مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از وجود 950 موقوفه منفعتی در استان زنجان خبر داد.
حجتالاسلام علی باقری ظهر امروز در جریان بازدید از موقوفه «ته دره» طارم اظهار داشت: یکی از وظایف مهم اوقاف توسعه و بهرهوری بیشتر از موقوفات است. وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته اقدامات بسیاری در راستای افزایش موقوفات توسط اداره کل اوقاف استان زنجان انجام شده است، اذعان داشت: موقوفات استان هم از نظر ارزش ریالی و هم از نظر تعداد افزایش یافته است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اعلام اینکه در حال حاضر بیش از 2هزار و 400 موقوفه در استان زنجان وجود دارد، تشریح کرد: از این موقوفات 950 فقره موقوفه منفعتی است. این مسئول همچنین با اشاره به وجود 318 موقوفه درآمد دار در استان زنجان بیان کرد: با بررسی انجام شده بیشترین موقوفات در مرکز استان یعنی شهرستان زنجان متمرکز هستند، ولی از نظر میزان و ارزش بیشترین موقوفات در شهرستان خدابنده متمرکز شده است. باقری با بیان اینکه یکی از بزرگترین موقوفات شهرستان خدابنده قیدار نبی (ع) اضافه کرد: بیشترین درآمد موقوفات شهرستان خدابنده از این محل تامین میشود. وی با اشاره به برنامههای اداره کل اوقاف در راستای افزایش و توسعه موقوفات توضیح داد: ترویج فرهنگ وقف در جامعه از طریق اطلاع رسانی لازم، احیای برخی از موقوفات و همچنین افزایش بهرهوری اقتصادی موقوفات از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام شده است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه اطلاعرسانی نقش بسزایی در ترویج فرهنگ وقف دارد، عنوان داشت: خوشبختانه با اطلاع رسانی صورت گرفته فقط طی هفته وقف 20 مورد موقوفه در استان به ثبت رسیده است. این مسئول با بیان اینکه ادارهکل اوقاف موقوفات را بر اساس نیات واقفان خیراندیش هزینه میکند، بیان کرد: این امر موجب اعتماد سازی بیشتر میشود.
؛معبد باستانی داش کسن یا آنچنان که جهانگردان آن رامی شناسند: معبد اژدها؛ در حاشیه روستای ویر در حدود 15 کیلومتری شهر تاریخی سلطانیه واقع شده که به نقش دو اژدهای برجسته و چند محراب اسلامی در دو سمت خود و به قرینه یکدیگر مزین است.
یکی از دلایل معروف بودن این معبد به دلیل وجود نقش های اژدهای آن است که نمونه های مشابه آن را آنوبانینی در جای دیگری از ایران مشاهده نکرده است.
معبد تاریخی داش کسن از سمت شمال به دشت سلطانیه و بنای تاریخی آرامگاه سلطان محمد خدابنده اشراف دارد.
شکل گیری این معبد پس از مرگ ارغونشاه، با پشتکار الجای خاتون، خواهر سلطان محمد خدابنده آغاز شد، ولی به پایان نرسید
در این معبد نقوشی از هنر چینی به کار رفته است نقشهای اژدها در زمره بزرگ ترین نقوش تزئینی این معبد است که در پیچ و خمهای شگفت انگیز خود رموز نهفته ای دارد.
دیگر نقوش تزئینی این معبد، طاقچه های بسیار فاخری است که در ضلع شرقی و غربی معبد در کنار نقوش اژدها کنده شده اند. این طاقچه ها با مقرنسهای بسیار زیبایی شکل گرفته که یاد آور استادی هنرمندان سنگ تراش معبد در آن دوره است.
همچنین نقوش اسلیمی که در نوع خود ماهرانه تراشیده شده اند با طرحهای بسیار متنوع بیانگر فعالیت هنرمندان مسلمان در پدید آوردن این معبد است.
در ساخت این معبد، همواره پیروی از تقارن طولی مد نظر بوده و این تقارن در کلیه بخشهای معبد به چشم می خورد.
در حال حاضر؛ چیز زیادی از این معبد باقی نمانده و تنها سنگ های بزرگ و پراکنده در گوشه کنار معبد دیده می شود. محدوده معبد اژدها مستطیلی و به ابعاد تقریبی 100 متر در 50 متر است که یک قسمت از آن به واسطه حفاری در تپه ایجاد شده است. معبد در دامنه تپه ای قرار داشته و مشرف به دشتهای وسیع و زیبایی است.
گفتنی است ؛ تاثیر و تاثر متقابل ایران و چین بر یکدیگر بیش از هر محل دیگری در این مکان مشهود است چنانچه تلفیق طرح های اسلیمی و نقش اژدها این موضوع را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، متین جعفری منتقد ادبی در یادداشتی که آن را برای انتشار در اختیار مهر قرار داده است، به بهانه برگزیده شدن رمان «قیدار» نوشته رضا امیرخانی در بخش «رمان و داستان با موضوع انقلاب» در جشنواره شهید غنیپور، به ویژگیهای این کتاب پرداخته است. متن این یادداشت از نظر مخاطبان میگذرد:
«در قرآن، اسمِ بعضی پیامبران آمده است؛ اسمِ بعضی غیر پیامبران هم، چه صالح و چه طالح آمده است... صلحا عاشقِ حضرتِ باری هستند... اما حضرتِ حق، بعضی را خودش هم عاشق است... عاشقیِ خدا توفیر دارد با عاشقیِ ما... خدا عاشقی است که حتی دوست ندارد، اسمِ معشوقش را کسی بداند... به او میگوید، رجل! همین... مرد!... همین... میفرماید و جاء من اقصیالمدینه رجل یسعی... جای دیگر میفرماید و جاء رجل من اقصیالمدینه یسعی، یعنی این دو تا رجل با هم فرق میکنند... یکی میآید موسای نبی را نجات میدهد... قوم بنیاسرائیل را در اصل نجات میدهد... دیگری هم قومی را از عذاب نجات میدهد... اسمش چیست؟ اسمشان چیست؟ نمیدانیم... رجل است... » (جملاتی از رمان قیدار)
قیدار شعار نیست. بازخوانی حدیث خوش فتوت است. بازگشتی به اصل. قیدار نسخه است. قیدار درد را شناخته و درمان ارائه میکند. برای رسیدن به هنر انقلاب، بزرگترین دستمایه هنرمندان فطرت بشری است و هنر قیدار نیز بازجست فطرت است. درد ما کمرنگ شدن مایههای جوانمردی در وجودمان است و کار هنرمند بازگویی وضع ما. امیرخانی گرچه درد جامعه را در این مورد خوب شناخته، اما راه بسیار پرخطری را برای پیمودن آن انتخاب کرده است. زیرا ممکن بود او هم مانند بعضی دیگر از نویسندگان مدعی، در دام پلورالیسم دینی و یا لاابالیگری بیفتد، ولی امیرخانی خوب فهمیده چه میخواهد بگوید، او شخصیتهای داستانش را بر اساس فطرت آدمی میسازد. در داستان امیرخانی اشخاص اسیر هوا و هوس هستند، اما رو به کمال هم هستند، اشخاص گناهکارند ولی توبه هم میکنند، و آن هم نه فقط با زبان، بلکه در عملشان.
قیدار مرد است؛ مردی سراپا درد. اساساً مردانگی از ابتدای عالم همراه با درد بوده. دردی شیرین که امروزه در زیر مشتها و لگدهای تجدد و ناسزاهای شیفتگانش به کام ما تلخ شده. با قیدار دوباره شیرینی دردهایِ روزهای نه چندان دور مردانگی و فتوت زیر زبان ما میرود. درد مردم، درد رستگاری. انگار ما یادمان رفته است روزهایی را که عاشقانی، چون طیبها و قیدارها و تختیها که بنای مردانگی، آنها را به رستگاری رساند و چونان شیفتهشان کرد که در مقابل سفیر گلوله و خمپاره تنشان را به امر پیرمرادشان که مظهر فتوت و مردانگی بود سپر کردند. بدون مردم بودن، رستگاری محال است. با گوشه عزلتنشینی و بیتفاوتی نسبت به اطراف کمالی به دست نمیآید. بلکه با جمع و احساس مسئولیت است که به رستگاری خواهی رسید و قیدار نیز در میان مردم و با مردمداری و مردانگی این راه را طی میکند.
پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم) تنها پیمانی که قبل از اسلام بست، عهد جوانمردی بود که میان جوانان مکه برای یاری رساندن به مظلومان عقد گشت و بعد از اسلام نیز بارها فرمود که اگر دوباره چنین پیمانی بسته شود، بیشک یکی از آنان خواهم شد. قیدار طنین فتوت است. قیدار به دنبال یک جو معرفت است. قیدار رمان نیست، گو اینکه نویسنده نیز – تاجایی که نگارنده مطلع است – مدعای نوشتن یک رمان را نیز ندارد. اما هرچه کنیم نمیتوان چشم به این امر بست که قیدار قصه میگوید.
در گذشته، ما قصهگوییای برخواسته از حکمت و فرهنگ خاص قوم خود را داشتیم، اما با روی کردن به سوی تجدد نه تنها آن نوع از قصهگویی را از یاد بردیم، بلکه سیطره گریزناپذیر تجدد کار را به جایی رساند که مجبور شدیم برای قصهگویی به تنها قالب موجود آن در عالم، یعنی رمان (Novel) روی بیاوریم؛ در رمان ما مجبور به شرح و تفصیل حالات و احوالات شخصیتهامان هستیم، به نحوی که حتی خصوصیترین اعمال و افکار آنان را نیز در مییابیم. و کدام انسان است که همواره نیات پاک و منزهی داشته باشد؟ شاید به نظر برسد که با قرار دادن شخصیتی عرفانی و یا مقید به دین بتوان این مسئله را حل کرد؛ اما زهی خیال باطل. از اصول رمان که برخواسته از میل انسانهاست، باور پذیری و واقعی جلوه دادن داستان است. پس کیست که وجود چنین انسانهای پاکی را باور کند؟ ممکن است به ذهن کسی این سخن متبادر شود که میتوان با رعایت قواعد و چینش علی و معلولی صحنهها، داستان را تا آنجا پیش برد که این امر باور پذیر گردد. اما اینان نیز در اشتباه به سر میبرند. چه اینکه خواست باور پذیر بودن داستان نه از سر میلی فطری، بلکه از منطق موجود در نفس اماره جمعی نشات میگیرد.
شاید برخی این وجیزه را از ذوق زدگی نگارنده بدانند، این فکر پُر بیراه نیست، زیرا امیرخانی ناخواسته یک معادله بزرگ در داستان را که همان شخصیت خاکستری است به هم میزند و آن، خلق شخصیتی است که از دنیای بیرنگ خاکستری به هستند که اصالت هنر را با آن میسنجند نه با خود اثر و روح هنری آن، و بعد اینکه اصولاً متوجه نیستند که با تئوری شخصیت خاکستری هیچ بشری توانایی رسیدن سوی سفیدی طی طریق میکند. او به ما نمیگوید که قیدار رستگار شده، بلکه زندگی قیدار را در صراط مستقیم به ما نشان میدهد. نه تنها او بلکه هیچ کس نمیداند رستگاری به چه صورت است، اما همه میدانند راه حق کدام است و البته سختیهای این راه را هم به ما مینمایاند.
گویا امیرخانی ناآگاهانه تئوری داستان ساخته، میگویم ناآگاهانه زیرا هنرمند شأن تئوریپردازی ندارد، بلکه واسطه درک عالم است. البته استفاده از شخصیتهای سفید در داستانها و خاطرهنگاریهای دهه شصت و هفتاد هم مسبوق به سابقه بوده، اما نه به این شکل که شخصیتی در طی طریق به سوی سفیدی باشد، بلکه آنان تمام شخصیتهایی سفید و باور ناپذیر بودهاند.
کسانی که عدول از تئوری شخصیت خاکستری را ضعف داستان و نویسنده میدانند، آنقدر اسیر فرم و تکنیک به رستگاری را نخواهد داشت و این نیز خود برای زندگی بشر حد و مرز مشخص میکند و به او میگوید: آرزوی رسیدن به کمال و سعادت طلبی فقط آرزوی یک مشت احمق است.
البته سخن من بدان معنا نیست که تکنیک و هنر چرا با هم آمیخته شدهاند؛ بلکه برعکس اگر هنر در تکنیک و فرم تجلی نیابد چیزی از آن باقی نمیماند. سخن من در واقع متعرض این قضیه است که اساساً تکنیک و فرم زاده هنر است و نه هنر زاده تکنیک و فرم، و هنرمند نباید اسیر اینها شود و این حرف نیز بدان معنا نخواهد بود که هرگونه تعرض به تکنیکها و فرمهای هنری مجاز و دارای اصالت هنری است، بلکه اینها تماما خود میزان و ترازی دارند که آن نیز خود هنر است.
قیدار نیز مانند قصص پیشینیان، آفاق انسانی را در وجود و حیات و گفتار و کردار خویش عینیت میبخشد و آن بخش از وجود نهانی انسان شرقی را - بلکه تمامی انسانها، زیرا انسان غربی هم تا همین چند صد سال پیش شوالیهگری را ارج مینهاده، اما انسان شرقی به این جهت که جوانمردی و فتوت خویش را تا چند دهه قبل، پیش از سیطره کامل غرب در جهان، زنده نگه داشته بود و حتی در حال حاضر نیز آن را هر چند اندک، میبیند - که هنوز علقهای هر چند اندک و ناقص به اسطورهها و عوالم خویش دارد مینوازد تا به دنبال فرجی باشد از این سیاه چاله خود ساخته بشر.
قیدار در آخر باید برای خدا باشد، همانطور که معصوم علیهالسلام فرمود: در میان شما کسانی زندگی میکنند که در آسمانها شهره و در زمین غریباند. این است ادامه طی طریق در راه رستگاری و قیدار هم در آخر گمنام میشود.
قیدار را به جرأت میتوان جزو انگشتشمار رمانهای انقلاب دانست. داستان انقلاب در راه تکامل است و دارد خود را پیدا میکند. شاید قیدار طلوع اولین اشعههای فجر قصهگویی انقلاب است. بعد از انقلاب وضع ما در برابر عالم غربی دستخوش تحولی عظیم شده است و به همین نسبت ما داستان و داستانگویانی متناسب با وضع جدید میخواهیم.
اینکه ما نیز سعی در داشتن ادبیاتی مانند غرب داشته باشیم هیچ چیز جز سرابی واهی نیست. چنانکه بهترین کسی که توانست خود را تا حدود زیادی، به نسبت دیگران، به عالم غرب نزدیک کند، و البته هیچگاه نتوانست و هیچ کس دیگر نخواهد توانست انسان نیستانگار غربی شود- صادق هدایت بود که در بهترین حالت آثارش در حد و اندازه نویسندگان درجه دوم و سوم اروپایی است که هیچ گاه حرفی برای گفتن نداشتهاند.
ما نه میتوانیم انسان نیستانگار غربی شویم و هنر و خاصه ادبیامان آن رنگ و بو را بگیرد و نه میتوانیم به گذشته خود بازگردیم و شاهنامهها و گلستانها بیافرینیم و در عین حال نه توان فرار از استیلای عالم غربی برخود را داریم و نه میبایست برای رسیدن به ادبیات انقلاب به گذشته درخشان خود پشت پا بزنیم. انسان با تحولی که به تبع انقلاب معنوی اسلام در جهان ایجاد شده است، وضع تازهای در برابر هستی خواهد یافت. «من»، یعنی کیفیت حضور انسان در عالم وجود است که دیگرگون خواهد شد. و اگر این دگرگونی در ادبیات بازگویی شود، باید منتظر بود که ادبیات داستانی، تسلیم تحولی عظیم حتی در فرم و قالب شود.
امیرخانی با دست یازیدن به اسطورهها در قالب امروزی سعی در برداشتن قدمی در این مسیر داشته و انصافاً هم در حد خود، بدون وجود الگویی خاص خوب از عهده این کار بر آمده است. برگزیده شدن چنین کاری در تنها جشنواره مسجدی دنیا که در این دوره ویژگیای جدای از تمامی ویژگیهای موجود در دوازده دوره گذشته جشنواره شهید حبیب غنیپور نیز بر آن افزوده شد، و آن انتخاب بهتری اثر داستانی سال توسط خود بچههای مسجد جوادالائمه، است، شاید نشانگر درستی چنین برداشتی باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، استان قزوین با مساحتی حدود 15 هزار و 600 کیلومترمربع در 45 کیلومتری غرب تهران و همسایگی استانهای البرز، مازندران، گیلان، زنجان، همدان و مرکزی واقع شده است.
بلندترین نقطه استان ارتفاعات سیالان با 4175 متر و پست ترین نقطه آن در حاشیه سد منجیل با 300 متر است.
این استان دارای اقلیم نیمه خشک تا مدیترانه ای است و براساس تحلیل داده های بارندگی سال آبی 89-90 و محاسبات شاخص بارندگی استاندارد SPI حدود 90 درصد مساحت استان در شرایط نرمال و 10 درصد مابقی در شرایط ترسالی قرار دارد و متوسط بارش سالانه آن حدود 329 میلیمتر و عمده فعالیت های استان در بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی و خدمات است و جمعیت استان نیز بر اساس آماربرداری سال 1390 حدود یک میلیون و 200 هزار نفر است.
استان قزوین در دو حوزه آبریز رودخانه سفیدرود و رودخانه شور قرار دارد، رودخانه اصلی حوزه سفیدرود در قسمت شمالی استان شاهرود قرار دارد که بیشترین پتانسیل آب سطحی استان در آن جاری است و در بخش حوزه شور استان رودخانه های متعددی به صورت دائمی و فصلی وجود دارد.
عمده منابع آب زیرزمینی استان در دشت آبرفتی و عظیم قزوین قرار دارد و این دشت با داشتن آب زیرزمینی و خاک مناسب یکی از قطب های کشاورزی کشور محسوب می شود که بخش هایی از دشت قیدار در منطقه آوج نیز در این استان قرار دارد و در حوزه عمل شرکت سهامی آب منطقه ای قزوین پنج محدوده مطالعاتی شامل قزوین، طالقان، الموت، طارم، آوج و قیدار وجود دارد.
دشت قزوین با 443 هزار هکتار وسعت از نظر پیشینه تاریخی، محصولات کشاورزی و گونه های جانوری، اهمیت اقتصادی و تاریخی بسیار مهمی در میان دشت های ایران دارد، به گونه ای که بسیاری از باستان شناسان ایرانی بر این باورند تمدن کشاورزی جهان از دشت قزوین آغاز و سپس به شرق و قلب فلات ایران و دیگر نقاط جهان گسترش یافته است.
دشت قزوین برعکس آب و هوای کوهستانی اطرافش در زمستان هوایی سرد و در تابستان نیز هوایی گرم دارد و به علت اهمیت ویژه دشت، این منطقه اولین دشت ایران است که دارای ردیف بودجه در کشور است.
در حالی که حدود پنج درصد محصولات کشاورزی کشور در این دشت تولید می شود بررسی ها نشان می دهد با بالارفتن مصرف آب در بخش کشاورزی، تعدد چاههای غیرمجاز، برداشت بی رویه و تداوم خشکسالی ها آثاری از بروز پیامدهای بحران در این دشت زرخیز مشاهده می شود که بی توجهی به آن و عدم برنامه ریزی برای مقابله با آن می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی، اقتصاد و محیط زیست استان وارد کند.
250 میلیون مترمکعب مازاد برداشت در دشت قزوین داریم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: سالانه بیش از دو میلیارد و 860 میلیون مترمکعب آب به صورت سطحی و زیرزمینی در استان بهره برداری می شود که دو میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی از چاه، چشمه و قنات تامین می شود و 860 میلیون هکتار آن سطحی است.
حمید قزوینی تصریح کرد: برداشت های خارج از توان سفره آبهای زیرزمینی یکی از دغدغه ها و مشکلات استان است که در حال حاضر 250 میلیون مترمکعب مازاد برداشت در دشت داریم که تداوم این روند آینده نگران کننده ای را ترسیم می کند.
افت 90 سانتیمتری آب سفره های زیرزمینی دشت قزوین
وی افزود: ارزیابی کارشناسان شرکت آب منطقه ای نشان می دهد سالانه شاهد 90 سانتیمتر افت سطح آب در دشت قزوین هستیم که تداوم این روند غیرقابل جبران است و صدمات سنگینی بر کیفیت و کمیت آب منطقه وارد می کند و آسیبهایی مانند فرونشست زمین را موجب خواهد شد که اصلاح این روند هزینه های بسیار سنگین خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین یادآورشد: در حاشیه های دشت قزوین از جمله منطقه بوئین زهرا میزان افت سطح آب تا 1.5 متر هم می رسد که چنانچه این موضوع ادامه یابد در آینده ای نه چندان دور مشکلات و معضلات زیادی خواهیم داشت.
اجرای طرح تعادل بخشی برای جبران پدیده افت آب دشت قزوین
قزوینی اجرای طرح تعادل بخشی را از مهمترین اقدامات این شرکت برای تامین آب ناشی از افت سطح آبهای دشت قزوین دانست و یادآور شد: اجرای طرح تغذیه مصنوعی در سفره های آب زیرزمینی از اقدامات مهمی است که همه ساله انجام می شود و در این راستا برای جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز هم اکیپ های گشت و بازرسی شرکت به صورت مستمر فعال است.
وی افزود: تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز و جلوگیری از برداشت های بی رویه از آبهای زیرزمینی از چاههای دارای مجوز هم از دیگر اقداماتی است که به عنوان یک طرح ملی و مستمر از چند سال قبل آغاز شده است.
این مسئول بیان کرد: سالانه 20 میلیون مترمکعب از حجم 300 میلیون مترمکعبی آب سد طالقان در حوضچه های منطقه تزریق می شود تا کمبود آب سفره ها جبران شود.
فرونشست زمین نتیجه افت سطح آب زیرزمینی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین تصریح کرد: تداوم افت 90 سانتیمتری تا 1.5 متری در برخی مناطق دشت مانند بوئین زهرا موجب فرونشست زمین و لوله زایی چاهها شده که در روستاها این پدیده ها دیده می شود که آب سفره ها هم تخلیه شده و تراکم دانه بندی در سفره ایجاد می شود که در صورت بروز این مشکل دیگر حتی با تغذیه مصنوعی هم قادر به تزریق و برگشت آب نخواهیم بود و شوری آب در اراضی هم افزایش می یابد.
قزوینی گفت: پیشروی شوری آب از قسمت مرکزی دیده می شود که در کنار این موضوع مصرف کودهای شیمیایی، هدایت پساب های صنعتی، مصرف آفت کش ها هم به سفره های آب زیرزمینی آسیب می زند به طوری که یک مترمکعب آب آلوده می تواند 40 متر آب را از چرخه استفاده خارج کند.
وی افزود: بیشترین فرونشست زمین در حاشیه مرکزی دشت به سمت بوئین زهرا سالی پنج تا شش سانتیمتر در برخی نقاط دیده می شود که با اقدامات صورت گرفته از تشدید افت سفره ها و فرونشست زمین جلوگیری شده ولی تا تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه که در سال 89 مصوب شده تا این قانون کاملا اجرایی نشود این مشکل باقی است و بیشتر می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین اظهارداشت: در استان قزوین دو هزار و 500 حلقه چاه فرم یک و پنج در استان داریم که در حال حاضر چهار برابر پیش بینی شده در قانون در حال برداشت آب است که وظیفه داریم هر چه سریعتر قانون یادشده را اجرا و تعادل لازم را برقرار کنیم.
وی بیان کرد: در استان قزوین تعداد یک هزار و 200 حلقه چاه فرم یک است که قبل از سال 85 حفاری شده و مشمول قانون می شود و مابقی فرم پنج است که باید تعیین تکلیف شود.
قزوینی اظهارداشت: 360 میلیون مترمکعب در سال حجم آب برداشتی از دو هزار و 500 چاه است که در سیستم مکانیزه با اجرای الگوی کشت برای آبیاری 72 هزار هکتار و با روش سنتی برای 36 هزار هکتار استفاده شود.( یعنی 10 هزار مترمکعب در هکتار).
90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی
این مسئول یادآورشد: حدود 90 درصد از آب موجود استان معادل دو میلیارد و 600 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی، پنج درصد در شرب و پنج درصد در صنعت و خدمات به مصرف می رسد که این حجم در بخش کشاورزی منطقی نیست و باید با اجرای طرح آبیاری تحت فشار و قطره ای این میزان بشدت کاهش یابد.
وی افزود: در صورت توجه به رهنمود مقام معظم رهبری و تنها 10 درصد صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی قادریم بدون هیچ مشکلی تمام نیازهای بخش شرب و صنعت خود را تامین کنیم و حتی نیازهای دوبرابر فعلی را جوابگو باشیم.
قزوینی بیان کرد: با 10 درصد صرفه جویی و امکان بهره برداری بیشتر از منابع آبی استان می توانیم مشکلات بخش صنعت و شرب را حل کرده و نیازهای آتی را تا دو برابر افزایش دهیم و کسری مخزن را نیز جبران کنیم.
بحران کم آبی در دشت قزوین جدی است/ صرفه جویی و رعایت الگوی کشت ضروری است
این مسئول تصریح کرد: روند مصرف آب در کنار مشکلات ناشی از خشکسالی سالهای اخیر، برداشت از جاههای غیر مجاز و حتی اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه نگران کننده است و بر اساس مشاهدات کارشناسی و بروز برخی علائم بحرانی از جمله فرونشست زمین، لوله زایی، پیش روی آب شور در برخی مناطق هشدارهایی است که باید از همین امروز به فکر چاره باشیم تا دچار بحران کم آبی در دشت نشویم.
قزوینی بیان کرد: باید با ارائه الگوی کشت بتوانیم یک مدیریت منطقی را در دشت حاکم کنیم و در مناطقی که کم آبی جدی است هیچ ضرورتی ندارد محصولاتی چون هندوانه و خیار که مصرف آب فراوان و ارزش افزوده کمی دارد را تولید کنیم و منابع ارزشمند خود را هدر دهیم.
وی گفت: باید با کشت محصولاتی که آب کمی مصرف می کنند به سمت توسعه کشت گلخانه ای حرکت کنیم و بدانیم برای حفظ جایگاه کشاورزی استان و جلوگیری از مشکلات احتمالی ناگزیریم به صورت علمی و کارشناسی مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته حرکت کنیم تا از انفال و نعمت های خدادادی نیز صیانت شود.
قزوینی تصریح کرد: تولید محصولات ارگانیک، توسعه آبیاری مدرن، مکانیزه کردن کشاورزی، توجه به کشت بدون خاک از شیوه های نوینی است که می تواند مصرف منابع آبی را به حداقل برساند که در این میان اگر الگوی کشت هر دشت در کشور مشخص شود می تواند ما را از بحران نجات دهد که امیدواریم این موضوع در مجلس مصوب و قانونمند شود.
فشار دستگاههای اجرایی را کاهش دهیم/ پرهیز از روش های سنتی کشاورزی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین بیان کرد: گاهی شاهد برخی فشارها به وزارت نیرو، شرکت های آب منطقه ای هستیم لذا لازم است با یک عزم جدی، دوری از جناح گرایی و درگیر شدن در رودربایستی های غیرمنطقی با حمایت مجلس برای ساماندهی چاههای غیرمجاز و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی اقدام کنیم.
وی با اشاره به اجرای طرحهای مهم برای تامین آب در آینده گفت: سد بالاخانلو با هدف ذخیره سازی آب رودخانه حاجی عرب جهت تامین بخشی از آب شرب پنج شهر بوئین زهرا، سگزآباد، شال، دانسفهان و اسفرورین و روستاهای منطقه، تنظیم آب مورد نیاز برای بهبود آبیاری چهار هزار و 200 هکتار از اراضی تلفیقی موجود کشاورزی پائین دست، حفظ نیاز محیط زیست و تغذیه مصنوعی آب زیرزمینی و کنترل سیلاب های رودخانه در دست ساخت است.
وی افزود: این سد مخزنی با حجم مفید 32 میلیون و 400 هزارمترمکعب قادر خواهد بود 9 میلیون مترمکعب نیاز شرب و یک میلیون و 700 هزار مترمکعب نیاز کشاورزی و چهار میلیون و 700 هزارمترمکعب نیاز زیست محیطی و تغذیه مصنوعی از مخزن را تامین کند.
قزوینی بیان کرد: در حال حاضر کارگاه سد بالاخانلو تجهیز شده و جاده دسترسی در دست ساخت است و قسمتهایی از تملک اراضی هم انجام شده و در حدود چهار درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تکمیل سد نهب تاکستان 100 میلیارد هزینه نیاز دارد
وی حجم پیش بینی شده برای این سد را 120 میلیون مترمکعب در سال ذکر کرد و افزود: در حال حاضر از محل فروش اوراق مشارکت حدود 10 میلیارد تومان برای سد نهب و پنج میلیارد تومان برای سد بالاخانلو پیش بینی شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین تصریح کرد: سد نهب از دیگر پروژه های ملی است که با ظرفیت 120 میلیون متر مکعب در دست ساخت است که تاکنون 26 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: پیمانکار پروژه در حال تغییر است و درصددیم با واگذاری بقیه کار به پیمانکاری توانمند روند کار را سرعت بخشیم که امیدواریم از محل فروش اوراق مشارکت به مبلغ 10 میلیارد تومان بتوانیم به طرح تداوم بخشیم.
قزوینی گفت: برای تکمیل ساختمان سد نهب حدود 100 میلیارد تومان و اجرای شبکه آبیاری آن حدود 60 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که در صورت تخصیص به موقع می تواند در مدت پیش بینی شده آن را تکمیل کرد.
این مسئول یادآور شد: دخیره سازی جریانات نابهنگام و سیلابی رودخانه و تنظیم آن برای بهبود اراضی کشاورزی پائین دست، تعذیه مصنوعی آبخوان دشت قزوین، مدیریت بهره برداری از منابع آب، حفظ بهبود آبخوان دشت، توسعه شبکه مدرن آبیاری، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان از مهمترین اهداف ساخت سد نهب است.
وی بهره برداری از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب را از دیگر کارهای مهم شرکت ذکر کرد و افزود: میزان پساب تولید شده توسط واحدهای شهری و صنعتی استان در حال حاضر حجمی معادل 30 میلیون مترمکعب است که در سال 1415 قرار است به 80 میلیون مترمکعب افزایش یابد که این منبع آبی هم می تواند بخش مهمی از نیازهای کشاورزی منطقه را تامین کند که برای ایجاد تصفیه خانه و اجرای طرح برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.
این مسئول بیان کرد: طرح انتقال آب الموت رود از دیگر طرح های مطالعاتی سالهای قبل شرکت بوده که با اختصاص ردیف اعتباری که داشته تاکنون 2.5 میلیارد تومان برای مطالعه انتقال هزینه شده و از آنجا که این طرح با چهار استان ارتباط دارد با ادامه مطالعات آن به شرکت مدیریت منابع آب ایران واگذار شده است.
با احداث سد طالقان دو مشکل تامین آب استان برطرف می شود
قزوینی تصریح کرد: اگر سهم آب رودخانه های دو هزار و سه هزار داده شود حجم این آب به 370 میلیون مترمکعب خواهد رسید که با احداث سد طالقان دو مشکل تامین آب استان در سالهای آینده هم برطرف خواهد شد.
وی از مرمت کانال دشت قزوین برای جلوگیری از هدر رفت آب هم خبر داد و اظهار داشت: در طول سالهای گذشته بیش از 14 میلیارد تومان برای مرمت این کانالها هزینه شده و امسال هم 300 میلیون تومان برای نوسازی کانال هزینه شده است.
این مسئول بیان کرد: برای تعیین حریم بستر رودخانه های استان و پهنه بندی مسیل رودخانه ها به طول دو هزار و 750 کیلومتر برنامه های مدونی پیش بینی کرده ایم که با اولویت بندی طرح ها برای رفع نقاط حادثه خیز و سیل خیز اقدام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین تصریح کرد: فرهنگ سازی و توجه به آموزش برای نهادینه کردن مصرف در بخشهای کشاورزی، شرب، صنعت، خدمات از امور مهمی است که با برنامه ریزی مدون در سال آینده هم این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم تا بتوانیم با اطلاع رسانی زمینه ترویج فرهنگ مصرف را اصلاح کنیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان زنجان گفت: مساحت اراضی ملی یک میلیون و 234 هزار و 613 هکتار، معادل 56 درصد از سطح این استان است.
بهمن اسکندری روز دوشنبه در همایش علمی?منابع طبیعی با مردم برای مردم? افزود: یک میلیون و 137 هزار و 60 هکتار، معدل 51 درصد را مراتع و 97 هزار و 533 هکتار را هم جنگل در استان زنجان است.
وی یادآورشد: یکهزار و 247 فقره کل پلاک های موجود در استان است که 85 پلاک فاقد منابع ملی بوده و مقرارت قانونی برای یکهزار و 173 پلاک اعمال شده است.
اسکندری ابرازکرد: 120 پلاک اوقافی نیز تعیین تکلیف شده است.
وی تصریح کرد:28 هزار خانوار دامدار و یک میلیون و 350 هزار واحد دامی وابسته به مراتع استان زنجان است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان زنجان گفت: سالانه 183 تن علوفه در عرصه های منابع طبیعی با ارزشی معادل 845 میلیارد ریال تولید می شود.
اسکندری خاطرنشان کرد: ارزش کل مراتع این استان بیش از 400 میلیارد تومان است که 25 درصد این مبلغ ارزش بازاری و 75 درصد نیز زیست محیطی است.
وی از احداث هشت پارک جنگلی خبر داد و افزود: پارک جنگلی گلستان(جاده تبریز)، پارک جنگلی ارم و جنگل کاری حاشیه اتوبان از جمله این پارک ها می باشد.
اسکندری ادامه داد: سه پروژه آبخیز شهری درگاوازنگ، سلمانلو و قیدار انجام شده و 40 کیلومتر از رودخانه های استان نیز ساماندهی شده است.
بعد از این تجربه شهودی به هر کس که می توانم توصیه می کنم کتاب خواندن را در برنامه عیدش حتما لحاظ کند ولی با ماجرا واقع بینانه برخورد کند. واقع بینانه هم یعنی اینکه تعداد کتاب هایی که انتخاب می شود برای خوانده شدن متناسب با شرایط عید باشد. هم از نظر زمان هم از نظر موقعیت. بالاخره روشن است که آنچه می تواند به بهشت رفتن ما بیشتر کمک کند صله رحم درست است! با توجه به این مقدمه کوتاه به نظرم رسید چند کتاب را معرفی کنم برای سبد کتابخوانی عید:
سنگ سلام نوشته محمدرضا بایرامی: محمد رضا بایرامی یک دهاتی شهری شده است که نه هویت روستایی بودنش را از دست داده و نه در مواجهه با پدیده شهر و شهروندی به عناد و مبارزه برخاسته. بیشتر داستان های او از مکان ها و موقعیت های طبیعی و روستایی کمال استفاده را برده. سنگ سلام هم مثل همه دیگر داستان هایش در کوهستان می گذرد و ماجرای چند نوجوان است که همراه دایی یکی از آنها از مسیر کوه می خواهند بروند تعزیه ای را در روستایی در طالقان ببینند و در راه گم می شوند و اتفاقاتی برایشان پیش می آید. سنگ سلام توسط انتشارات عصر داستان روانه بازار نشر شده است.
بچه های کارون نوشته احمد دهقان: احمد دهقان از آن دست نویسنده هایی است که هر طور بندازیش بر چهار دست و پای جنگ روی زمین ادبیات، زمین می افتد. روایت بچه های کارون هر چند قرار بوده داستانی نوجوانانه باشد از اتفاقاتی در خرمشهر زمان اشغال، ولی موضوع جنگ و به طور اختصاصی اشغال خرمشهر آنقدر برای ما ایرانی ها مهم بوده و هست که همه جور رده سنی از خواندن کتاب لذت ببرند. داستان ماجرای پسری است که شبها و با هماهنگی فرماندهان از پلی بر روی کارون عبور می کند و وارد آن قسمت از خرمشهر می شود که در اختیار بعثی هاست. دوست این نوجوان که راوی داستان است در کشاکش رابطه با این نوجوان و دو دوست دیگرش که همراه او از جایی دیگر به خوزستان آمده اند، این داستان جنگی را پیش می برند. کتاب خوش خوان و روان است و آنقدر جذابیت دارد که باعث بشود از بعضی سریال های تلویزیون چشم پوشی کنید. این کتاب توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
قیدار نوشته رضا امیرخانی: قیدار هرچند از دو کتاب قبلی یک سال قدیمی تر است ولی برای هر سبد کتابخوانی همیشه یک اثر از رضا امیرخانی واجب و لازم است. روایت داستان از کتاب های من او و بی وتن سرراست تر و ساده تر است. همین هم کتاب را خوش خوان تر می کند. قیدار مردی است که زندگی اش بر مدار جوانمردی شکل می گیرد. امیرخانی برای نوشتن کتاب به تهران قدیم و فتوت نامه های منتشره قدیمی نیم نگاهی داشته و نثر و لحن کتاب هم از همین نگاه متاثر است. اگر کسی از او چیزی نخوانده باشد به نظرم خواندن این کتاب باعث خواهد شد 10 اثر قبلی امیرخانی را هم در سبد کتابخوانی ایام سال 93 قرار بدهد. قیدار توسط انتشارات افق منتشر شده است.
یکی از اشتباهاتی که در ایام گذشته در انتخاب سبد کتابخوانی عید می کردم این بود که گاهی کتاب سخت خوان در لیستم پیدا می شد. این اشتباه البته در این لیست سه عنوانی انجام نشده است.
نویسنده: مهدی قزلی
رئیس مجمع امور صنفی استان زنجان گفت: طرح نظارتی ویژهای در نمایشگاه بهاره زنجان اجرا میشود.
محمد کاوندی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: در حال حاضر نمایشگاه بهاره زنجان از دیروز آغاز شده که تا 23 اسفند ماه سالجاری ادامه خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه زمان بازدید از نمایشگاه بهاره زنجان از 16 تا 22 شب اعلام شده، تصریح کرد: این نمایشگاه در شیفت صبح فعال نیست. رئیس مجمع امور صنفی استان زنجان با بیان اینکه بیشترین اقلامی که در نمایشگاه بهاره شامل کیف و کفش و آجیل و خشکبار میشود، اضافه کرد: کالاهای اساسی نیز همچون شکر، گوشت منجمد قرمز و مرغ منجمد در این نمایشگاه عرضه میشود. کاوندی با اشاره به اینکه کالاهای عرضه شده با تخفیف 10 تا 30 درصد و زیر قیمت بازار به خریداران عرضه میشود، بیان داشت: بر کیفیت و قیمت کالاها نیز نظارتهای لازم صورت میگیرد. این مسئول با اشاره به نظارت ناظران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به نمایشگاه بهاره زنجان، افزود: واحد نظارت و بازرسی مجمع امور صنفی استان نیز در این راستا فعالیت داشته و واحدی در داخل نمایشگاه به منظور رسیدگی به شکایات و گزارشات مردمی راهاندازی شده است. * برگزاری نمایشگاه بهاره در شهرستانهای استان زنجان وی با تاکید بر اینکه نمایشگاه بهاره در همه شهرستانهای استان زنجان برپا میشود، ادامه داد: در برخی از شهرستانها این نمایشگاه در حال حاضر برپا شده و پایان یافته است. رئیس مجمع امور صنفی استان زنجان با بیان اینکه در شهرستانهای خدابنده، طارم و خرمدره نمایشگاه بهاره برگزار شده ابراز داشت: برخی از شهرستانها نیز به جای نمایشگاه فروش فوقالعاده دارند. کاوندی اضافه کرد: از همه واحدهای صنفی استان زنجان درخواست میکنیم که به منظور ارائه خدمات به مسافران و شهروندان در طول ایام نوروز فعال باشند. این مسئول در زمینه برگزاری نمایشگاههای مختلف در طول سال نیز متذکر شد: بر اساس تقویم نمایشگاهی، نمایشگاههای بهاره، ضیافت و پاییزه در زمینه توزیع کالاها در زنجان برگزار میشود.
به گزارش مرکز راهبردی سپاه ناحیه خدابنده،این مراسم با تلاوت آیاتی چنداز کلام ا... مجید وپخش سرود جمهوری اسلامی آغاز ودر ادامه درابتداخیرمقدم گویی وارائه گزارش مختصر توسط مهدس عیوضی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده وسپس ارائه گزارش عملکرد بسیج مهندسین توسط مهندس زینعلی مسئول مهندسین جهاد کشاورزی استان زنجان برگزارشد. دراین مراسم مهندس عیوضی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده درخصوص اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری به سران سه قوه ابلاغ شد مطالبی رابیا ن کرد ودر ادامه مهندس زینعلی مسئول بسیج مهندسین سپاه استان به تشریح برنامه های بسیج مستضعفین درخصوص بسیج مهندسین پرداخت. درآخرپس ازقرائت حکم مسئولیت برادربسیجی مهندس صادقی به عنوان مسئول کانون بسیج مهندسین کشاورزی ومنابع طبیعی به وی اعطا شدو مرکز دفتر بسیج مهندسین جهاد کشاورزی ومنابع طبیعی توسط خانم میرزائی معاونت فرمانداری شهرستان خدابنده افتتاح شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از تربیت 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان خبر داد.
حجتالاسلام علی باقری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان گزارشی از عملکرد یک ساله اداره کل اوقاف استان زنجان را طی سال 92 ارائه کرد. وی با اشاره به اینکه امسال اقدامات بسیاری در زمینههای مختلف کاری صورت گرفته است، توضیح داد: از جمله مهمترین وظایف اوقاف که به صورت مستمر توسط این سازمان و به تبع آن در ادارات کل تابعه انجام میشود، تربیت حافظان قرآنی است. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه تربیت حافظان قرآنی توسط سازمان اوقاف پس از سخنان رهبری در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی در کشور با جدیت بیشتری دنبال میشود، تشریح کرد: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مسئولیت تربیت یک میلیون حافظ در کشور به سازمان اوقاف واگذار شد. این مسئول با بیان اینکه از یک میلیون سهمیه تعیین شده برای سازمان اوقاف کشور 10 هزار نفر نیز سهمیه استان است، اذعان داشت: خوشبختانه پس از واگذاری این مسئولیت به استان زنجان، اوقاف در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. *تربیت بیش از 8 هزار حافظ قرآنی در استان زنجان باقری با توضیح اینکه بر اساس برنامه تعیین شده مقرر بود، سالانه قریب به 3 هزار و 277 نفر حافظ قرآنی در استان زنجان تربیت شود، اعلام کرد: تا کنون در استان زنجان بیش از 8 هزار حافظ تربیت شده و این به معنی آن است که اداره کل اوقاف استان در راستای تربیت حافظان قرآنی به بیش از سهمیه تعیین شده عمل کرده است. وی با اشاره به اینکه حافظان تربیت شده در ردههای سنی مختلف هستند، تشریح کرد: حافظان زنجانی شامل افرادی هستند که از یک تا 30 جزء قرآن کریم را حفظ کردهاند. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با ابراز خرسندی از اینکه اغلب حافظان زنجانی از بین نوجوانان و جوانان هستند، گفت: این امر نشان از موفقیت و تاثیرگذاری برنامههای اوقاف در راستای ترویج فرهنگ و معارف قرآنی است. جرای 35 برنامه فرهنگی در جوار بقاع متبرکه استان این مسئول در ادامه یکی دیگر از وظایف اوقاف را اجرای برنامههای فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: با برآورد صورت گرفته سالانه بیش از 35 برنامه فرهنگی توسط این اداره کل اجرا میشود. باقری طرحهای آرامش بهاری برنامهای که در ایام نوروز اجرا میشود، سوگواره یاس نبوی اجرایی در ایام فاطمیه، طرح نشاط معنوی که به مناسبت ایام تابستان و ویژه دانشآموزان اجرا میشود، طرح بصیرت عاشورایی که در ماه محرم و صفر اجرا میشود و برنامههای ویژه دهه ولایت اجرایی در بازه زمانی عید قربان تا غدیر و برنامههای هفته وقف را جمله برنامههای اوقاف طی سال برشمرد و خاطر نشان کرد: اکثریت این برنامهها در جوار بقاع متبرکه و مساجد استان اجرا میشود. وی با اشاره به تاثیرات مثبت اجرای برنامههای فرهنگی توسط اداره کل اوقاف گزارش داد: بر اساس آمار گرفته شده امسال فقط در قالب طرح آرامش بهاری 700 هزار نفر در جوار بقاع متبرکه استان حضور پیدا کردهاند. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان همچنین به تاثیرات مثبت سایر برنامهها از جمله طرح سوگواره یاس نبوی و بصیرت عاشورایی نیز اشاره کرد و بیان داشت: در قالب اجرای این طرحها مردم با سیره زندگی ائمه معصومان (ع) و بزرگان دین آشنا میشوند، که خوشبختانه شاهد تاثیرات مثبت آن در جامعه و استقبال زنجانیها از اجرای این طرحها هستیم. این مسئول همچنین به برنامههای اجرا شده این اداره کل در هفته وقف اشاره کرد و ادامه داد: امسال نیز طبق روال گذشته برنامههای فرهنگی مختلفی همزمان با هفته وقف در استان اجرا شد. باقری برگزاری همایش یاوران وقف در زنجان با حضور خبرنگاران، برگزاری همایش وقف و رسانه، تجلیل از خادمان وقف و واقفان خیراندیش، راهاندازی ایستگاههای همه واقف باشیم و برگزاری خیمههای معرفت را از جمله برنامههای اجرا شده طی هفته وقف برشمرد و مدعی شد: با آمار گرفته شده امسال 26 هزار نفر از ایستگاههای همه واقف باشیم در استان بازدید کردند. ثبت 20 موقوفه جدید در استان زنجان وی همچنین با اشاره به ثبت 20 موقوفه جدید در استان گفت: با وقفهای جدید شمار موقوفات در استان زنجان به بیش از 2 هزار و 400 مورد رسیده است. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به چاپ 162 بنر تبلیغی در استان با موضوع وقف، چاپ 11 هزار و 250 عدد محصولات تبلیغی ترویجی، ارسال 12 هزار پیامک به گروههای هدف از جمله واقفان یادآور شد: همچنین در این مدت مراسم عزاداری رحلت حضرت رسول(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) در 18 بقعه استان برگزار شد. باقری تعداد بقاع متبرکه استان زنجان را بخش دیگری از سخنان خود از اهم فعالیتهای اداره کل اوقاف را بازسازی و تعمیر بقاع متبرکه عنوان کرد و یادآور شد: در استان زنجان نیز اقدامات چشمگیری در این بحث انجام شده است. وی با اشاره به وجود بیش از 100 بقعه متبرکه در استان زنجان اضافه کرد: با کمکهای مردمی، دولت و همچنین با تلاشهای اوقاف فعالیتهای قابل توجهی در بخش بازسازی بقاع متبرکه در استان انجام شده است. بازسازی 100 بقعه متبرکه در استان مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه در سالهای اخیر اداره کل اوقاف استان زنجان اقدام به بازسازی 100 بقعه متبرکه کرده، ابراز داشت: این بقعهها از 20 تا 100 درصد بازسازی شدهاند. این مسئول به ساخت ضریح برای برخی از بقاع امامزادگان موجود در استان اشاره کرد و افزود: ساخت سرویسهای بهداشتی برای امامزادگان و همچنین مناسبسازی مسیرهای منتهی به بقاع امامزادگان نیز از اقداماتی است که توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان صورت گرفته است. باقری با اشاره به بازسازی قیدار نبی (ع) که یکی از بزرگترین موقوفات استان است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی ساخت بقعه قیدار نبی (ع) که یکی از جاذبههای گردشگری شهرستان و استان محسوب میشود، 95 درصد است. وی همچنین به ساخت محوطه این بقعه نیز اشاره کرد و یادآور شد: آزادسازی محوطه و ساخت آن دارای 20 درصد پیشرفت است. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در ادامه از دیگر وظایف اداره کل اوقاف را توسعه، احیا و افزایش موقوفات عنوان کرد و اعلام کرد: طی سالهای گذشته 15هزارهکتار زمین وقفی مورد اختلاف ما بین منابع طبیعی واداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان رفع اختلاف شده و به نفع اوقاف استان زنجان تملک شده است. این مسئول با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با منابع طبیعی، نیروهای مسلح، سازمان ثبت، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، صدا و سیما توضیح داد: این تفاهمنامهها درراستای حفظ، بهره وری، احیا و ترویج فرهنگ وقف انجام شده است. اجرای برنامههای کیفی و ماندگار باقری در بخش پایانی سخنان خود به برنامههای این اداره کل در سال آینده نیز اشاره داشت و گفت: برنامههای سال آینده اداره کل اوقاف استمرار برنامههای فعلی و تلاش در راستای ترویج بیش از پیش فرهنگ وقف در جامعه خواهد بود. وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته اقدامات قابل ملاحظهای در زمینه وقف در استان انجام شده است، اظهار داشت: ما به این حد قانع نیستم و در تلاش برای توسعه بیش از پیش موقوفات هستیم. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان ترویج فرهنگ وقف در زمینه انجام وقف دسته جمعی و گروهی را از جمله برنامههای این اداره کل در سال آتی عنوان کرد و ابراز داشت: در قالب این نوع وقف افراد میتوانند به صورت دسته جمعی و گروهی وقف کنند. این مسئول کیفیت بخشی بیش از پیش برنامهها را از دیگر برنامههای اداره کل اوقاف در سال آینده عنوان کرد و تاکید کرد: اداره کل اوقاف صرفا به دنبال ارائه آمار نیست، بلکه مسئولان اوقاف در تلاش هستند، برنامههای کیفی تاثیرگذاری را در جامعه انجام دهند تا اثر آن همانند وقف برای همیشه در جامعه ماندگار باقی بماند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه بالغ بر نیمی از بودجه مدیریت درمان در درمانهای غیر مستقیم هزینه میشود، گفت: این مدیریت با اغلب مراکز درمانی موجود در استان قرارداد امضا کرده است.
علی محمدی ظهر امروز در مراسم روز پرستار که در بیمارستان امام حسین (ع) برگزار شد، با اشاره به متنوع بودن خدمات تامین اجتماعی در حوزههای مختلف اظهار داشت: تامین اجتماعی بخش قابل توجهی در درمان کشور را بر عهده دارد. وی با بیان اینکه تامین اجتماعی درمانهای مستقیم و غیرمستقیم به بیمه شدگان خود ارائه میدهد، اضافه کرد: تامین اجتماعی متولی 15 تا 20 درصد از درمان کشور است. مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان به مراجعه 700 هزار نفری بیماران سرپایی بیماران به مراکز درمانی تامین اجتماعی در سطح استان اشاره و تصریح کرد: این مراکز بیش از 20 هزار بیمار بستری شده را هم پذیرش کرده است. این مسئول از انجام 10 هزار عمل جراحی در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان زنجان خبر داد و ابراز داشت: اجرای طرح تکریم ارباب رجوع از جمله سالمندان از افتخارات مدیریت درمان محسوب میشود. محمدی با بیان اینکه بالغ بر نیمی از بودجه مدیریت درمان در درمانهای غیرمستقیم هزینه میشود، ادامه داد: این مدیریت با اغلب مراکز درمانی موجود در استان زنجان قرارداد امضا کرده است. وی تعداد مراجعات بیمه شدگان تامین اجتماعی استان زنجان به مراکز درمانی طرف قرارداد را حدود 3 میلیون نفر اعلام کرد و افزود: این مراکز 29 هزار بیمار بستری از بیمه شدگان را پذیرش کردهاند. مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان تاکید کرد: تاکنون میلیاردها تومان بابت ارائه خدمات درمانی به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است. این مسئول با اشاره به اقدامات عمرانی قابل توجه در مراکز درمانی تامین اجتماعی در استان زنجان ادامه داد: بخشهای اطفال و نوزادان، ICU و بخش اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) تغییرات قابل توجهی را به لحاظ فیزیکی بعد از تعمیرات داشتهاند. محمدی به هزینه شدن حدود 500 میلیون تومان اعتبار در تعمیرات بخشهای مختلف بیمارستان امام حسین (ع) طی سال جاری اشاره کرد و متذکر شد: بیمارستان امید ابهر و درمانگاه قیدار هم تعمیراتی داشتهاند. وی کل اعتبارات هزینه شده در بخش تعمیرات را حدود یکمیلیارد و 200 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این اعتبارات در سال آینده افزایش مییابد. مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان طی سال جاری 2 میلیارد و 900 میلیون تومان هم دارو و تجهیزات خریداری شده است. این مسئول خاطرنشان کرد: مدیریت درمان استان زنجان هزینههایی هم در حوزه مواد مصرفی پزشکی و تجهیزات پزشکی داشته است. محمدی از هزینه کرد 550 میلیون تومانی در بخش IT خبر داد و ابراز داشت: آخرین مورد این اقدامات راهاندازی سیستم مکانیزه نوبت دهی به بیماران است که به صورت همزمان در کلینیک حکیم هیدجی انجام شد. وی ادامه داد: اصلاحات صورت گرفته در شبکه اسناد پزشکی و ارتقای نیروی انسانی در مراکز درمانی زیر مجموعه تامین اجتماعی از دیگر موفقیتها محسوب میشود. مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان با اشاره به آزمونهای برگزار شده طی دو سال متوالی 91 و 92 اضافه کرد: با برگزاری این آزمونها 64 نفر در بیمارستان امام حسین (ع)، 31 نفر در بیمارستان امید ابهر و 11 نفر در درمانگاه قیدار استخدام شدهاند. این مسئول به رتبه یک مراکز درمانی تامین اجتماعی استان زنجان در ارزشیابیها و ارزیابیها خارج از استان اشاره و تصریح کرد: این مراکز رتبه برتر را در آراستگی هم کسب کردهاند. محمدی با اشاره به دریافت لوح خدماتی سبز توسط بیمارستان امام حسین (ع) ابراز داشت: در طرح اعتبار سنجی بیمارستانهای زیر مجموعه تامین اجتماعی این بیمارستان جزو شش بیمارستان برتر انتخاب شده است. وی با تاکید بر حل مشکلات فضای فیزیکی مراکز درمانی زیر مجموعه تامین اجتماعی یادآور شد: بعد از این انتظار بهبود عملکردها را به لحاظ کمی و کیفی داریم که باید مد نظر مسئولان این حوزه قرار گیرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.