استان را بیش از پیش آشکار میکند که باید در این زمینه اقدامات لازم جهت حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این بخش، فراهم شود.
این مسول، بحث اضافه برداشت آب از چاههای مجاز استان را یکی از مهمترین دغدغههای این شرکت دانست و اظهارکرد: اضافه برداشت از یکهزار و 404 حلقه چاه مجاز استان زنجان در شهرستانهای چهارگانه زنجان، خدابنده، ابهر و خرمدره به میزان 152 میلیون مترمکعب میباشد و این در حالی است که در سطح استان زنجان 7 هزار و 369 حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که میزان تخلیه آنها نیز 312 میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با تأکید بر اینکه نحوه استفاده از منابع زیرزمینی باید به درستی در جامعه تبیین شود، خاطرنشان کرد: همه مسوولان باید با فرهنگسازی مناسب، نسبت به استفاده بهینه از منابع زیر مینی اقدام کنند، چرا که منابع زیرزمینی تضمینکننده حیات نسل آینده استان است، بنابراین از همین امروز باید به فکر نسل آینده باشیم تا این نسل در تأمین منابع آبی مورد نیاز خود با مشکل خاصی مواجه نباشند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعد الله نصیری قیداری شامگاه چهارشنبه در مراسم تجلیل از فعالان فرهنگی و قرآنی دانشگاه پیام نور افزود: هماکنون یک میلیون دانشجوی کاردانی، دو میلیون و هشتصد هزار دانشجوی کارشناسی، 410 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 40 هزار دانشجوی دکتری در 2500 مؤسسه آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند که در مقایسه با قبل از انقلاب 24 برابر رشد داشته است.
وی، همچنین با ارائه گزارشی به ارتقای رتبه علمی کشور در جهان اشاره کردو اظهار داشت: کشور ایران در دهه اول انقلاب درگیر ترور و جنگ بود و بخش قابل توجهی از سرعت اولیه رشد علم در انقلاب گرفته شد.
معاون پارلمانی وزیر علوم تحقیقات و فناوری ،گفت: با وجود رشد علمی زیاد در ایران هنوز با قلههای هدفگذاری شده فاصله داریم و اقتضای زمان حال تجاریسازی علم است بنابراین مسئولیت بزرگی بر گردن دانشگاهیان است تا قانونهای موجود به فعل تبدیل شود البته نباید فراموش کرد که تمرکز روی یک هدف ما را از اهداف دیگر غافل کند و همچنان باید در کنار تجاریسازی به تولید علم نیز توجه شود.
نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه مطالبی را در خصوص دستاوردهای انقلاب و تاثیر مثبت انقلاب اسلامی در کشورهای اسلامی و علل دشمنی آمریکا و برخی از کشورهای غربی با جمهوری اسلامی ایران مطالبی را بیان کرد.
فرماندار شهرستان خدابنده گفت: دهه فجر سرچشمه نور و نتیجه استقامت ملتی مسلمان برای دمیدن تاج گل آزادی و شکفتن حقیقت است.
باب الله فتحی ادامه داد: دهه فجر یادگار قلب های سرشار از عشق امام خمینی (ره) و دل های لبریز از عشق به پیروزی انقلاب اسلامی وحاصل خون شهداست بهمن امتداد باور اندیشه سرخ علوی برای برپایی عدل الهی و آرمان های اسلامی می باشد.
وی،همچنین مطالبی در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی و تلاش دولت تدبیر و امید در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و فرمایشات حضرت امام (ره) و منویات مقام معظم رهبری بیان کرد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: نزدیک به یکهزار چاه کشاورزی در این استان هوشمند سازی شده و در حال استفاده و بهره برداری است.

عادل کاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هوشمند سازی کنتورهای آب و برق کشاورزی از سال 89 در این استان آغاز و این پروژه برای نخستین بار در حوزه برق شهرستان ابهر اجرا شد.
وی یادآورشد: پس از آن، این پروژه درسایر مناطق این استان شامل شهرهای خرمدره، خدابنده، سلطانیه، طارم و زنجان در دست اجراست.
کاظمی افزود: نحوه عملکرد کنتور بر اساس مشخصات هر چاه کنتور،کالیبره شده و طی بهره برداری پارامترهایی از جمله ولتاژ، جریان، توان اکتیو و راکتیو برق را اندازه گیری می کند.
وی اظهار کرد: میزان خطای اندازه گیری برق مصرفی در این کنتورها تنها یک دهم درصد است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: هم اکنون 376 یکهزارو 438 مشترک دارای انشعاب برق در این استان هستند و از این تعداد شش هزار و 835 مشترک را انشعابات کشاورزی تشکیل می دهد.
وی یادآور شد: به عبارتی دیگر 81/1 درصد کل مشترکان برق این استان را مشترکان انشعابات کشاورزی شامل می شود.
کاظمی افزود: از مجموع تعداد مشترکان برق کشاورزی چهار هزار و 627 مشترک جز مشترکان عادی و مابقی دیماندی هستند.
وی اظهار کرد: کنتورهای هوشمند طوری طراحی شده است که می توان با یک کارت هوشمندی که در اختیار بهره بردار چاه قرار می گیرد میزان برداشت آب را کنترل کرد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: بنابراین میزان مجاز آب قابل برداشت در کارت ثبت می گردد و بهره بردار قادر به برداشت غیر مجاز آب نخواهد بود.
وی یادآور شد: در طول سال نیز میزان برداشت آب به صورت اتوماتیک توسط کنتور کنترل شده و در صورت مشاهده هر گونه تجاوز از میزان مصرف یا ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره برداری جریان برق قطع می شود.

محمدربیع احمدخانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: کتابخانههای عمومی در طول سال برنامههای مختلفی در سطح استان زنجان برگزار میکند. وی با اشاره به اینکه تاکنون 13 ایستگاه مطالعه در سطح استان زنجان راه اندازی شده، تصریح کرد: 11 ایستگاه در مرکز استان، یک ایستگاه در ابهر و یک ایستگاه نیز در شهرستان خرمدره راهاندازی شده است. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان بیان داشت: 11 ایستگاه مطالعه مرکز استان در امامزاده سید ابراهیم (ع)، راه آهن، بانک ملی شعبه سبزه میدان، بانک ملی شعبه خرمشهر، بانک صادرات شعبه بلوار آزادی، صدا و سیمای مرکز زنجان، ساختمان شماره یک و 2 استانداری زنجان، درمانگاه حکیم هیدجی، بیمارستان آیتالله موسوی و بیمارستان امام حسین (ع) زنجان قرار دارد. این مسئول اضافه کرد: ایستگاه مطالعه شهرستان خرمدره در بیمارستان بوعلی شهرستان راه اندازی شده است. احمدخانی با اشاره به اینکه برنامه راه اندازی ایستگاه مطالعه از سال گذشته در سطح کشورمان آغاز شده، افزود: در طول این مدت شش فاز از 10 فاز برنامهریزی شده برای راهاندازی ایستگاه مطالعه اجرا شده است. وی با بیان اینکه قرار بر این بود در فاز 7 دومین ایستگاه مطالعه شهرستان ابهر راهاندازی شود، گفت: در فاز هشتم ایستگاه مطالعه شهرستان خدابنده راه اندازی میشود. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان با اشاره به اینکه ایستگاه مطالعه بر اساس جمعیت هر شهری ایجاد میشود، اذعان داشت: برای هر 50 هزار نفر یک ایستگاه مطالعه راهاندازی میشود. * 300 هزار نسخه کتاب برای 6 فاز ایستگاه مطالعه در نظر گرفته شده است این مسئول با بیان اینکه برای شش فاز ایستگاه مطالعه 300 هزار نسخه کتاب در نظر گرفته شده بیان داشت: 90 عنوان کتاب با موضوعات مختلف برای این فازها در نظر گرفته شده است. احمدخانی در ادامه به موضوعات کتابهای ایستگاههای مطالعه اشاره کرد و متذکر شد: کتابهایی با موضوع کودک، نوجوان، بزرگسالان، فرهیختگان، علمی، دینی، تاریخ، اخلاق، سیاسی و... در ایستگاههای مطالعه وجود دارد. وی با بیان اینکه 50 درصد کتابهای به امانت برده شده ایستگاههای مطالعه برگشت داده شده، تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند کتابهای مورد علاقه خود را به ایستگاههای مطالعه مکانهای دیگر تحویل دهند و یا مبلغ 2 هزار تومان هزینه کتاب را به حساب نهاد کتابخانههای عمومی واریز کنند. * وجود طرح پیک مهر در 40 نقطه استان زنجان مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان در ادامه به طرح پیک مهر کتابخانههای عمومی استان زنجان اشاره کرد و ادامه داد: پیک مهر در 40 نقطه استان زنجان وجود دارد. این مسئول با اشاره به اینکه 100 هزار نسخه کتاب برای این تعداد پیک مهر در نظر گرفته شده، متذکر شد: پیک مهر به صورت قفسه کتاب در تعدادی از ادارات از جمله شهرداری، شورای شهر، استانداری زنجان و... نصب شده است. احمدخانی خاطرنشان کرد: طرح پیک مهر و ایستگاه مطالعه به منظور توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی در سطح استان زنجان اجرا میشود. وی در پایان اذعان داشت: امید است برنامههای مختلف نهاد کتابخانههای عمومی استان زنجان باعث علاقهمندی مردم به کتاب و کتابخوانی شود.

علی عیوضی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان به اهمیت توسعه واحدهای صنایع تبدیلی و بستهبندی در بخش کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده به میزان قابل توجهی افزایش داشته است. وی فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی و بسته بندی در شهرستان خدابنده را یادآور شد و گفت: در حال حاضر در این شهرستان تعداد 16 واحد فعال صنایع تبدیلی و بستهبندی وجود دارد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده با اشاره به ظرفیت تولید این تعداد واحد صنایع تبدیلی و بستهبندی در شهرستان خدابنده خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید این واحدها 72 هزار تن است. این مسئول به بخشهایی که واحدهای فوق فعالیت میکنند اشاره و عنوان کرد: این واحدها در بخشهای پاککردن و بستهبندی حبوبات، درجهبندی و بستهبندی سیب زمینی، تهیه خوراک آماده دام، محصولات لبنی و تولید ورمی کمپوست و فعالیت میکنند. عیوضی با اشاره به میزان تولید محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده تصریح کرد: میزان تولید انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان 600 هزار تن است. وی به ظرفیت شهرستان خدابنده برای توسعه واحدهای صنایع تبدیلی و بستهبندی اشاره و بیان داشت: این شهرستان بستر مناسبی را برای گسترش صنایع تبدیلی و بستهبندی دارا است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده به عمده محصولات تولیدی این شهرستان اشاره و اضافه کرد: گندم و سیب زمینی از عمده محصولات زراعی این شهرستان به شمار میرود. این مسئول میزان تولید گندم و سیب زمینی در شهرستان خدابنده را یادآور شد و تصریح کرد: 200 هزار تن میزان تولید گندم و 150 هزار تن میزان تولید محصول سیب زمینی این شهرستان است. عیوضی به میزان تولید محصولات باغی شهرستان خدابنده اشاره و خاطرنشان کرد: این میزان 58 هزار تن است. وی همچنین با اشاره به میزان تولید محصولات دامی شهرستان خدابنده گفت: این میزان 43 هزار تن است که شیر و گوشت قرمز و گوشت سفید و... را شامل میشود. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده با یادآوری اینکه در سالهای اخیر ظرفیت تولید محصولات کشاورزی شهرستان خدابنده افزایش قابل توجهی داشته به عوامل تاثیرگذار در این افزایش اشاره و عنوان کرد: گسترش شیوههای نوین تولید و تنوع کشت از جمله این عوامل است. این مسئول متذکر شد: افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش بهرهوری تولید و راندمان آبیاری از طریق اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در سطح 14 هزار و 400 هکتار از دیگر عوامل مهم در افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده است. عیوضی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده زمینهای مناسب برای افزایش واحدهای صنایع تبدیلی و بستهبندی در این شهرستان به شمار میرود.

عباس بابایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: برنامه اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور و مناطق عملیاتی هر سال در سطح استان زنجان اجرا میشود. وی با اشاره به اینکه امسال با وجود مشکلات اقتصادی یک هزار و 340 نفر از دانشجویان دانشگاههای استان زنجان به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام میشوند، تصریح کرد: این تعداد در قالب پنج کاروان بزرگ به این مناطق اعزام میشوند. رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان با بیان اینکه اعزام دانشجویان بسیجی از شهرستانهای استان زنجان نیز انجام میشود، افزود: دانشجویان ثبت نام کننده از شهرستانهای ابهر و خدابنده نیز به مناطق عملیات اعزام میشوند. این مسئول ادامه داد: همچنین از دیگر شهرستانهای استان همچون ایجرود، طارم و ماهنشان نیز دانشجویان با کاروانهای شهرستان زنجان به صورت متمرکز به مناطق عملیاتی اعزام میشوند. * اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی از 10 اسفند ماه جاری آغاز میشود بابایی با اشاره به اینکه نخستین کاروان 10 اسفند ماه جاری در قالب برادران دانشگاه پیام نور استان زنجان اعزام میشوند، گفت: دومین کاروان 15 اسفند ماه جاری در قالب خواهران به مناطق عملیاتی اعزام میشوند. وی با بیان اینکه از تاریخ 20 اسفند ماه جاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه زنجان به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام میشوند، ادامه داد: مدت زمان اردوهای راهیان نور دانشجویان پنج روزه است. رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان زمان آغاز اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور را 10 اسفند ماه جاری اعلام کرد و گفت: اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی تا 26 فروردین ماه سال آینده ادامه دارد. * 60 درصد زائران را دانشجویان خواهر تشکیل میدهند این مسئول با اشاره به اینکه 60 درصد زائران را دانشجویان خواهر تشکیل میدهند، اضافه کرد: 40 درصد مابقی نیز مربوط به برادران است. بابایی با تاکید بر اینکه ثبت نام اردوهای راهیان نور دانشگاههای استان زنجان همچنان ادامه دارد، متذکر شد: دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام تا پایان هفته به پایگاههای بسیج دانشگاههای استان مراجعه کنند. وی خاطرنشان کرد: اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی جنوب کشور و اردوهای راهیان نور در سطح همه دانشگاههای سطح استان زنجان اجرا میشود. رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان با اشاره به اینکه برنامههای مختلف فرهنگی برای دانشجویان در نظر گرفته شده بیان داشت: برنامه روایت گری دوران هشت سال دفاع مقدس، مباحث دینی، برنامههای بصیرتی، حلقههای صالحین، مداحی، ختم قرآن، برنامه آشنایی با سیره شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس و... برای دانشجویان برگزار میشود. این مسئول با بیان اینکه در طول مسیر نیز برنامههای مختلفی برای دانشجویان اجرا میشود، اضافه کرد: این برنامهها در قالب آشنایی دانشجویان با جریانهای مختلف نظام سلطه اجرا میشود. بابایی به اهداف برگزاری اردوهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: حضور دانشجویان در مناطق عملیاتی باعث میشود نسل جوان با فداکاری، جانفشانی و از جان گذشتگی رزمندگان اسلام، ایثارگران، جانبازان و شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس آشنا شوند. وی با اشاره به اینکه دانشجویان با حضور در این مناطق نحوه ایستادگی، مقاومت و پایداری در مقابل همه هجمههای دشمنان را میآموزند، متذکر شد: دانشجویان در این برنامهها ایستادگی در مقابل نظام سلطه را فرا میگیرند. رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان در پایان اذعان داشت: امید است برگزاری برنامههای مختلف در اردوهای راهیان نور باعث آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با اهداف انقلاب و آرمانهای امام راحل شود.

حجتالاسلام بلال محمدی در پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته زنجان اظهار کرد: پذیرش حوزههای علمیه خواهران آغاز شده و تا دهم اسفند ماه سال جاری ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در استان زنجان شش واحد حوزوی خواهران فعالیت میکند، افزود: پنج مدرسه حوزههای علمیه نیز در استان زنجان فعال است.
این مسئول با اشاره به اینکه در شهر زنجان سه مدرسه علمیه فعالیت میکند، بیان داشت: در شهرستانهای ابهر، قیدار و هیدج نیز سه مدرسه در حال حاضر فعالیت دارد.
مدیر حوزه علمیه خواهران زنجان از تحصیل 750 طلبه خواهر در مقطع کارشناسی خبر داد و افزود: 130 خواهر نیز در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل میکنند.
محمدی با اشاره به اینکه در مجموع یک هزار و 100 بانوی زنجانی در حوزههای علمیه استان زنجان مشغول به تحصیل هستند، ابراز داشت: این امر نشان دهنده ظرفیت عظیم حوزههای علمیه استان زنجان است.
وی با بیان اینکه تا 10 اسفند ماه سال جاری نامنویسی در حوزههای علمیه استان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: علاقهمندان میتوانند در این ایام نسبت به نامنویسی خود اقدام کنند.
این مسئول حضور در فضای پاک و معنوی حوزه را از امتیازات حوزههای علمیه برای خواهران دانست و گفت: توفیق تحصیل معارف دینی و اهل بیت (ع) از دیگر امتیازات محسوب میشود.
مدیر حوزه علمیه خواهران زنجان با اشاره به اینکه نظام اسلامی فرصت مغتنمی را برای تحصیل خواهران در حوزههای علمیه به وجود آورده است، بیان داشت: باید بانوان از این نعمت بیشتر استفاده کنند.
محمدی با بیان اینکه در حوزه علمیه به روشهای مختلف بانوان میتوانند تحصیل کنند، یادآور شد: روشهای مختلف تحصیل موجب شده تا همه بانوان بتوانند در زمینه کسب معارف اسلامی موفق باشند.
وی از ارائه شیوههای حضوری، نیمه حضوری، پاره وقت و باز پذیری در حوزههای علمیه خبر داد و افزود: باید بانوان از این فرصت برای ارتقای معارف دینی خود استفاده کنند.
امام جمعه قیدار گفت: اغلب مشکلات جامعه ناشی از تربیت غلط افراد است.

حجتالاسلام علی طالبی در خطبههای نماز جمعه امروز قیدار ریشه و عوامل غفلت را در کبر و غرور عنوان کرد و گفت: فرد دارای کبر و غرور و خودبینی فقط به دنبال منافع خود بوده و خدا و روز معاد را فراموش میکند. وی خاطرنشان کرد: فردی که غرور بر او غلبه کرده است، آرزوهای طولانی داشته و ریشههای غفلت در وجود او مشاهده میشود که همین امر موجب زایل شدن عقل خواهد شد. امام جمعه قیدار در ادامه تکیه بر داشتهها و توانمندیهای داخل کشور را از تاکیدات مقام معظم رهبری برای حفظ استقلال آزادی و عزت کشور عنوان کرد و اظهار داشت: حفظ این عزت و استقلال سبب حضور قوی قدرتمند در دیپلماسیها و مذاکره با ابرقدرتها میشود. این مسئول معنای اصلی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبر فرزانه انقلاب را تولید بیشتر و قناعت و پرهیز از اسراف توصیف کرد و ادامه داد: این مقوله مهم نیز باید به یک گفتمان همانند انرژی هستهای تبدیل شود و همه رسانهها? خطبا و افراد صاحب نظر باید در این راستا فعالیت کنند. وی همچنین با گرامیداشت روز تربیت اسلامی و با ذکر این مطلب که انسان عصاره همه موجودات است، گفت: انبیای الهی برای تربیت و هدایت انسانها آمدهاند و محور تربیت باید اسلام? قوانین و برنامههای اسلامی باشد. امام جمعه قیدار با بیان اینکه همه مشکلات و گرفتاریهای موجود نشات گرفته از عدم تربیت صحیح انسانها است، اضافه کرد: نقش والدین در تربیت اعضای خانوادهها مهم و حساس است و باید دقت لازم در این زمینه وجود داشته باشد.
وقتی تعلقات دنیایی به ما وفا نمی کند و تصور می کنیم زندگی مثل روزهای گذشته برای ما آرامبخش نیست به فکر ترک شهر و دیارمان می افتیم تا در جایی دیگر آرام بگیریم.

در این لحظه هیچ چیز جز زیارت آرامگاه امام (ع) و امامزاده ها به ما آرامش نمی بخشد؛ و در واقع با این نسخه آرام می گیریم.
زیارت سنگینی روزهای قبل را از انسان دور کرده و او را سبکبال می کند و حالا پس از زیارت دیگر از آن نگرانی ها و دلواپسی ها خبری نیست.
** ایران کشوری با ظرفیت های بالای گردشگری مذهبی
ایران سرزمین امامزاده ها است؛ در گذشته انسان های بزرگی که نسبت و شجره آنان به امامان (ع) می رسید در جای جای ایران زندگی می کرده اند و اکنون آرامگاه آنان مامن هزاران عاشق و دلسوخته خاندان عصمت و طهارت (ع) شده است.
مسیرهای فراوان زیارتی و عرفانی در ایران وجود دارد. یکی از معروفترین و پرمسافرترین این مسیرها، مسیر تهران به مشهد است.
در همین مسیر برای کسانی که به سفرهایی با موضوع مذهب علاقه مند هستند، ظرفیت منحصر به فردی وجود دارد؛ از جذابیت های فراوان طبیعی گرفته تا آثار تاریخی و باستانی در این مسیر در جلوی چشمان بیننده قرار می گیرد.
** آغاز سفر مذهبی
اکنون سفر خود را در این مسیر آغاز می کنیم. قبل از رسیدن به سمنان، آرامگاه امامزاده ها و سایر بزرگان و همچنین آثار باستانی مختلف در این مسیر وجود دارد که همواره محل حضور زائران و مسافران بوده است.
اینجا بعد از زیارت و کمی هم استراحت به راه خود به طرف مرقد مطهر امام رضا (ع) ادامه می دهیم. هر چه به صحن امام هشتم (ع) نزدیک می شویم گویی زمان به کندی سپری می شود؛ اما باید برای زیارت معشوق این دلواپسی ها را پذیرفت.
در این مسیر آرامگاه شماری از پیامبران هم وجود دارد؛ در مسیر سمنان به سمت استان گلستان وقتی وارد شهر کلاله می شویم مقبره خالد نبی در جلویمان قرار می گیرد و به زیارت آن می رویم؛ اینجا کمی مسیر راهمان را تغییر می دهیم تا از نزدیک به زیارت یوشع و شعیا نبی هم نایل آییم.
بعداز آن در تویسرکان به زیارت حیقوق و در همدان نیز به دیدار حکی و مردخانی می رویم. تا اینجا آمدیم حیف است به زنجان نرویم زیرا در قیدار شهری در این استان قیدار نبی آرامیده است.
زیارت آرامگاه این پیامبر حال و هوای دیگری به ما می بخشد و خود را برای سفر به قزوین جایی که چهار پیغمبر سلام، سلوم، سهولی و القیا خفته اند آماده می کنیم. در این شهر باید بیشتر ماند تا به زیارت همه این پیغمبران نایل شویم.
مسیرهای زیارتی دیگری هم در ایران، بین استانی، داخل استانی و حتی داخل شهری قابل طراحی است؛ اگر این مسیرها طراحی شود آنگاه می توان راحت تر به توسعه گردشگری مذهبی در کشور امیدوار بود.
** توسعه گردشگری مذهبی با حداقل امکانات
اسماعیل کاویانی کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: باتوجه به وجود امامزاده ها و مرقد مطهر امام هشتم (ع) در ایران، کشورما در طول سال پذیرای خیل عظیمی از شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) است.
وی افزود: این زائران معمولا از کشورهای مسلمان و شیعه وارد کشور می شوند تا به زیارت اماکن مذهبی نایل آیند که از این طریق می توان ضمن اشتغالزایی، در آمدهای زیادی نیز کسب کرد.
کاویانی گفت: بسیاری از امامزاده ها و بزرگان دینی که مرقد مطهر آنان در ایران وجود دارد بخاطر ظلم و جور دژخیمان قرون گذشته به ایران عزیمت کرده اند.
وی افزود: مردم ایران به دلیل میهمان نوازی و علایق دینی همواره پذیرای بزرگان و شخصیت های دینی بوده و به همین دلیل در اغلب نقاط کشور مرقد مطهر امامزاده ها وجود دارد.
کاویانی اظهار کرد این امامزاده ها و بزرگان دینی معمولا یا به شهادت رسیدند یا پس از عمر طبیعی به ملکوت اعلی پیوستند و پیکر مطهر آنان نیز در همین مناطق به خاک سپرده شدند.
وی گفت: برای فعال کردن گردشگری مذهبی در بخش خارجی باید از طریق تبلیغات و شجره نامه این بزرگان نسبت به معرفی این بزرگان اقدام کنیم.
این کارشناس اظهار داشت: مرقد مطهر امام هشتم (ع) در مشهد سالانه پذیرای میلیون ها زائر داخلی و خارجی است و بعداز آن نیز آرامگاه حضرت معصومه (ع) در قم سالانه پذیرای صدها هزار زایر است.
وی گفت: مرقد شاه چراغ برادر امام رضا (ع) در شیراز و همچنین آرامگاه شخصیت های دینی در شهرهای اصفهان از جمله مکان های گردشگری مذهبی بوده که همواره محل حضور زائران وگردشگران مذهبی است.
این کارشناس تصریح کرد برای گسترش گردشگری مذهبی در این مکان ها کافی است حداقل امکانات فراهم آید تا به رونق اشتغال و در آمد در این نقاط منجر شود.
جانشین پلیس راه فرماندهی انتظامی استان زنجان گفت: برخورد وانت کاپرا با مینی بوس در زنجان حادثه ساز شده و علاوه بر خسارت مالی ، متاسفانه یک کشته و دو مصدوم نیز برجای گذاشت.

سرهنگ علی اصغر شیرمحمدی ، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این حادثه تلخ و ناگوار، حوالی ساعت 30/8 صبح امروز در کیلومتر 10 محور ارتباطی خدابنده و زنجان اتفاق افتاد.
وی اظهارداشت: این تصادف منجر به فوت به دلیل انحراف به چپ از سوی راننده وانت کاپرا رخ داد که بر اثر آن راننده کاپرا جان خود را از دست داد و دو نفر از سرنشینان مینی بوس نیز مصدم شدند.
شیرمحمدی ، از رانندگان وسایط نقلیه خواست در هنگام رانندگی به قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی توجه و دقت کافی داشته باشند چراکه کوچکترین بی توجهی ممکن است عواقب جبران ناپذیری را درپی داشته باشد.
قایم مقام مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان نیز گفت: خبر وقوع تصادف بین دو دستگاه خودرو وانت کاپرا و مینی بوس، ساعت 33/8 به اورژانس خدابنده اطلاع داده شده و عوامل اورژانس نیز بلافاصله عازم محل می شوند.
مرتضی ترابی ، افزود: برخورد این دو وسیله نقلیه در روبروی کارخانه سیمان خدابنده، صورت گرفته که راننده وانت کاپرا ، در صحنه فوت کرده و سه مصدوم حادثه نیز از سوی عوامل اورژانس ?پایگاه مرکزی شهرستان خدابنده ، پایگاه
جاده سجاس و دهجلال ، به بیمارستان امیرالمومنین خدابنده انتقال یافتند.
.: Weblog Themes By Pichak :.