اسفند 92 - قیدار شهر جد پیامبراسلام
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

لینک دوستان
جستجوی وب
برچسب‌ها وب

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده گفت: 84 درصد تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی خدابنده جذب شده است.

خبرگزاری فارس: جذب 84 درصدی تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی در خدابنده

 

علی عیوضی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: شهرستان خدابنده در جذب تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی در سال‌جاری اهتمام جدی داشته است.

وی با بیان اینکه از هیچ تلاشی برای جذب تسهیلات چشم‌پوشی نشده است، افزود: در سال‌جاری تسهیلات مناسبی برای خرید تراکتور و ادوات دنباله‌دار در سطح شهرستان خدابنده جذب شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده گفت: در سال‌جاری درصد جذب تسهیلات بخش مکانیزاسیون در شهرستان خدابنده 35 درصد بوده است.

این مسئول به مجموع اعتبارات جذب شده برای بخش مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان خدابنده اشاره کرد و ادامه داد: در مجموع 73 میلیارد ریال اعتبارات در این بخش جذب شده که این میزان معادل 84 درصد جذب کل استان بوده است.

عیوضی به اقدامات انجام شده برای جذب تراکتور و ادوات دنباله‌دار در سال‌جاری اشاره کرد و یادآور شد: در سال‌جاری 103 دستگاه تراکتور و همچنین 66 دستگاه ادوات دنباله‌دار در شهرستان خدابنده جذب شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده با بیان اینکه خرید و تجهیز بخش کشاورزی خدابنده به تراکتور و ادوات دنباله‌دار ادامه دارد، افزود: مسیر مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان خدابنده با جدیت دنبال می‌شود.

وی از تحقق 84 درصدی خرید تراکتور در سال‌جاری خبر داد و گفت: در سال‌جاری از میزان سهمیه شهرستان 84 درصد در بخش خرید تراکتور محقق شده است همچنین در بخش خرید ادوات دنباله‌دار نیز این میزان 84 درصد محقق شده است.

این مسئول با بیان اینکه تلاش‌های خوبی برای توسعه مکانیزاسیون در خدابنده صورت گرفته است، افزود: با همه این تلاش‌ها بخش مکانیزاسیون شهرستان خدابنده فرسوده است و نیاز به تقویت دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده بخش مکانیزاسیون شهرستان خدابنده را نیازمند اعتبارات بیشتر برای توسعه و رشد مکانیزاسیون دانست و تاکید کرد: مکاتباتی نیز در این راستا صورت گرفته است.

وی از خرید 2 کمباین در شهرستان خدابنده خبر داد و گفت: برای خرید کمباین پنج مورد معرفی شده بود که موفق به خرید 2 دستگاه از آن شدیم.




تاریخ : یکشنبه 92/12/18 | 9:1 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر

مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان با اشاره به افزایش 18.54 درصدی تلفات حوادث رانندگی در شهرستان زنجان گفت: طی سال جاری 179 نفر در این شهرستان بر اثر این حوادث فوت کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: تلفات 179 نفری حوادث رانندگی در زنجان

 

مهرداد ستاره امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: 128 نفر از تلفات حوادث رانندگی استان زنجان طی سال جاری بر اثر ضربه به سر، اتفاق افتاده است.

وی از کاهش بیش از 13 درصدی تلفات حوادث رانندگی بر اثر ضربه به سر خبر داد و اضافه کرد: هفت نفر از مجموع 295 نفری تلفات حوادث رانندگی هم بر اثر خونریزی فوت کرده‌اند.

تلفات 141 نفری شکستگی

مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان به افزایش 36.81 درصدی تلفات حوادث رانندگی در اثر شکستگی اشاره و تصریح کرد: از آغاز سال جاری تاکنون 141 نفر در اثر این عارضه جان خود را از دست داده‌اند.

این مسئول با اشاره به افزایش 18.54 درصدی تلفات حوادث رانندگی در شهرستان زنجان ادامه داد: طی سال جاری 179 نفر در اثر این حوادث در شهرستان زنجان فوت کرده‌اند که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 28 نفر افزایش را نشان می‌دهد.

ستاره از کاهش 15.63 درصدی فوتی‌های حوادث رانندگی در شهرستان ابهر خبر داد و گفت: از آغاز سال جاری تا کنون 54 نفر در اثر این حوادث جان خود را در این شهرستان از دست داده‌اند.

وی به کاهش تلفات حوادث رانندگی در سطح شهرستان خدابنده اشاره و خاطرنشان کرد: حوادث رانندگی از آغاز سال جاری تا کنون 27 نفر در این شهرستان تلفات داشته است که نسبت به مدت زمان مشابه 13 نفر کاهش یافته است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان تعداد تلفات ناشی از حوادث رانندگی در شهرستان خرم‌دره را طی سال جاری 20 نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد تلفات در مقایسه با سال گذشته در همین بازه زمانی چهار نفر کاهش را نشان می‌دهد.

این مسئول تعداد تلفات حوادث رانندگی در شهرستان طارم و ماهنشان را به ترتیب 10 و چهار نفر اعلام کرد و متذکر شد: آمار این تلفات در هر دوی این شهرستان‌ها دو و یک نفر افزایش یافته است.

رتبه نخست خودروی سواری در حوادث رانندگی

ستاره خودروی سواری را با 139 مورد درگیری در حوادث رانندگی و تلفات ناشی از آن در رتبه نخست عنوان و یادآور شد: این خودرو کماکان این رتبه را حفظ کرده و نسبت به مدت زمان مشابه نزدیک 18 درصد هم رشد داشته است.

وی موتور سیکلت و عابران پیاده را در رتبه‌های بعدی درگیری در تلفات حوادث رانندگی دانست و گفت: از آغاز سال جاری تاکنون موتورسیکلت در فوت 61 نفر درگیر بوده ضمن اینکه 46 نفر از عابران هم قربانی حوادث رانندگی شده‌اند.

مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان گفت: طی سال جاری وانت بار در 34 مورد و کامیون و تریلی در 13 مورد از تلفات حوادث رانندگی درگیر بوده‌اند.




تاریخ : یکشنبه 92/12/18 | 8:55 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر

از ابتدای انقلاب تاکنون 222هزارو285شهید و 550هزارو27جانباز در کل کشور داشتیم که شهرستان خدابنده450 شهید،30 شهید جاویدالاثر،  و 1200جانباز تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.




تاریخ : شنبه 92/12/17 | 11:26 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
رئیس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه‌ای استان زنجان گفت: 7 هزار و 441 نفر در آزمون پایان دوره فنی و حرفه‌ای استان زنجان شرکت کردند.
خبرگزاری فارس: شرکت 7 هزار زنجانی در آزمون پایان دوره فنی و حرفه‌‌ای

 

سیف‌الله محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: در راستای برنامه عملیاتی سند راهبردی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای هشتمین مرحله آزمون پایان دوره هماهنگ کشوری در استان زنجان همزمان با سراسر کشور روز جمعه 16 اسفند ماه برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه این آزمون در 9 حوزه اصلی استان زنجان برگزار شد، تصریح کرد: آزمون پایان دوره اسفند ماه در شهرستان‌های زنجان و ابهر با دو حوزه، خدابنده، طارم، خرم‌دره، ماهنشان و ایجرود برگزار شده است.

رئیس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه‌ای استان زنجان با بیان اینکه آزمون پایان دوره اسفند ماه جاری در 24 حوزه فرعی برگزار شده، ابراز داشت: این حوزه‌ها شامل تیم‌های سیار و روستایی است.

این مسئول با اشاره به اینکه آزمون پایان دوره با شرکت 7 هزار و 441 نفر در مرکز استان و شهرستان‌های زنجان برگزار شد، متذکر شد: این آزمون در دو گروه خواهران و برادران اجرا شده است.

محمدی خاطرنشان کرد: نتایج این آزمون تا اواخر هفته جاری از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اعلام خواهد شد.

* حضور 4 هزار نفر از آقایان در آزمون پایان دوره

وی با بیان اینکه 4 هزار 319  نفر این آزمون را آقایان تشکیل می‌دهد، یادآور شد: 3 هزار و 122  نفر مابقی را نیز خواهران تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه‌ای استان زنجان بیشترین شرکت کنندگان این آزمون در شهر زنجان به تعداد 3 هزار و 177 اعلام کرد و ابراز داشت: کمترین آن مربوط به حوزه شهرستان طارم به تعداد 70 نفر است.

* حرفه ICDL درجه 2 بیشترین تعداد شرکت کننده آزمون پایان دوره را دارد

این مسئول با بیان اینکه حرفه ICDL درجه 2 با 320 متقاضی بیشترین تعداد شرکت کننده را دارد، تصریح کرد: رشته حسابداری حقوق و دستمزد به تعداد یک نفر کمترین شرکت کننده را دارد.

محمدی خاطر نشان کرد: از مجموع کل شرکت کنندگان 730 نفر در رشته‌های مختلف صنایع و ساختمان و یک هزار و 135 نفر در حرفه‌های صنایع دستی شرکت داشته‌اند.

وی اضافه کرد: این آزمون در استان زنجان در 244 حرفه  فنی و خدماتی با پشتیبانی 284 کارشناس و عوامل اجرایی در سطح استان برگزار شد.

رئیس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه‌ای استان زنجان سئوالات 58 حرفه این آزمون به صورت همسان کشوری توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور طراحی شده اضافه کرد: 186حرفه مابقی توسط مربیان و کارشناسان استان زنجان تهیه و طراحی شده است.

این مسئول با بیان اینکه این آزمون در دو مرحله تئوری و عملی برگزار شده است، بیان داشت: افرادی که هر دو مرحله این آزمون را با موفقیت به اتمام رسانند از طرف اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان گواهینامه مهارت فنی و حرفه‌ای با کد استاندارد بین‌المللی به آنها اعطاء خواهد شد.

محمدی در پایان اذعان داشت: دانش‌آموزان، دانشجویان و همه آحاد جامعه می‌توانند برای شرکت در دوره‌های آموزشی رشته‌های مورد علاقه و رشته تحصیلی خود به مراکز فنی و حرفه‌ای مراجعه کنند.




تاریخ : شنبه 92/12/17 | 8:39 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
 
 شهردار قیدار از افزایش نرخ تاکسی ها تا 20 اسفند ماه خبر داد و گفت: معاینه فنی خودروها به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
 

یدالله لطفی ظهر شنبه در جلسه شورای ترافیک شهرستان خدابنده  به فعالیتهای شورای ترافیک اشاره کرد.

وی اظهار داشت: در این جلسه مقرر شد کلیه شهرداران و بخشداران شهرها و بخش های تابعه تا بیستم اسفند ماه اقدامات لازم جهت ساماندهی ورودی و خروجی های شهرها و مناطق گردشگری را با همکاری عوامل راهنمایی و رانندگی و راه و شهرسازی را در دستور کار جدی خود قرار دهند.

شهردار قیدار، با توجه به درخواست شورای اسلامی شهر برای تأمین تاکسی برای  مسیر دانشگاه پیام نور گفت: اقدامات لازم جهت خرید و افزایش تاکسی مسیر مزبور صورت خواهد گرفت.

در ادامه بخشداران به ساماندهی و شناسایی نقاط حادثه خیز اشاره کرده و خواستار همکاری اداره راه و شهرسازی در این خصوص شدند.

فرمانده انتظامی قیدار،سرگرد علی صدری ، با اشاره به اینکه در طول 11 ماه سال 92، 166 فقره تصادف به ثبت رسیده است، افزود: در شهر قیدار 123 فقره، در شهر زرین رود 13 فقره و در شهر سهرورد 12 فقره تصادف به ثبت رسیده است.  

فرماندار شهرستان خدابنده ، با اشاره به فرا رسیدن سال نو گفت:همه باید در جهت حل مسائل ومشکلات با همدیگر همدلی نموده ونباید مشکلات را به گردن هم بیندازیم.

باب الله فتحی ،به شناسایی و ساماندهی نقاط حادثه خیز، نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی، تعمیر گاردریل ها جاده ها و پاکسازی تابلوها تاکید کرد.




تاریخ : شنبه 92/12/17 | 8:38 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
غار کتله‌خور نه تنها یکی از زیباترین جاذبه‌های زنجان بلکه از زیباترین‌های غارهای ایران محسوب می‌شود که با قندیل‌های زیبا در نزدیکی شهر قرار گرفته است.
خبرگزاری فارس: غار «کتله‌خور» از زیباترین جاذبه‌های طبیعی ایران

 

برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی یکی از دلایل رونق گرفتن گردشگری محسوب می‌شود که زنجان هم با توجه به تنوع آب و هوایی و داشتن سابقه تاریخی از این موهبت برخوردار است.

بازدید از غار کتله‌خور، برنامه‌ای که گنجاندن آن را برای یک روز تفریحی به همه می‌شود توصیه کرد آن هم غاری که شگفتی‌های خاص خود را دارد.

این گزارش به هیچ وجه یک گزارش تخصصی و علمی از غار کتله‌خور نیست بلکه مربوط به به یک بازدید صرفا تفریحی که شامل حال اغلب گردشگران است، می‌شود.

غار کتله‌خور هفت طبقه دارد

غار کتله‌خور، می‌گویند به غار علیصدر همدان متصل است و انسان کنونی توان کشف راه‌های اتصال این دو را نیافته است.

غار کتله‌خور غاری خشکی - آبی است که در میان بومی‌های محلی به کتل کوتول معروف است.

قرار گرفتن در میان کوه‌ها و یا پستی و بلندی موجود در داخل غار از  دلایل نام‌گذاری این غار با عنوان کتله‌خور است.

کتله‌خور نه تنها یکی از زیباترین جاذبه‌های زنجان بلکه از زیباترین‌های ایران محسوب می‌شود که در 165 کیلومتری مرکز استان قرار گرفته است.

در محوطه غار کتله‌خور آنچه که در دید نخست جلوه می‌‌کند چندین ساختمان، آلاچیق‌های تکمیل شده و نیمه تمام و یک محوطه خاکی پست و گود در میانه که در شرایط طبیعی جای پارک خودروهای بازدیدکنندگان محسوب می‌شود.

ورودی غار بازدید کننده را به یاد گلایه‌های یکی از غارنوردان حرفه‌ای می‌اندازد که بزرگ شدن دهانه غار منجر به تسهیل خشکی آن می‌شود و دلیل آن را  پستی بلندی‌های ایجاد شده در زمین غار اعلام می‌کند.

دور شدن از  دهانه غار کتله‌خور و عادت کردن چشم به محیط، به صورت ناگهانی روشنایی غیرطبیعی (غارنوردان حرفه‌ای آنها را غیر کارشناسی می‌دانند) که حاصل نصب لامپ‌های متنوع است توجه را جلب می‌کند.

چشم که به محیط غار عادت کرد متوجه حضور افرادی در برخی از نقاط خاص غار می‌شوید که با هدف هدایت و راهنمایی بازدیدکنندگان در آنجا حضور دارند، ولی آنها فقط در صورتی حرف می‌زنند که یا از آنها سئوال شود و یا اینکه به سنگ، قندیل و یا دیوارها دست بزنید.

عبور از مسیر‌ها که در برخی مواقع مشکل است زیرا که به دلیل حساسیت‌های موجود طناب‌کشی شده و بازدید کننده فقط از آن مسیر باید عبور کند که گاهی بسیار هم مشکل است.

نام‌گذاری‌های مختلف برای فضاهای پیش رو برای دالان یا سالن‌های مختلف غار کتله‌خور که به نظر می‌رسد متناسب با اشکال موجود در آنها انتخاب شده بود جلب توجه می‌کند.

این مسیرهای واقعا مشکل در مواقعی مانع ادامه مسیر برای برخی از بازدیدکنندگان هم می‌شود.

عبور از مسیرهای هدایت شده از جمله یک پل چوبی (ریل) که کناره‌های آن هم با توری خاصی پوشیده شده بود که از قضا بیشترین نامگذاری هم در آنجا دیده می‌شود.

فضاهای باز و مسطحی در داخل غار وجود دارد که شبیه شبستان جلوه می‌کند چرا که ستون‌هایی خاص در این محوطه‌ها وجود دارد.

نامگذاری اشکال موجود در غار با نام‌های طبیعت

از دیگر مواردی که در ادامه مسیر به سمت انتهای غار کتله‌خور جلب توجه می‌کند، عنوان‌های انتخاب شده برای فضاها یا اشکال مختلف موجود در داخل غار انتخاب شده است، میدان شیر خوابیده، میدان بیستون، میدان چهل‌ ستون، سه‌راهی کوهی، میدان پنج‌شیر، تالار عروس، تونل قندیلی، اتاق عقد، پای فیل، شتر باجهاز، عروس و داماد، میدان شمع، دو جادوگر، نخل سوخته، میدان مریم مقدس و... نام‌هایی هستند که بر روی این محیط‌ها یا اشکال ثبت شده است.

بخش‌های مختلف غار کتله‌خور حاصل تجمع‌های مختلف آهکی است که هرکدام بر اساس شباهتی که به یکی از اشیاء دنیای واقعی داشته‌اند به این اسامی خوانده می‌شوند.

از ویژگی‌های منحصر به فرد این غار می‌توان وجود ستون‌های آهکی عظیم اشاره کرد که حاصل به هم پیوستن استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌های آهکی هستند که باعث شده‌اند این غار خود نگهدارنده خود باشد یعنی اینکه این ستون‌های عظیم نقش نگهدارنده‌هایی را بازی می‌کنند که مانع از فروریختن سقف غار می‌شود.

حضور محسوس خفاش‌ها

در  نقطه پایانی غار که با یک تور بزرگ مانع ادامه حرکت می‌شود و  فردی که در صورت طرح سئوال به آنها پاسخ می‌دهد و آنچه در بین حرف‌هایش جالب توجه است پر بودن محوطه غار از خفاش است که با دقت در اطراف می‌توان آنها را البته در نقطه انتهایی غار دید.

بازدید از این غار و تجربیات کسب شده در مسیر رفت در بازگشت به بازدید کننده کمک می‌کند تا راهپیمایی آسان‌تری به سمت خروج داشته باشد.

بازدید از غار کتله‌خور هر چند بسته به سرعت طی مسیر توسط بازدید کننده دارد ولی با صرف سه ساعت (داخل غار) می‌توان از این غار بازدید کرد.

مشکل موجود در مسیر علاقه‌مندان به بازدید از غار کتله‌خور این است که تابلوی راهنمایی در مسیر زنجان به طرف غار کتله‌خور به غیر از چند مورد مشاهده نمی‌شود و اگر راه را بلد نباشی بدون شک در پیدا کردن مسیر دچار مشکل خواهی شد.

مشخصات غار

غار کتله‌خور در دل کوه‌های آهکی جنوب استان زنجان در پنج کیلومتری بخش گرماب در 85 کیلومتری شهرستان خدابنده واقع شده و از شرق با استان همدان و غرب با استان کردستان هم مرز است.

این غار در سال 1331 توسط یک تیم کوهنوردی با همکاری سید اسدالله جمالی شناسایی و ثبت شد هر چند مردم معروف به شاهسون‌های افشاری ساکن در منطقه همواره به داخل آن رفت و آمد داشته‌اند.

برای دسترسی به غار کتله‌خور باید از روستاهای کرسف و زرین‌آباد گذشته و در منطقه شمالی منطقه دهانه غار را مشاهده کرد.

شسته شدن طبیعی و فرسایش آهک موجب به وجود آمدن غار کتله‌خور شده است و دهانه غار در ارتفاع 11 متری مسیل که مشرف بر آن است قرار گرفته است و ابتدای غار تا عمق 150 متری شبیه به راسته بازارهای معمولی است که فقط سقف آن کوتاه‌تر و کف آن بسیار ضخیم‌تر از بازار است.

از عمق 150 تا 700 متری گشایش خاصی در مسیرها ایجاد و شعبات متعددی یافته است.

ادامه مسیر فضایی وسیع شبیه به شبستان مساجد را پیش رو قرار می‌دهد که در ضلع شرقی آن استخر آبی زلال و گوارا قرار گرفته است.

مطالعات انجام شده طی سال‌های گذشته بیانگر آمد و رفت انسان‌ها به غار کتله‌خور به عنوان پناهگاه انسانی است چرا که سفال‌های شکسته در آنجا پیدا شده است.

داخل غار تا انتهای مسیر بازگشایی شده برای بازدید مردم برق رسانی شده هر چند برخی کارشناسان نوع این روشنایی را برای غار کتله‌خور مناسب نمی‌دانند و معتقد هستند این نوع روشنایی‌ها به آن آسیب می‌زند.

در چند محل صعب العبور در داخل غار چند مورد ریل نصب شده که بازدید کنندگان از روی آن عبور می‌کنند.

این غار بیشتر در فصول بهار و تابستان مورد بازدید قرار می‌گیرد اما در فصل‌های پاییز و زمستان نیز دسترسی به آن امکانپذیر است.




تاریخ : شنبه 92/12/17 | 8:35 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
زنجان یکی از استان‌های مهم کشور با آثار تاریخی قدیمی و کهن است که قابلیت‌های فراوانی در زمینه گردشگری و جذب و جلب گردشگران داخلی و خارجی دارد.
خبرگزاری فارس: استان زنجان، دیاری با تاریخ کهن

 

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، بی‌شک یکی از استان های مهم کشور در عرصه گردشگری استان زنجان است استانی که داشته‌ها و ظرفیت‌های فراوانی در زمینه گردشگری دارد.

این استان با دارا بودن آثار تاریخی فراوان نقش مهمی در زمینه گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد، هر چند این داشته‌ها و ظرفیت‌ها تا حدودی مغفول مانده و از آنها به خوبی استفاده نشده است.

استان زنجان از استان‌های شمال غرب ایران است به دلیل قرار گرفتن در محور ارتباطی شرق به شمال غرب نقش مهمی در زمینه ارتباط دادن این دو منطقه دارد.

وجود آزادراه و جاده ترانزیت زنجان به تهران، آزادراه زنجان به تبریز و راه‌آهن و فرودگاه موجب شده این استان به نقطه مهم ترانزیتی در میان استان‌های کشور تبدیل شده و نقش محوری در ارتباط شرق و تهران به استان‌های شمال غرب کشور داشته است.

وجود جاذبه‌های گردشگری در جای جای استان و وجود جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی و وجود برخی آثار منحصر به فرد، زنجان را در زمره استان‌های مهم کشور قرار داده است.

قرار گرفتن گنبد سلطانیه به عنوان یکی از بزرگترین و مشهورترین بناهای اسلامی با عمری 700 ساله و به عنوان هشتمین اثر ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی بر اهیمت فراوان این استان در عرصه گردشگری داخلی و خارجی افزوده است.

قرار گرفتن مسجد گلابر به عنوان قدیمی ترین اثر تاریخی استان و مسجد سجاس بر اهمیت این استان زنجان برای علاقمندان در زمینه آثار مذهبی افزوده و نشان دهنده دینداری مردم این استان کهن است.

 مهم‌ترین آثار تاریخی و باستانی استان زنجان شامل گنبد باشکوه سلطانیه، بازار زنجان، مجموعه رختشورخانه، مسجد جامع زنجان، مقبره قیدار نبی در خدابنده، آرامگاه احمد زهرنوش و امامزاده زیدالکبیر در ابهر است.

صنایع دستی استان زنجان

فعالیت هنرمندان و استادان زنجانی در زمینه چاقوسازی، فرشبافی، چاروق دوزی و ملیله کاری بر اهمیت استان زنجان در عرصه صنایع دستی افزوده است.

امروزه موزه‌های جهان به داشتن آثار تاریخی استان زنجان مانند چاقو، ملیلیه، گلیم و گبه، فرش و... و بسیاری از دیگر فخر کرده و به خود می‌بالند.

آثار و ساخته‌های هنرمندان و صنتگران زنجانی امروز در جای جای کشور خرید و فروش می‌شوند و هر موزه داری به داشتن چنین آثاری بر خود افتخار می‌کند.

هر چند امروز به دلیل عدم حمایت از استادکاران و صنعتگران این عرصه فعالان این بخش با مشکلاتی رو به رو هستند، اما هنوز هم هستند استادانی که در جای جای این استان برای زنده ماندن هنر خود تلاش می‌کنند.

استادان و صنعتگرانی که به دلیل نداشتن بیمه و حمایت‌ها امروزه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و برای زنده ماندن هنر دست خود به تربیت شاگردانی از جنس خود خون و دل می‌خورند.


 

زنجان، استانی با مناظر طبیعی زیبا

استان زنجان به لحاظ طبیعی نیز دارای اهمیت فراوانی است، قزل اوزن، زنجانرود و ابهررود از رودهای مهم این استان هستند.

آب و هوای استان زنجان به طور کلی سردسیر است، به طوری که در زمستان بسیار سرد و در تابستان معتدل و پزیرای هزاران طبیعت گرد و گردشگر از نقاط مختلف کشور برای گذراندن اوقات فراغت است.

غار کتله خور و گلجیک و غار خرمنه سر از جمله غارهای مهم استان زنجان هستند که سالانه هزاران نفر از طبیعت گردان داخلی را به خود جلب و جذب می‌کنند.

غار کتله خور که دیدنی‌ترین و بزرگترین غار منطقه است، یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی ایران محسوب می‌شود که در  هشت کیلومتری جنوب شهرستان خدابنده قرار گرفته است.

چشمه‌های آبگرم استان زنجان

استان زنجان به دلیل قرار گرفتن در منطقه‌ای خاص دارای چشمه‌های آبگرم فراوانی است که بر اهمیت این استان افزودهد است.

چشمه‌های آبگرم ونق، چشمه آبگرم ابدال، چشمه آبگرم گرماب و چشمه آبگرم حلب انگوران از جمله چشمه‌های آبگرم استان زنجان هستند. هر چند در زمینه چشمه های آبگرم های استان زنجان سرمایه گذاری خوبی صورت نگرفته است، اما وجود این چشمه‌ها بر اهیمت این استان افزوده است.




تاریخ : شنبه 92/12/17 | 8:31 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
مسجد تاریخی جامع سجاس یکی از مساجد استان زنجان به شمار می‌رود که تزئینات ستاره پنج‌پر جلوه ویژه‌ای به بنا بخشیده است.
خبرگزاری فارس: مسجد جامع سجاس زنجان؛ مسجدی سلجوقی با محراب ایلخانی 
 مسجد تاریخی جامع سجاس یکی از بناهای ارزشمند استان زنجان به شمار می‌رود که از نظر تاریخی حائز اهمیت است.

این بنای مذهبی که از دوران سلجوقی بر جای مانده است، دارای تزئینات و گچ‌بری‌های بسیار ارزشمندی است که چشم بیننده را به خود خیره می‌کند.

مسجد جامع سجاس که در حدود 35 کیلومتری جنوب غربی سلطانیه واقع شده است امروز به عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی استان به منظور جذب گردشگران و علاقمندان مطرح است.

این مسجد تاریخی از نظر معماری نیز قابل مقایسه با سایر بناهای مذهبی احداث شده در دوره خود است.

مسجد جامع سجاس دارای گنبدخانه مربعی است که با گنبد بلندی پوشش یافته است، بر اساس بررسی‌ها بناهای دیگری نیز به این گنبدخانه متصل بوده که از بین رفته است.

گنبد مسجد جامع سجاس از طریق چهار فیلپوش بر روی جرزهای چهارگانه استوار شده و پاطاق فیلپوش‌ها بر روی تخته قطوری قرار داده شده است.

سطح فیلپوش‌ها و طاق‌نماها با اجرای آجر کاری به سبک آلت و لغت، تزئینات هندسی جالبی را ایجاد کرده‌اند، بالای فیلپوش‌ها، طاق‌نماهای زیبایی قطاربندی شده است.

تزئینات گنبد مسجد جامع سجاس منحصر به نقش ستاره پنج پر است.

 

پنهان بودن محراب قدیمی رخ‌نمایی محراب ایلخانی

محراب کنونی مسجد جامع سجاس با توجه به شیوه گچبری و استفاده از رنگ و همچنین آثاری از محراب قدیمی در زیر آن، به نظر می‌رسد که مربوط به دوره ایلخانی باشد.

این مسجد از نظر گچبری و کتیبه‌ها بسیار ارزنده و قابل توجه است، چهار کتیبه بدون تاریخ در مسجد نوشته شده است.

 

نمایش خطوط اولیه اسلامی در مسجد سجاس

کتیبه‌های موجود در مسجد تاریخی جامع سجاس به خطوط مختلف اسلامی از جمله کوفی، ثلث و نسخ نوشته شده که برخی از این کتیبه‌ها به طرح‌های اسلیمی نیز مزین است.

با توجه به شیوه معماری و کتیبه‌های موجود و شباهتی که بنای این مسجد با دیگر بناهای دوره سلجوقی منطقه دارد، می‌توان بنای اصلی را به اواخر قرن پنجم هجری منسوب داشت که در دوره مغول نیز تعمیرات و تزئیناتی در آن صورت گرفته است.

مسجد اسحاق میرزا یادگار دوره قاجار در زنجان

مسجد اسحاق میرزا از جمله مساجد تاریخی شهر زنجان است که در محله قدیمی سرچشمه قرار دارد.

این بنای مذهبی مطابق با شیوه معماری مساجد شبستانی با چهل ستونی ساخته شده است، سبکی که در ساخت مساجد در قرون متقدم اسلامی به کار برده شده و در دوره زند در شیراز بار دیگر ظهور کرده و ادامه آن را در دوره قاجار می‌توان دید.

آنچه که در شیوه معماری و تزئینی مسجد اسحاق میرزا قابل توجه است تعدد و تنوع طاق و قوس‌های فضاهای ارتباطی آن است که از نظر معماری نیز قابل توجه است.

این مسجد توسط اسحاق میرزا پسر عبداله میرزا دارا و نوه فتحعلی شاه قاجار در زنجان ساخته شده است.

**مسجد سید فتح‌الله و جلوه‌گری سبک کاشی‌کاری قاجاری

این بناهای مذهبی در راسته معروف به راسته صندوق سازان بازار بالای شهر زنجان قرار دارد.

مسجد سید فتح‌الله از نوع مسجد چهلستونی یا شبستانی است که پیش طاق مسجد با رسمی‌بندی زیبا بر سطحی از کاشی‌کاری دوره قاجار و با طرح‌های معقلی به صورت فضایی سرپوشیده و نیمه بازی مانند ایوان می‌ماند که در جلوی درگاه ورودی طراحی و ساخته شده و فضای مسجد را از فضای معبر عمومی به شکل زیبایی متمایز ساخته است و منتهی به بخش هشتی بنا که با همین شیوه تزئین شده است، می‌شود.

میان سرای مسجد سید فتح الله هشت ضلعی است که شبستان‌های مردانه و زنانه را در ضلع شمالی در خود جای داده است.

شبستان اصلی که طاق و تویزه آن بر روی ستون‌های نسبتا قطور و کوتاه استوار شده دارای محراب کاشیکاری زیبا با طرح‌های هندسی و رنگ‌های رایج دوره قاجار است و بر پیشانی آن تاریخ 1290 ه.ق نشان می‌دهد که این بنا باید در اواسط دوره قاجار ساخته شده باشد.




تاریخ : جمعه 92/12/16 | 7:58 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
 دومین دوره از طرح بزرگ تربیت حافظان قرآن کریم با حضور بیش از یکصد مربی و 1200 قرآن آموز در قیدار پایان یافت.
 

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی باقری ، در مسابقات قرآنی، با اشاره به آثار و برکات قرآن در زندگی بشرافزود: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در راستای اجرای فرامین مقام عظمای ولایت طرح بزرگ حافظان قرآن کریم را شروع کرده که در استان زنجان موفق شده ایم.

وی هدف از اجرای این طرح را درک مفاهیم قرآنی عنوان کرد و گفت: امروز فرزندان و خانواده ها با شرکت در طرح های مختلف حفظ و قرآئت آشنایی بیشتری پیدا کرده اند به طوری که قرآن  در متن زندگی مردم وارد شده است.

مدیر کل اوقاف استان زنجان،  با قدردانی از واحد فرهنگی اوقاف و امور خیریه خدابنده گفت: هر ساله بیش از 5 هزار نفر در بخشها و شهرهای این شهرستان در مسابقات قرآنی شرکت می کنند.

 حجت الاسلام باقری افزود: سالانه حدود 50 طرح فرهنگی و مذهبی در جوار بقاع متبرکه و امامزادههای استان برگزار میشود.

وی، با اشاره به اینکه طرحهای اجرایی اداره کل اوقاف به صورت مناسبتی در طول سال اجرایی میشود، اظهارداشت: یکی از این طرحهای مناسبتی آرامش بهاری است که چند روز قبل از آغاز سال نو این طرح اجرا میشود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه طرح آرامش بهاری با هدف استفاده از ظرفیتهای فرهنگی بقاع متبرکه و تبدیل آنها به قطب فرهنگی در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه استان اجرایی میشود، گفت: ارتقای سطح فرهنگی و همچنین بالا بردن سطح معارف اسلامی و ارائه تسهیلات لازم برای مسافران نوروزی از اهداف اجرای طرح آرامش بهاری است.

حجت الاسلام باقری با بیان اینکه امسال اجرای طرح آرامش بهاری از 28 اسفند ماه در جوار بقاع متبرکه استان صورت میگیرد، افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده اجرای این طرح تا 15 فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.

محمدی افزود: در سال 91 سهمیه اوقاف و امور خیریه خدابنده 850 نفر و در سال 92 نیز یک هزار و 150 نفر بود که در همین راستا ما بیش از یکصد مربی قرار داریم که با پرداخت حق الزحمه در روستاها و شهرها این کارها را انجام می دهند.

وی، به فعالیت های فرهنگی این اداره در ایام و مناسبتهای مختلف اشاره کرد و گفت: در روزهای پایانی سال 92 قرار داریم سالی که مردم عزیز ما با حضور با شکوه خود در پای صندوق های رأی در انتخابات ریاست جمهوری و راهپیمایی 22 بهمن حماسه سیاسی خلق کرده و مشت محکمی بر دهان یاوه گویان خواهد بود.




تاریخ : جمعه 92/12/16 | 12:13 صبح | نویسنده : یدالله نجفی | نظر
فرمانده سپاه ناحیه خدابنده از استقبال خوب مردم شهرستان خدابنده از اردوهای راهیان نور خبر داد.
خبرگزاری فارس: استقبال مردم خدابنده از اردوهای راهیان نورولی‌الله ابراهیمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: اعزام اردوهای راهیان نور هر سال با حضور زائران و علاقه‌مندان شهرستان خدابنده برگزار می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه امسال بیش از 700 نفر از شهرستان خدابنده به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام می‌شوند، تصریح کرد: این تعداد در قالب 15 دستگاه اتوبوس به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند.

فرمانده سپاه ناحیه خدابنده با اشاره به اینکه زائران شهرستان خدابنده در سه دوره به اردوهای راهیان نور اعزام می‌شوند، گفت: زائران از یک تا 12 فروردین ماه سال آینده به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند.

این مسئول محل اسکان زائران شهرستان خدابنده را شهر اهواز اعلام کرد و بیان داشت: زائران از یادمان‌های شهدای شاخص اروندکنار و محل شهادت غواصان دریادل استان زنجان، شلمچه محل شهادت شهید خرازی، هویزه، دهلاویه، فکه، چزابه، طلائیه و...بازدید می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه برنامه‌های مختلف فرهنگی برای زائران شهرستان خدابنده در نظر گرفته شده است، افزود: برنامه‌های مختلفی توسط امور فرهنگی سپاه برای زائران برگزار می‌شود.

وی برپایی نماز جماعت و قرائت ادعیه را از برنامه‌های اردوهای راهیان نور اعلام کرد و متذکر شد: برنامه مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر از دیگر برنامه‌ها است.

فرمانده سپاه ناحیه خدابنده با اشاره به اینکه مسابقات مختلف فرهنگی برای زائران در طول اردو برگزار می‌شود، اظهار داشت: حلقه‌های صالحین با حضور بسیجیان و زائران برگزار می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در هر اتوبوس یک راوی و یک روحانی همراه با زائران به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند، یادآور شد: روحانی کاروان زائران را با مسائل اعتقادی آشنا می‌کند.

ابراهیمی ادامه داد: همچنین راویان حاضر در اردوهای راهیان نور خاطرات و مسائل مربوط به دوران هشت سال دفاع مقدس را بازگو می‌کنند.

وی به اهداف برگزاری اردوهای راهیان نور اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از برگزاری این اردوها تجدید میثاق با آرمان‌های شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس است.

فرمانده سپاه ناحیه خدابنده انتقال آرمان‌ها و اهداف دوران هشت سال دفاع مقدس به نسل‌های آینده را از دیگر اهداف اردوهای راهیان نور اعلام کرد و گفت: همچنین برنامه‌های مختلفی برای مقابله با جنگ نرم دشمنان برگزار می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه مسابقه امر به معروف و نهی از منکر برای زائران برگزار می‌شود، ادامه داد: روحانیون حاضر در اردوها زائران را با این فریضه الهی آشنا می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه یادواره شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس با حضور زائران در مناطق عملیاتی جنوب کشور برگزار می‌شود، افزود: برگزاری یادواره شهدا، غبار روبی مزار شهدای دوران دفاع مقدس در مدارس اثرات خوبی بر روی دانش‌آموزان دارد.

وی با اشاره به اینکه زائران با حضور در مناطق عملیاتی با شهدای شاخص و مناطق عملیاتی آشنا می‌شوند، گفت: برگزاری اردوهای راهیان نور اهداف دفاع مقدس را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کند.

فرمانده سپاه ناحیه خدابنده در ادامه از استقبال خوب مردم شهرستان خدابنده از اردوهای راهیان نور خبر داد و بیان داشت: ثبت نام علاقه‌مندان برای حضور در مناطق عملیاتی تا 25 اسفند ماه جاری ادامه دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: ثبت نام از اردوهای راهیان نور در حوزه‌ها و پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان خدابنده برگزار می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه بیشتر زائران برای بار دوم و سوم به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند، تصریح کرد: اولویت ثبت نام با کسانی است که تاکنون به مناطق عملیاتی اعزام نشده‌اند.

وی اضافه کرد: امید است زائران با حضور در مناطق عملیاتی با برنامه‌های در نظر گرفته شده برای زائران به نحو احسن استفاده کنند.




تاریخ : چهارشنبه 92/12/14 | 11:38 عصر | نویسنده : یدالله نجفی | نظر


  • paper | قالب وبلاگ | فال حافظ
  • خرید لینک دائمی | ایران موزه